Manualul respecta programa scolara in vigoare si se constituie intr-un material de calitate, adaptat varstei si preocuparilor elevilor de gimnaziu, care ii va ajuta pe acestia sa se initieze intr-un domeniu atat de actual.
Pe parcursul intregului manual informatia este prezentata intr-un mod gradual, structurata si aprofundata prin realizarea de aplicatii si miniproiecte si finalizata prin teste de evaluare/autoevaluare.
Metodele utilizate si recomandate in manual sunt potrivite in special pentru invatarea activa.
Manualul contine numeroase aplicatii interdisciplinare, care sa le deschida elevilor „ferestre” catre diverse domenii ale cunoasterii.
Manualul stimuleaza elevii sa aprofundeze tematici atractive cu ajutorul aplicatiilor actuale: Animation Desk, Thinkercad, CoSpaces. In acelasi timp, cititorii fac cunostinta si cu gandirea algoritmica structurata.
Informatii conformitate produs
CARMEN POPESCU – profesor gradul didactic I la Colegiul National „Gheorghe Lazar” din Sibiu, autor de manuale si culegeri de probleme, membru in Comisia Nationala de Informatica, membru in Comisia Centrala a Olimpiadei de Informatica, formator, evaluator al Centrului de Testare Certiport, experienta in elaborarea de probe de evaluare.
DIANA NICOLETA CHIRILA-PLESA – profesor gradul didactic I, membru propunator de subiecte si evaluator in cadrul Comisiei Centrale a Olimpiadei Nationale de Tehnologia Informatiei, formator in cadrul cursurilor de perfectionare in IT pentru profesori si adulti, coordonator proiecte interdisciplinare pentru elevi; coordonator al concursul National de Informatica si TIC „DUAL PC” de 21 de ani, singurul concurs de specialitate din judetul Sibiu, finantat in 2023 de catre Ministerul Educatiei.
GEORGETA ANTONIA RODICA CRACIUNESCU – profesor gradul didactic I, metodist, membru propunator de subiecte si evaluator in cadrul Comisiei Centrale a Olimpiadei Nationale de Tehnologia Informatiei, formator in cadrul cursurilor de perfectionare in IT pentru profesori si adulti, coordonator proiecte interdisciplinare pentru elevi, profesor evaluator si coordonator al Centrului de Testare ECDL si al Centrului de Testare Certiport, mentor practica pedagogica, Adobe Youth Voices Lead Educator.
IULIA-GYÖNGYI LUTARU – profesor gradul didactic I la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” din Targu-Jiu, metodist, formator, expert formare ciclu gimnazial pentru Informatica si TIC in cadrul proiectului CRED, profesor evaluator al Centrului de Testare ECDL.
CRISTINA ELENA ANTON – profesor gradul didactic I, membru in Comisia Centrala a Olimpiadei Nationale de Informatica si a Olimpiadei Nationale de TIC, membru in grupurile de lucru pentru elaborarea reperelor curriculare, metodist ISJ si membru in Consiliul Consultativ la disciplina Informatica, coordonator al Centrului de Testare ECDL de la CCD Braila, mentor de practica pedagogica la Informatica si TIC la scoala de aplicatie Colegiul National „Gheorghe Munteanu Murgoci” din Braila, voluntar cerc Robotica si cerc Micii programatori, profesor „Centrul de excelenta Braila”, director de program si formator judetean si national pentru cursul acreditat „Informatica si TIC pentru gimnaziu – clasa a V-a”, coautor al platformei Informaticainscoli.