Propuneri manuscrise: info@editurauniversitara.ro:  0745 204 115     

Urmarire comenzi Persoane fizice / Vanzari: 0745 200 718 / 0745 200 357 / Comenzi Persoane juridice: 0721 722 783     

Editura Universitara Pretul frumusetii. Tulburarile alimentare si implicatiile psihosociale ale acestora

-35%
35,00 Lei 22,75 Lei

Editura: Editura Universitara

Autor: Alina Chiracu - coordonator

ISBN: 978-606-28-1327-7

DOI: https://doi.org/10.5682/9786062813277

Anul publicării: 2021

Editia: I

Pagini: 242

Stoc limitat
Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: 9786062813277 Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Download (1)
  • Autori
  • Cuprins
  • Cuvant inainte
  • Review-uri (0)
Frumusetea este in fiecare dintre noi... sub o forma sau alta. Frumusetea este o reflectare a ceea ce suntem in interior, in exterior, in minte si in trup, in toate adunate. Atunci cand ne raportam la standardele stricte de frumusete impuse de industria fashion sau media, frumusetea devine o tinta, adesea greu de atins, al carei pret poate deveni extrem de ridicat. 
Tulburarile alimentare se asociaza intr-o mare masura cu atingerea standardelor de frumusete, cu dorinta de a avea un corp subtire, cu visul de a avea un aspect perfect. Pare greu de suportat gandul ca nu suntem impecabili, suntem invatati sa ne raportam la un ideal pentru atingerea caruia facem eforturi adesea dureroase. Ne comparam cu ceilalti, ne pozitionam mai sus sau mai jos, uitand ca suntem mai mult decat corpul nostru, uitand ca este atat de simplu sa ne acceptam pur si simplu, sa fim de acord cu ceea ce este natural si autentic in noi. Meritam sa ne simtim frumosi, sa ne iubim pentru ceea ce suntem si sa mentinem un echilibru intre aspectul nostru si starea de sanatate fizica si psihica. 
Putem avea grija de corpul nostru si fara sacrificii, dar numai atunci cand intelegem ca adevarata frumusete nu este impusa de niste standarde, ci exista in sine, atunci cand ii permitem sa se exprime liber.
  • Pretul frumusetii. Tulburarile alimentare si implicatiile psihosociale ale acestora

    Descarca
ALINA CHIRACU - Coordonator 

Cuvant inainte / 7
Scurta incursiune in istoria frumusetii (Alina Chiracu) / 9
As fi putut sa fiu explorator (de lumi vechi) (Costin Bratu) / 15
Frumusetea este naturalete, frumusetea este natura (Stefania Chihaia) / 21
Oglindindu-ne in industria fashion (Alexandra Dogarescu) / 27
Studiu de caz (Bianca-Maria Caraba) / 31

Partea I Tulburarile alimentare / 37
Tulburarile de comportament alimentar Tipuri, caracteristici, simptomatologie / 39
Tulburarile de alimentatie prin prisma psihiatrului (Adrian Nicu Lupu) / 51
Tulburarile alimentare din perspectiva psihanalitica (Ruxandra Rascanu) / 64
Mass media si idealul de frumusete si de forma (Alina Chiracu) / 74
Evaluarea tulburarilor alimentare (Alina Chiracu) / 81
Abordarea terapeutica a tulburarilor de alimentatie (Smaranda Gutu, Florinda Golu) / 89

Partea a II-a Studii / 101
Relatii intre stilurile de atasament si tulburarile alimentare (dintr-o perspectiva evolutionista) (Melissa Nistor) / 103
Rolul beauty influencerilor asupra imaginii corporale si a stimei de sine in randul persoanelor de gen feminin (Camelia Iulia Maria Vlad) / 124
Factori determinanti ai comportamentului alimentar emotional in randul adultilor emergenti (Catalina Georgiana Pop) / 143
Tulburarile de alimentatie, stereotipurile despre corpul ideal si aprecierea corporala (Ioana Ana Maria Volosin) / 172
Rolul moderator al presiunii socioculturale in relatia dintre comportamentul alimentar dezadaptativ si ortorexia nervoasa (Andreea-Anamaria Mirescu) / 191
Nemultumirea fata de corp si rolul acesteia in manifestarea depresiei si anxietatii postpartum (Gabriel Pircalabu) / 213

Frumusetea reprezinta un aspect deosebit de important al vietii, indiferent de unghiul din care este privita. Experienta personala, si ma refer aici la practica clinica si psihoterapeutica, mi‑a aratat ca frumusetea constituie un element in jurul caruia graviteaza mare parte din preocuparile si problemele oamenilor si in special ale femeilor. Indiferent de varsta pe care o au, femeile isi doresc sa fie frumoase. Si oricat de frumoase ar fi, rareori se vad ca fiind cu adevarat frumoase. De ce? Poate pentru ca in lumea actuala standardele de frumusete intensiv promovate sunt foarte greu de atins. Sau poate pentru ca perceptia fata de propriul corp este una eronata. Sau poate pentru ca idealul de frumusete interiorizat este departe de propria realitate.
Multor femei frumoase le lipseste increderea in sine, iar imaginea idealizata a femeii perfecte contribuie tot mai acut la ascutirea acestui fenomen. As putea spune ca femeia este frumoasa prin simplul fapt ca este femeie. Dar ar fi oare suficient? Nu cumva ar fi nevoie de o forma de oglindire a acestei frumuseti, de o confirmare din partea unei alte persoane? Nu cumva avem permanent nevoie de validarea celorlalti? Si nu cumva avem nevoie de acceptarea venita din partea propriei persoane?
In volumul de fata ne propunem sa vorbim despre frumusete si despre pretul acesteia. Despre cum este privita frumusetea si care sunt mecanismele care activeaza dorinta de frumusete in psihismul femeilor. Pentru a pastra aspectul stiintific al lucrarii, vom aduce in sprijin notiuni teoretice despre tulburarile de alimentatie care sunt insotite adesea de dorinta de a atinge frumusetea dorita sau ideala, descrieri ale formelor tulburarilor alimentare, manifestarea acestora, studii realizate cu scopul de a elucida o parte dintre legaturile ce se instituie intre tulburarile alimentare si perceptia propriului corp, studii legate de impactul social si emotional pe care mass‑media il are asupra structurarii standardelor de frumusete. Vom vorbi despre terapia tulburarilor alimentare si despre posibilitatile de „vindecare” ale femeilor care se considera insuficient de frumoase. Nu in ultimul rand, vom prezenta fragmente din lucrari literare care descriu intr‑un mod fascinant frumusetea, dar si studii de caz exemplificative, pentru a clarifica fenomenul ce poate fi denumit „goana dupa frumusete”.
Acest volum este adresat tuturor. Mai intai, studentilor la psihologie, pentru ca ei au nevoie de informatii relevante cu privire la aspectele psihologice ale tuturor palierelor vietii, dar si pentru ca aici, in aceste pagini, tot ei, isi pot aduce contributia la cunoasterea stiintifica, publicandu‑si propriile lucrari. In al doilea rand, volumul este adresat celor care nu au notiuni de psihologie si care doresc sa afle din surse adecvate ce se intampla cu corpul lor, cu gandurile lor, cu emotiile lor atunci cand nu se simt bine in pielea lor. Sau atunci cand se simt bine cu ei insisi. Sau atunci cand nu reusesc sa inteleaga ce se intampla cu ei, ce cauze au starile lor de inadecvare, ce mecanisme sunt activate atunci cand sunt pusi in contexte sociale diverse, ce emotii se nasc din necunoasterea de sine si din raportarea la standarde aberante de frumusete.
Nu in ultimul rand, volumul de fata vorbeste despre frumusete. Iar frumusetea exista peste tot in jurul nostru. Este nevoie insa sa deschidem ochii si sa fim atenti, sa o simtim, sa o inhalam, sa ne bucuram de ea. Sub toate formele pe care le imbraca. Aceasta este o carte pentru toata lumea care vrea sa citeasca despre frumusete si despre pretul ei.

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 vanzari@editurauniversitara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!