Cuprinsul lucrarii
Cursul Organizarea si exercitarea profesiei de avocat, structurat pe 12 unitati de invatare, prezinta intr-o forma sintetica, usor accesibila, principalele repere ale organizarii si exercitarii profesiei de avocat, astfel cum acestea se desprind din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, Statutul profesiei de avocat, aprobat prin Hotararea nr. 64/2011 a Consiliului Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, si Codul deontologic al avocatului roman, aprobat prin Hotararea nr. 268/2017 a Consiliului Uniunii Nationale a Barourilor din Romania.
Puncte forte
Printre punctele forte ale lucrarii se numara modalitatea sistematizata de prezentare a materiei, de natura sa faciliteze studentilor asimilarea celor mai importante aspecte ale organizarii avocaturii, precum si caracterul actual al informatiilor transmise, fiind avuta in vedere legislatia la zi. In acelasi timp, lucrarea este elaborata cu luarea in considerare a tematicii si bibliografiei stabilite de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania pentru sustinerea examenului de admitere in profesia de avocat.
Totodata, ofera studentilor posibilitatea de autoevaluare, prin rezolvarea grilelor de la sfarsitul fiecarei unitati de invatare.
Abordand intr-o maniera structurata principalele aspecte ale organizarii si exercitarii avocaturii, lucrarea reprezinta un instrument util si facil in intelegerea si aprofundarea materiei studiate.
Public-tinta
Lucrarea de fata se adreseaza, in principal, studentilor la drept care au in programa materia Organizarea si exercitarea profesiei de avocat si, in special, celor care sustin examen de admitere in avocatura.
Educatie si formare: studii universitare de doctorat, specializarea Drept procesual penal, Universitatea din Bucuresti (2015-2020); studii postuniversitare: Studii pedagogice, Departamentul de Specialitate cu Profil Psihopedagogic, Universitatea Titu Maiorescu din Bucuresti (2018-2019), si Managementul institutiilor publice, Academia de Studii Economice din Bucuresti (2006-2007); studii universitare de masterat, specializarea Stiinte penale, Universitatea Titu Maiorescu din Bucuresti (2007-2008); studii universitare de licenta, Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti (1991-1995).
Experienta profesionala: judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie (1 ianuarie 2023-prezent), judecator la Curtea de Apel Bucuresti (2013-2022); judecator la Tribunalul Teleorman (2001-2013); judecator la Judecatoria Alexandria (1995-2001); functii de conducere in cadrul sistemului judiciar, presedinte al Curtii de Apel Bucuresti (1 iulie 2019-31 decembrie 2022); membru in comisiile de elaborare a subiectelor pentru concursurile de admitere la INM/magistratura, concursurile de promovare a judecatorilor in functii de executie si de conducere, pentru examenele de absolvire a INM si de capacitate; lector universitar la Facultatea de Drept a Universitatii Nicolae Titulescu din Bucuresti.
Activitate de cercetare stiintifica: autor si coautor a numeroase lucrari de specialitate, printre care buletine de jurisprudenta, articole de drept penal si drept procesual penal, publicate in reviste de specialitate; participant la conferinte de specialitate, ca speaker sau moderator.