Lucrarea, structurata in 7 teme, reprezinta un instrument de lucru pentru seminare, urmand tematica Manualului de Criminologie. Caietul de seminar constituie un mijloc de fixare a cunostintelor de baza in aceasta materie, de aceea cuprinde intrebari, teme de reflectie, articole si studii de specialitate, teste grila si bibliografie specifica fiecarei teme.
Din cuprins:
60 intrebari
26 teme de reflectie
12 teme de dezbatere
8 articole si studii de specialitate
22 texte si materiale de comentat
17 subiecte tip grila
138 teste tip grila semideschisa si raspunsurile corecte
Puncte forte
mijloc de fixare a cunostintelor de baza
instrument de lucru pentru seminare
punctarea unor probleme care sa suscite discutii
exercitii pentru formarea abilitatii de a argumenta
Recomandare
Pentru o pregatire completa, a se vedea Manual de criminologie. Editia 11
Informatii conformitate produs
Valerian CIOCLEI este profesor universitar la disciplinele Criminologie si Drept penal. Partea speciala (Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti); membru al Comisiei de redactare a Noului Cod penal; avocat.
Andra-Roxana TRANDAFIR este conferentiar universitar la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti si prodecan; membru in Board-ul Societatii Europene de Criminologie; director editorial al revistelor Analele Universitatii din Bucuresti - Seria Drept si AUBD - Forum Juridic; presedinte al Asociatiei Henri Capitant a Prietenilor Culturii Franceze – Romania; avocat, membru al Baroului Bucuresti.
Dragos PARGARU este lector universitar la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti; avocat, membru al Baroului Bucuresti.
Valentina DINU este judecator, Judecatoria Sectorului 1, Bucuresti; colaborator la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti.
Florin-Cosmin BOBEI este judecator; colaborator la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti.