Basic english for communication and political science

 • Autor:

 • Editura: Editura Universitară

  ISBN: 978-606-591-266-3

 • Anul publicării:

  Ediţia: I

  Pagini: 190

2300 RON

Disponibilitate: în stocMai multe detalii Basic english for communication and political science

“Basic English for Communication and Political Science” nu este doar un manual, ci şi o punte intre o Românie care îşi găseşte, din păcate, prea greu locul, şi lumea civilizata la care aspirăm.

Silvia Osman îşi urmează cu o consecvenţă demnă de admiraţie demersul didactic vizând facilitarea comunicării în engleză pentru cei care activează în sfera politicii şi a politologiei, în relaţii internaţionale şi în presă. Noul manual pe care ni‑l propune oferă posibilitatea aprofundării termenilor de specialitate, mergând până la jargonul specific lumii politice şi celei jurnalistice, iar maniera în care a fost conceput îl transformă într‑un instrument de lucru uşor de folosit.

Cred că într‑un spaţiu politic şi publicistic care, în mod paradoxal, o data cu aderarea României la Uniunea Europeană, s‑a îndepărtat de problematica europeană, izolându‑se de bună voie într‑un circ steril şi continuu, o astfel de carte e menită nu doar să înveţe, ci şi să deschidă perspective. De aceea, utilitatea sa practică este dublată, în opinia mea, de potenţialul de liant între spaţiul public românesc şi cel euro‑atlantic în special.

Trăim într‑o lume în care schimbul alert de informaţie, gradul tot mai mare de interdependenţă şi balanţa într‑un curs accelerat de actualizare a influenţelor geopolitice reflectă preeminenţa principiului vaselor comunicante asupra vieţii societăţii umane. Nu numai că România nu îşi mai poate permite luxul izolării, fie şi de bună voie, fie şi pentru a înlocui aparent anostele teme europene cu frenezia scandalurilor autohtone. Dar o asemenea atitudine se dovedeşte extrem de păguboasă, mai ales în contextul recesiunii globale. România iroseşte şanse imense, cum sunt cele oferite de calitatea de membru al UE, în special în privinţa fondurilor europene, puse la dispoziţie pentru a reduce decalajele de dezvoltare. Şi nu cred că e vorba doar de dezinteresul factorilor de decizie, ci mai ales de lipsa de competenţă şi de neştiinţă ‑ inclusiv lipsa abilităţilor de a comunica într‑o manieră profesionistă.

Manualul Silviei Osman vine în întâmpinarea tuturor celor care vor să fructifice şansele pe care le oferă atât apartenenţa ţării lor la comunitatea euro‑atlantică, cât şi dinamismul unei lumi fără graniţe. Sper ca roadele strădaniei acestei profesoare de excepţie, dedicate vocaţiei ei aşa cum tot mai rar se întâmplă, se vor vedea cât de curând, la nivelul destinelor individuale, dar şi, în ansamblu, asupra calităţii relaţiei României cu lumea.

 

Corina Creţu

Europarlamentar, Vice-Preşedinte PSD

Vicepreşedintele Comisiei pentru Dezvoltare a Parlamentului European Membru al Comisiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Afaceri Sociale din Parlamentul  European şi al Delegaţiei Europarlamentare pentru Relaţiile cu Congresul SUA

 

 

* * * * *
 

Oricât ar părea de neobişnuit, ideea unui altfel de manual aparţine studenţilor mei.

S‑a născut în timpul seminariilor, din discuţiile purtate cu ei pe marginea multor subiecte de interes pentru toţi: cum putem asimila activ o limba străină, de ce gramatica şi de ce nu, cum păstrăm ce am achiziţionat de‑a lungul timpului, cum perfecţionăm ceea ce am acumulat şi cum adăugăm ceva nou unui bagaj de cunoştinţe divers, sedimentat în decursul anilor anteriori de studiu al limbii engleze.

Trebuie să mărturisesc aici că entuziasmul lor a fost de‑a dreptul contagios: rezultatul vi se înfăţişează, mai mult sau mai puţin, acum, în prezentul demers. An de an, am încercat să înţeleg ce trezeşte, de fapt, curiozitatea studenţilor mei şi am încercat să adaptez materialele de studiu şi temele de discuţii sferei lor de interes.

Necesitatea unui astfel de suport de curs pentru seminariile de limba engleză destinate studenţilor facultăţilor de comunicare, ştiinţe politice, administraţie publică, relaţii internaţionale, jurnalism, sociologie, etc. ‑ pentru care materialele de studiu sunt extrem de limitate, reduse de cele mai multe ori la instrumente de lucru de genul dicţionarelor – este, fără îndoială, de netăgăduit.

Lucrarea de faţă se orientează cu prioritate către aceste domenii de studiu, prin textele actuale, alese cu precădere din sfera politicului şi a libertăţii presei, precum şi prin tematica abordată în dezvoltarea vocabularului specific acestor zone de interes.

Structura unitară a întregului material îşi propune să dezvolte aptitudini multiple, menite să conducă în timp la dezvoltarea unui model de studiu individual, de stimulare a unui proces de învăţare continuă, fără de care perfecţionarea achiziţiei unei limbi străine este, din păcate, imposibilă.

Fiecare capitol conţine un text de specialitate şi unul de cultură generală.

Textul de specialitate este izvorul vocabularului, a cărui desluşire este necesară studenţilor facultăţilor de comunicare şi relaţii publice, ştiinţe politice, administraţie publică, relaţii internaţionale, jurnalism şi nu numai, pentru abordarea – cu prioritate – a materialelor de cercetare destinate studiului individual pentru celelalte materii curriculare, a căror sursă de provenienţă a informaţiei este de expresie engleză. Pentru a veni în întâmpinarea studentului dornic sa se perfecţioneze, definiţiile termenilor necunoscuţi sunt date – în marea lor majoritate – în limba engleză.

Textul de cultură generală aduce un plus de culoare şi are menirea de a întări aptitudinile de înţelegere a textului citit la prima vedere, prin întrebările vizând conţinutul acestora.

Noţiunile de gramatică, prezente succint în fiecare capitol, sunt menite a aduce un plus de informaţie şi noţiuni practice privind structurile limbii engleze, expresiile idiomatice şi sinonimia şi sunt dublate de exerciţii aplicative.

Temele de portofoliu sunt opţionale, destinate în special celor care învaţă scriind. Subiectele selectate se pliază după opţiunile studenţilor şi reflectă, în marea lor majoritate, interesul manifestat de aceştia pentru diferite tematici ale contemporaneităţii: dialogul permanent asupra “problemelor cetăţii”, ale modernităţii noastre ‑ a condus la identificarea temelor pentru eseurile propuse la finele fiecărui capitol.

Comunicarea este – în mod cert ‑ indispensabila lumii în care trăim. Comunicând transmitem, oferim şi primim poate bunul cel mai de preţ: informaţia. Cuvântul “comunicare” vine din latină – “communis” înseamnă comun, împărtăşit şi face parte din aceeaşi familie de cuvinte cu comuniune şi comunitate. Nu putem însă avea o comunitate a informaţiei, pana când nu reuşim sa o împărtăşim şi celorlalţi, care trebuie să o vadă, să o perceapă, să o înţeleagă la fel ca şi noi. Cu atât mai mult în cazul în care informaţia ne survine într‑o limbă străină! Iată, de aici, necesitatea includerii în structura fiecărui capitol a unui punct destinat comunicării, punct care îşi propune să răspundă unor întrebări relativ simple, precum Ce este comunicarea? sau Cum comunicam eficient?

Încerc să închid astfel un cerc al studiului limbii engleze, cerc (oricât ar părea de incomplet la prima vedere) pe care îl desenez în jurul prototipului studentului la comunicare, administraţie publică, relaţii internaţionale, ştiinţe politice, sociologie, jurnalism, etc. dornic să ştie mai mult şi să se perfecţioneze continuu.

Vă invit să vă bucuraţi de informaţia cuprinsă în acest volum şi să vă doriţi să deveniţi mereu mai buni!

 

 

 Silvia Osman

 

Bucureşti, August 2011

Despre autor

Silvia Osman

Unde se găseşte

 • www.editurauniversitara.ro
 • Anticariat online
 • SC Atlas Group Distribution SRL– Bucuresti
 • SC Astro Impex SRL- Bucuresti
 • SC Nicol Cart SRL – Bucuresti
 • SC Larry Cart SRL – Bucuresti
 • SC Rolcris Impex SRL – Bucuresti
 • SC Stand Agentie Difuzare Carte – Bucuresti
 • SC Vox 2000 Com SRL – Bucuresti
 • SC Maricom 94 SRL – Bucuresti
 • SC Mario Fair Play Impex SRL – Bucuresti

Te-ar mai putea interesa şi..

Mitul demonului in literatura si arta rusa

Mitul demonului in litera..

Limbi si literaturi straine

770 RON Detalii

PRATIQUE DU VOYAGE ET REPRÉSENTATIONS DE L’ESPACE DANS L’ŒUVRE DE MAXIME DU CAMP

PRATIQUE DU VOYAGE ET REP..

Limbi si literaturi straine

000 RON Detalii

Un viaje literario por el mundo romanico. De Lisboa a Bucarest

Un viaje literario por el..

Limbi si literaturi straine

1445 RON Detalii


Limba italiană – Curs intensiv

Limba italiană – Curs ..

Limbi si literaturi straine

2408 RON Detalii

The language of banking

The language of banking..

Limbi si literaturi straine

770 RON Detalii

Practice in communication for the tourism industry

Practice in communication..

Limbi si literaturi straine

1740 RON Detalii

Promoţii

Filosofie, credinta si drept

Filosofie, credinta si dr..

Drept

4500 RON Detalii 60 RON

Contabilitatea in partida dubla si legislatia persoanelor juridice fara scop patrimonial, simplificata si actualizata

Contabilitatea in partida..

Contabilitate

5200 RON Detalii 57.8 RON

Contabilitatea aplicata a intreprinderilor si microintreprinderilor

Contabilitatea aplicata a..

Contabilitate

3500 RON Detalii 38.53 RON

Recomandările editurii

ALEGERI SI COMPORTAMENTE ELECTORALE IN ROMANIA: DE LA LOCAL LA NATIONAL

ALEGERI SI COMPORTAMENTE ELECT..

Stiinte politice

4500 RON Detalii

COMUNICAREA POLITICĂ PRIN SOCIAL MEDIA ȘI REACȚIILE PUBLICULUI ONLINE

COMUNICAREA POLITICĂ PRIN SOC..

Sociologie si Stiintele Comunicarii

3371 RON Detalii

GHIDUL LEGISLATIV-FISCAL AL MICULUI ÎNTREPRINZĂTOR

GHIDUL LEGISLATIV-FISCAL AL MI..

Contabilitate

3000 RON Detalii

Citatul zilei

Preceptele dreptului sunt: sa traiesti cinstit, sa nu vatami altuia, sa dai fiecaruia ce i se cuvine

Iustinian

Personalităţi

Mihai Eminescu Mihai Eminescu Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 -15 iunie 1889) a fost poet , prozator  roman,   ... citeşte mai mult →

Interviuri

ELSA BERNARD ELSA BERNARD Professeur agrégé des Facultés de Droit, Institut d’& ... citeşte mai mult →