Propuneri manuscrise: info@editurauniversitara.ro:  0745 204 115     

Urmarire comenzi Persoane fizice / Vanzari: 0745 200 718 / 0745 200 357 / Comenzi Persoane juridice: 0721 722 783     

Editura Universitara Formarea cadrelor didactice. Experiente europene - Ioan Neacsu, Daciana-Silvia Marta, Lucian Ionescu C.

ISBN: 978-973-749-225-8.

Anul publicării: 2008

Editia: I

Pagini:

Editura: Editura Universitara

Autor: Lucian Ionescu C., Daciana-Silvia Marta, Ioan Neacsu

Cod Produs: 9789737492258. Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
  • Descriere
  • Autori
  • Review-uri (0)
Volumul de fata ne ofera, intr-o viziune complexa, stiintifica si pragmatica, o lucrare de o importanta deosebita pentru dezvoltarea sistemuluieducational european, in general, dar si pentru cresterea calitatii educatiei si invatamantului in regiunea sud-est europeana, in particular.
Realizata cu scopul de a sprijini procesele de ameliorare a sistemelor educationale si de formare a personalului didactic, atat la nivelul reflectiei, cat si al practicilor pedagogice, lucrarea pune la dispozitia unei largi categorii de cadre didactice, experti in domeniul politicilor educationale sau din structurile manageriale educationale, propuneri substantiale de dezvoltare care sustin curentele teoretice promovate si pozitionate in jurul ideii pivot de "dezvoltare profesionala a cadrelor didactice".
Beneficiind de un colectiv stiintific de exceptie, lucrarea reprezinta un moment de referinta in investigatia domeniului stiintific amintit intr-un areal european educational clar delimitat. Se deschide, astfel, calea catre analize functional-calitative complexe ale viitorului. 
Ioan Neacsu
Ioan Neacsu

Este prof. univ. dr. la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea din Bucureşti.

Absolvent al Facultăţii de Filosofie, specializarea Pedagogie–Română, promoţia 1970, a parcurs toate treptele carierei didactice, în cadrul aceleiaşi facultăţi.

În prezent este prodecanul prestigioasei Facultăţi de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei,conducător de doctorat în ştiinţele educaţiei, din 1992, pentru candidaţi din Romania şi din alte ţări - Grecia, Israel, Iordania, Rusia, Tailanda, Moldova.

Domeniile majore de competenţă ştiinţifică şi didactică corespund calităţii de titular al cursurilor de Psihologia educaţiei, Metode şi tehnici de învăţare eficientă, Psihopedagogia creativităţii, Managementul resurselor umane (ciclul licenţă), Managementul resurselor umane şi Managementul calităţii totale (master), Managementul proiectelor de cercetare (la Şcoala Doctorală de Ştiinţe ale Educaţiei).

A urmat stagii de formare, cercetare şi perfecţionare în domeniile: curriculum (Israel), reformă în învăţământul preuniversitar American (SUA), managementul calităţii şi lidership în educaţie (Universitatea Harvard, SUA), management educaţional şi antreprenoriat (Anglia), structuri în învăţămîntul superior (Salzburg, Austria) ş.a.

A participat la conferinţe, reuniuni şi simpozioane UNESCO, Consiliul Europei desfăşurate în ţările U.E., precum şi Elveţia, Norvegia, SUA, Israel ş.a.

Este o prezenţă recunoscută în calitate de membru expert, coordonator şi evaluator în proiecte şi programe interne şi internaţionale – Bănca Mondială, PHARE, Leonardo, CNCSIS, POS DRU, ACPART, ARACIS, PNA, UNICEF, MECTS, FICE INTERNAŢIONAL.


A publicat, în calitate de autor unic, lucrări de referinţă (7 cărţi), 32 lucrări de sinteză-manuale, ghiduri, a coordonat 18 volume cu autor colectiv, a elaborat peste 150 de studii şi articole în reviste ştiinţifice de specialitate, inclusiv cu sistem ISI, în ţară şi străinătate.

Este membru activ al mai multor comitete şi colective editoriale aparţinând revistelor universitare din Romania, precum şi al numeroase organisme şi asociaţii profesionale din ţară şi străinătate.

De asemenea, în paralel cu activitatea didactică, în perioada 1990 -2009, a ocupat diferite poziţii manageriale de top, în cadrul Guvernului României şi Ministerului Educaţiei.


Daciana-Silvia Marta
Lucian Ionescu C.

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 comenzi@editurauniversitara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!