Ca sa scrii carti pentru copii trebuie, in primul rand, „sa dai in mintea copiilor”, ceea ce mie nu mi-a fost foarte greu, intoarcerea la anii de-nceput fiind pentru mine o stare recurenta. A doua conditie a fost aceea a luarii stiloului in mana, o treaba mai dificila initial, stiloul nedorind in primele momente sa se aseze in pozitia corecta. Dar am reusit cumva sa-l disciplinez, si astfel au luat nastere Calea Laptic, Vicontele de Valverde si Reginele, prima gasindu-si in sfarsit o gazda: Editura Universitara. Calea Laptic este poveste pentru copii, dar nu numai atat, ci este si un vis care se confunda atat de bine cu realitatea perceputa, incat nu mai stii care este unul si care celalalt, Daria - personajul principal - plimbandu-se cu acelasi firesc in cele doua lumi.
Despre mine mai pot adauga ca m-am nascut de destula vreme, iar curriculum-ul meu literar cuprinde o serie destul de lunga de scrieri (poezii indeobste), care au aparut in antologii intocmite de D-na Voichita Veres si aparute la a sa editura, Napoca Nova; de asemeni, un premiu castigat la Concursul National Radu Carneci (2020), organizat de Arena Literara.
In fine, mai pot mentiona aparitia, anul trecut, la Editura Cartea Romaneasca, a romanului Fluturele Monarh. Toate scrierile mi-au fost publicate sub pseudonimul Leonida Ivel, asa cum am semnat si Calea Laptic.
Al dumneavoastra,
Viorel Ionita