Cartea „Teatrul si criza lumii moderne” este o lucrare ambitioasa scrisa de actorul Daniel Nitoi, care exploreaza tema interferentei dintre actor si public si impactul acesteia asupra bunastarii. Cartea este structurata in capitole care dezvolta o imagine complexa a vietii de actor si a crizei lumii moderne in contextul teatrului.
Printre capitolele cartii se numara o analiza a vietii de actor si a fericirii in teatru, experimentul „Rhytm 0” al lui Marina Abramovic si alte exemple din istoria recenta, precum si o privire asupra deviantei si moralitatii in teatrul contemporan. Cartea abordeaza, de asemenea, subiecte precum experienta pe scena ca factor generator de satisfactie sau insatisfactie, criticile de specialitate si publicul viitor, spatiul teatral si diferentele dintre spectatori.
Autorul Daniel Nitoi exploreaza, de asemenea, subiecte mai putin conventionale, cum ar fi:
• normalitatea privita diferit: cazul Andrei Serban
• intrebarea cruciala: Unde incepe si unde se termina fericirea la actori?!
In paginile sale, cititorii vor descoperi diverse aspecte ale vietii de actor, precum si analize si exemple din istoria recenta si din teatrul contemporan, care vor ajuta la intelegerea mai profunda a impactului pe care acesta il poate avea asupra publicului si asupra societatii in general.
Cartea „Teatrul si criza lumii moderne” este potrivita pentru:
• toti cei pasionati de teatru, atat profesionisti cat si amatori.
• oricine isi doreste sa inteleaga mai bine lumea teatrului si cum aceasta poate influenta bunastarea sociala.
• toti cei pasionati de subiecte precum fericirea, moralitatea, critica de specialitate si viitorul teatrului.
Aceasta carte, scrisa de actorul Daniel Nitoi, exploreaza concepte interesante legate de relatia dintre actori si public, si modul in care aceasta relatie poate influenta starea de bine a societatii in ansamblu.
In acelasi timp, cartea ofera o perspectiva unica asupra vietii de actor si a modului in care aceasta se intersecteaza cu problemele sociale actuale.
Cartea „Teatrul si criza lumii moderne” ofera o perspectiva unica asupra teatrului si a impactului sau asupra lumii noastre moderne si poate fi considerata o lectura obligatorie pentru oricine doreste sa inteleaga mai bine rolul important pe care teatrul il joaca in societatea noastra.
Este presedinte si membru fondator al Asociatiei Culturale „PERFORM A.R.T”, activeaza in domeniul culturii fiind Actor absolvent al institutului de teatru UNATC – „I.L. Caragiale” in 2011 – clasa prof. univ. dr. Florin Zamfirescu. In anul 2013 absolva Masteratul in actorie la clasa prof. univ. dr. Geo Saizescu – prof. univ. dr. Eusebiu Stefanescu, iar in anul 2019 Masteratul in regie la „Facultatea de Teatru si Televiziune” din cadrul Universitatii Babes Bolyai din Cluj – Clasa prof. univ. dr. Mihai Maniutiu – prof. univ. dr. habil. Miclós Bács. Tot in 2019 termina facultatea de drept din cadrul Universitatii Crestine „Dimitrie Cantemir”, iar in 2021 Masteratul in Administrarea Afacerilor in limba Engleza in cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti. In prezent este doctorand al Academiei Romane cu plan de cercetare in sociologia artelor teatrale sub coordonarea prof.univ.dr. Elena Zamfir si cercetator stiintific in cadrul Academiei Romane la Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii. In paralel cu activitatea artistica teatrala este autor al cartilor de poezie „E vina celui ce iubeste” , „Eu astept aici, pe bulevardul fericirii pierdute”, „Azi nu e timp sa mori”, al pieselor de teatru „Atac la moralitate” si „Nevestele incornorate” si al cartilor „Eseuri respinse despre viata si teatru” si „Teatrul si criza lumii moderne”. Este membru UNITER si activeaza in una dintre cele mai mari Asociatii umanitare din lume in cadrul clubului Lions Bucuresti Burebista (District 124 –Romania) unde a ocupat in mai multe randuri functiile de secretar, trezorerier si Presedinte, precum si functia de presedinte de regiune in cadrul districului Lions 124-Romania. Printre Spectacolele Produse si Regizate de acesta in cadrul Asociatiei Culturale „PEFORM A.R.T.” amintim: „Avarul” de Moliere, „Cersetori la poarta libertatii”, „Galcevile din Chioggia” de C. Goldoni, „D-ale Carnavalului” de I.L.Caragiale, „Amintiri din livada cu meri” de George Arion, „Petitorii” de George Smarandache, toate avand reprezentatii atat in tara cat si in strainatate, inregistrand de-a lungul timpului frumoase cronici teatrale si bucurandu-se totodata de generoasa caldura a publicului. De asemenea a produs si regizat un film dupa textul lui George Arion, „Amintiri din livada cu meri” avand in distributie actorii: Eugen Cristea si Cristina Deleanu.