CODUL ADMINISTRATIV MAI 2025 (EDITIE SPIRALATA)
LEGISLATIE CONSOLIDATA SI INDEX
Prefata de prof. univ. dr. Verginia Vedinas
CAPITOL NOU INTRODUS IN COD
(Legea nr. 49/2025 – M. Of. nr. 336 din 15 aprilie 2025):
Norme de etica si conduita pentru membrii Guvernului si pentru
alte persoane care ocupa functii de demnitate publica la nivelul
administratiei publice centrale
(Sectiunea 1. Norme de etica si conduita privind cadourile
Sectiunea a 2-a. Transparenta intereselor in exercitarea atributiilor)
Lucrarea Codul administrativ Mai 2025 (editie spiralata), tiparita pe hartie alba de calitate superioara si prefatata de prof. univ. dr. Verginia Vedinas, include noul capitol al Codului (introdus prin Legea nr. 49/2025 – M. Of. nr. 336 din 15 aprilie 2025): Norme de etica si conduita pentru membrii Guvernului si pentru alte persoane care ocupa functii de demnitate publica la nivelul administratiei publice centrale (Sectiunea 1. Norme de etica si conduita privind cadourile; Sectiunea a 2-a. Transparenta intereselor in exercitarea atributiilor).
Cuprinde, de asemenea: decizii ale Curtii Constitutionale; recursuri in interesul legii; hotarari prealabile; numeroase dispozitii conexe si referinte legislative deosebit de utile; un index concis, dar relevant (menit a facilita cautarea in Cod a sintagmelor-cheie).
Lucrarea Codul administrativ Mai 2025 (editie spiralata) este destinata practicienilor (judecatorilor, procurorilor, avocatilor, consilierilor juridici, notarilor), teoreticienilor si studentilor (intregului mediu universitar), tuturor autoritatilor publice si persoanelor implicate in activitati de administratie publica centrala sau locala, dar si publicului larg (interactiunea cetatean-administratie fiind, inevitabil, o constanta in viata fiecaruia dintre noi).
PRO LEGE – O colectie necesara oricarui jurist:
● reuneste intre copertele fiecarei culegeri informatii esentiale si extinse din domeniul abordat, inlesnind astfel utilizatorului activitatea de cercetare, reducand semnificativ si eficient timpul dedicat acesteia;
● prezinta pachete de acte normative consolidate, atent selectate in vederea acoperirii domeniului vizat, imbogatite cu note si referinte utile, structurate si evidentiate profesionist si menite a facilita intelegerea vointei si a intentiilor legiuitorului (prin semnalarea si/sau
prin prezentarea unor corelatii ori a unor spete relevante, in unele cazuri prin oferirea unor lamuriri punctuale etc.);
● este tiparita pe hartie alba de calitate superioara, ideala pentru adnotarile necesare in activitatea didactica si practica;
● seria PREMIUM din cadrul colectiei PRO LEGE include un vast material informativ suplimentar (dupa caz, jurisprudenta europeana, mai multa jurisprudenta nationala si mai multe legi conexe integrale sau in extras, varii adnotari etc.);
● fiecare culegere in parte constituie, practic, un instrument juridic complex, indispensabil activitatii de zi cu zi in cadrul domeniului caruia ii este dedicata si pe care il reprezinta, organizand unitar informatiile necesare unei bune cunoasteri a domeniului respectiv.
COORDONAREA GENERALA a Colectiei PRO LEGE este asigurata de consilier juridic Oliviu Craznic.
Asteptam sugestiile si propunerile dvs pe adresa prolege [at] universuljuridic.ro
Informatii conformitate produs
- Nascuta in localitatea Robanesti, jud. Dolj, Romania, in 1960.
- Doctor in Drept, titlu acordat de Universitatea Bucuresti (1998) si doctor in Filosofie, titlu acordat de Universitatea Bucuresti (2005).
- Licentiata in Drept la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti.
- Profesor universitar, conducator doctorat la Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Drept.
- Absolventa de specializari post-universitare in Luxemburg, Elvetia, Grecia.
- Din 1984 pana in 1987 a fost Secretar al Consiliului Popular Balotesti.
- Intre 1987 si 1991 a fost Secretar al Consiliului Popular Tamadaul Mare, Calarasi.
- In perioada 1991-1994 si-a desfasurat activitatea ca asistent universitar in cadrul Facultatii de Drept a Universitatii Ecologice. Din 1994 pana in prezent a fost succesiv lector, conferentiar si profesor universitar la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti.
- Intre 2001 si 2003 a detinut functia de Secretar de Stat, fiind presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici. In anul 2003 a fost Subsecretar de Stat, director general adjunct al Institutului National de Administratie.
- In perioada 2004-2008 a fost Senator in Parlamentul Romaniei, secretar al Comisiei Juridice de numiri, disciplina si imunitati, membru al Comisiei de Afaceri Europene - Comisie permanenta comuna a celor doua Camere ale Parlamentului, membru in Comisia comuna de Elaborare a Codului Electoral al Romaniei – secretar; vicepresedinte al Comisiei de Administratie Publica, Urbanism si Amenajarea Teritoriului.
- Uniunea Juristilor din Romania i-a decernat in anul 2007 premiul Uniunii Juristilor pentru lucrarea “Deontologia vietii publice”, iar in 2008 i-a acordat diploma de excelenta pentru colaborarea la lucrarea „Constitutia Romaniei, comentariu pe articole”, Editura C.H. Beck, Bucuresti, 2008.