In contextul actual, aparitia unui ghid de bune practici in domeniul atat de vast si controversat al invatamantului online este un eveniment binevenit.
Privind lucrurile dintr-o alta perspectiva – experienta de un anume tip, traditie, presiunea faptelor, lipsa unei pregatiri prealabile, acest eveniment era de asteptat, dar, mai ales, necesar. Experientele recent traite in ultimii doi ani, cand societatea omeneasca a fost nevoita sa faca fata, intr-un timp extrem de scurt, unor provocari pe multiple planuri, economic, social, educational nu au mai fost intalnite pana acum. Elevii, parintii si, nu in ultimul rand, profesorii, au trebuit sa se adapteze „in pas cu vremea” si sa experimenteze – cu consecinte pe care abia le intuim in momentul de fata – noi forme si metode de invatamant, cel mai raspandit fiind invatamantul online.
Cand ar fi fost mai potrivita aparitia unei lucrari dedicate acestuia? Autoarele abordeaza cu profesionalism si rafinament atat aspecte de tip strict tehnic, cat si componente psihopedagogice, care se suprapun si se completeaza in mod armonios, dovedind o buna cunoastere a domeniului.
Locul – spatiul educational si momentul – acum, hic et nunc, fiind potrivit alese, nu-mi ramane decat sa multumesc pentru efort in nume colectiv si sa felicit in nume personal autoarele, iar cititorilor, profesori si, de ce nu si parinti si elevi, sa le urez succes!
Conf. univ. dr. Michaela Logofatu
Profesor emerit
Bucuresti, 10 ianuarie 2022
Scrie un review
Review-ul a fost trimis cu succes.