Aceasta calatorie intelectuala complexa ne conduce printr-o incursiune fascinanta in lumea filosofiei politice si sociale, oferind o analiza profunda si provocatoare asupra justitiei si aspiratiilor umane, deschizand noi orizonturi si provocand la reflectie. De la deductia conceptelor-cheie ale organizarii politice din substratul logosului social pana la analiza simetriei dintre grija fata de sine si grija fata de celalalt, autorul ne poarta prin taramul ideilor fundamentale ale existentei umane. Lucrarea ilustreaza conexiunile esentiale dintre libertate, responsabilitate si justitie, invitandu-ne sa reflectam asupra relatiei noastre cu ,,Celalalt" si asupra semnificatiei crucii in imaginatia umana, aducand in lumina dimensiunile profunde ale real-imaginativului si ale fortei gravitational-spirituale a justitiei.
Autorul ne provoaca sa reconsideram paradigmele sociale si filosofice, deschizand calea catre o intelegere mai profunda a naturii umane si a aspiratiilor sale, cartea constituind o invitatie catre reflectie si explorare a esentei umane in contextul lumii contemporane.
Informatii conformitate produs
Jurist, filosof, eseist si poet, Gheorghe Danisor s-a nascut pe 15 martie 1945 in Romania. Profesor universitar emerit al Facultatii de Drept a Universitatii din Craiova, conducator de doctorat, a fost titular al disciplinelor Teoria generala a dreptului si Filosofia dreptului. Gheorghe Danisor a impus standarde ridicate in fiecare etapa a activitatii sale profesionale si a mobilizat energiile creative pentru a rezolva intrebarile puse de drept, filosofie si societate in general. Este membru titular al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, membru de onoare al Academiei de Stiinte Juridice din Romania, cercetator I la Institutul de Cercetari "C.S. Nicolaescu-Plopsor" al Academiei Romane, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, presedinte de onoare al Asociatiei Culturale "Noul Literator" din Craiova si presedinte al Asociatiei Culturale "Constantin Radulescu-Motru" din Craiova. Desfasoara o activitate prodigioasa in domeniul filosofiei dreptului si al filosofiei politice. Cartile sale de filosofie, drept si poezie au obtinut premiile Academiei Romane, ale Uniunii Juristilor din Romania si ale Uniunii Scriitorilor din Romania.