Propuneri manuscrise: [email protected]:  0745 204 115     

Urmărire comenzi Persoane fizice / Vânzări: 0745 200 357 / Comenzi Persoane juridice: 0721 722 783     

Editura Universul Juridic Tratat de teoria generala a dreptului. Editia a V-a, revazuta si adaugita - Ion Craiovan

Editura Universul Juridic
-15%
149,00 Lei 126,65 Lei

Editura: Universul Juridic

Autor: Ion Craiovan

Ediția: a 5-a, revazuta si adaugita

Pagini: 656

Anul publicării: 2023

ISBN: 978-606-39-1321-1

Stoc limitat
Cod Produs: 9786063913211 Ai nevoie de ajutor? 021 315 32 47 / 0745 200 357
Adaugă la Wishlist Cere informații
  • Descriere
  • Download (1)
  • Autori
  • Review-uri (0)
  Descriere

   Editia de fata, a V-a, reafirma vocatia teoriei generale a dreptului de a configura planul atat de dificil, dar necesar, al cunoasterii generalitatii si esentialitatii dreptului.

   Ea valorifica unele lucrari de referinta aparute in ultimii ani, cu impact major asupra viziunii generale asupra dreptului, fara suprimarea doctrinei traditionale care evoca „straturile geologice ale cunoasterii juridice”, evolutiile si avatarurile gandirii juridice, fara de care spiritul dreptului nu poate fi inteles. Sunt incluse interogatiile, problematica incitanta si repere pentru strategia dreptului in privinta inteligentei artificiale. Sintagma „teoria generala a dreptului” ramane mereu deschisa si in devenire, supusa abordarilor multiple, criticii si controversei, dar mereu perfectibila, ca si dreptul insusi.

   Cuprinsul lucrarii

   In primul titlu, cartea analizeaza relatia dintre cultura, civilizatie si drept, explorand evolutia juridica in diverse civilizatii si epoci, precum antichitatea si evul mediu. Mai departe, se adanceste in analiza marilor sisteme de drept din epoca moderna si contemporana. Al doilea titlu examineaza panorama gandirii juridice, prezentand mari ganditori si evolutia gandirii juridice de-a lungul timpului. Titlurile urmatoare aduc in prim-plan locul si rolul dreptului in societate, dreptul in contextul normativ social, metodele si tehnicile de cunoastere juridica, si protagonistii fenomenului juridic. Cartea se incheie cu o analiza asupra dreptului in relatie cu valorile sociale, propunand un posibil sistem valoric minimal si analizand provocarile contemporane ale dreptului.

   Puncte forte:

   Lucrarea se distinge prin abordarea sa sistemica asupra dreptului, explorand atat componentele individuale - cum ar fi principiile, normele si raporturile juridice - cat si modul in care acestea interactioneaza in cadrul unui sistem complex.

   Pe langa abordarea teoretica solida, tratatul acopera aspecte practice ale dreptului, oferind perspective asupra interpretarii normelor juridice, tehnicilor de elaborare, si modului in care dreptul este realizat si aplicat in societate.

   Public tinta:

   Lucrarea se adreseaza atat studentilor facultatilor de drept, cat si tuturor celor interesati de Drept. Tratatul este menit sa suscite gandirea juridica, sa intre in competitie cu alte puncte de vedere, complementare sau rivale, in beneficiul progresului juridic.
Informatii conformitate produs
  • Tratat de teoria generala a dreptului. Editia a V-a, revazuta si adaugita - Ion Craiovan

    Descarcă
Educatie si formare: Intre anii 1965 si 1968, a absolvit Scoala de ofiteri MAI din Bucuresti. Ulterior, a absolvit Facultatea de drept de la Universitatea din Bucuresti in perioada 1965-1970 si Facultatea de filosofie de la aceeasi universitate in intervalul 1971-1976. Din anul 1995 este doctor in drept, titlu obtinut la Universitatea din Bucuresti.

Experienta profesionala: A desfasurat activitati in cadrul mai multor universitati, ocupand de-a lungul timpului functiile didactice de sef de catedra, decan, rector. In prezent este presedintele Asociatiei Romane de Filosofie a Dreptului (ARFD), cercetator stiintific onorific in cadrul Institutului de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane si membru al Academiei Europei. Este primul jurist roman care accede in acest prestigios corp academic, infiintat in anul 1988. In calitate de membru al Asociatiei Internationale de Filosofie a Dreptului si Filosofie Sociala (IVR) a participat, in perioada 1993-2022, la 17 congrese mondiale, a prezentat comunicari si a publicat cronici in revistele de profil in Romania, despre aceste evenimente stiintifice internationale. A fost membru in Comitetul executiv IVR, care a organizat Congresul Jubiliar, al XXX-lea al IVR, organizat in Romania de catre Universitatea Crestina „Dimitrie Cantemir” in parteneriat cu Asociatia Romana de Filosofie a Dreptului, in perioada 3-8 iulie 2022, la care au participat circa 500 de persoane din 40 de tari. Pe langa acestea, domnul Craiovan a fost conducator de doctorat in Republica Moldova intre anii 2015 si 2021, in cadrul Scolii doctorale in drept, stiinte politice si administrative din cadrul Consortiului National al Academiei de Studii Economice din Moldova si Universitatii de Studii Politice si Economice Europene „Constantin Stere”.

Activitate de cercetare stiintifica: Carti: A publicat peste 25 de carti, intre care: „Finalitatile dreptului” (1995); „Doctrina juridica” (1999); „Metodologie juridica” (2005); „Prin labirintul juridic” (2009, premiul „Simion Barnutiu” al Academiei Romane); Filosofia dreptului sau dreptul ca filosofie (2010, 2019); Law and Some Tools (Amazon, USA, 2023); Science of Law in Search of a Contemporary Decalogue (Amazon, USA, 2023) s.a. In ceea ce priveste articolele, domnul Craiovan a avut numeroase contributii in reviste internationale si nationale, abordand teme variate din domeniul filosofiei dreptului si al teoriei generale a dreptului.

Premii: De-a lungul carierei sale, Ion Craiovan a fost distins cu numeroase premii si recunoasteri pentru contributiile sale in domeniul juridic. A primit Premiul „Mircea Manolescu” in 2005, acordat de Uniunea Juristilor din Romania pentru lucrarea „Metodologie juridica”. In 2010, a fost onorat cu Premiul „Mircea Djuvara” de catre Uniunea Juristilor din Romania pentru lucrarea „Filosofia dreptului sau dreptul ca filosofie”. Academia Romana i-a acordat Premiul „Simion Barnutiu” in 2011 pentru lucrarea „Prin labirintul juridic”. De asemenea, a fost distins cu Ordinul de merit si insigna „Who is Who”, Ordinul „Meritul pentru invatamant” in grad de Cavaler in 2004 si titlul de Ambasador Emerit al spiritualitatii romanesti contemporane de catre Eco-Europa, Romanian Official Premium Board, in 2020.

Dacă dorești să iți exprimi părerea despre acest produs poți adăuga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienți Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

021 315 32 47 0745 200 357 vanzari@editurauniversitara.ro

Compara produse

Trebuie să mai adaugi cel puțin un produs pentru a compara produse.

A fost adăugat în wishlist!

A fost șters din wishlist!