Procedura penala. Partea generala contine expunerea materiei in domeniul dreptului procesual penal (parte generala) prin prisma doctrinei, legislatiei Republicii Moldova, a jurisprudentei CtEDO, a Curtii Constitutionale si a instantelor nationale.
Cuprinde 7 capitole divizate in sectiuni, paragrafe si subparagrafe. Pentru facilitarea studierii acestei parti a Procedurii penale sunt citate selectiv unele prevederi ale Codului de procedura penala al Republicii Moldova in vigoare la data publicarii.
Lucrarea este destinata atat studentilor si masteranzilor facultatilor de drept, judecatorilor, procurorilor, avocatilor, formatorilor dar si audientilor Institutului National al Justitiei. Poate prezenta interes pentru specialistii in materie din Romania nu numai in cadrul asistentei juridice internationale in materie penala dar si din interesul analizei aspectelor de drept comparat.
Informatii conformitate produs
Tudor Osoianu
Doctor in drept, profesor universitar, avocat, profesor universitar la Catedra procedura penala, criminalistica si securitate informationala a Academiei „Stefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova, cercetator stiintific coordonator in cadrul Institutului de Cercetari Juridice, Politice si Sociologice din Republica Moldova. Are o activitate practica de peste 20 ani in domeniul avocaturii si peste 28 de ani in domeniul invatamantului universitar. Autor a peste 100 lucrari in domeniul stiintelor penale. Abilitat cu dreptul de conducere a tezelor de doctorat (inclusiv si pentru doctoranzii din Romania). Membru al Consiliului Institutului National al Justitiei, membru al Comisiei de experti in domeniul atestarii ramurilor stiintifice (stiinte juridice, politice, militare si informatii), membru al Consiliului Stiintific Consultativ al Curtii Supreme de Justitie (Colegiul penal), vicepresedinte al seminarului stiintific interuniversitar si al Consiliilor stiintifice Specializate pentru examinarea tezelor de doctor in drept la specialitatea drept penal, membru grupelor de lucru pentru modificarea si completarea Codului de procedura penala al Republicii Moldova, membru al Colegiului de redactie a revistei stiintifico-practice „Legea si Viata” si a Revistei stiintifice „Analele Stiintifice ale Academiei „Stefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova”, detinator a mai multor distinctii, detinator al Medaliei „Meritul Civic”.
Dinu Ostavciuc
Doctor in drept, conferentiar universitar, rector al Academiei „Stefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne, conferentiar universitar la Catedra procedura penala, criminalistica si securitate informationala a aceleiasi institutii de invatamant, lector universitar la Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati, Romania, profesor emerit al Universitatii de Stat a Ministerului Afacerilor Interne din Odessa, Ucraina, cercetator stiintific superior in cadrul Institutului de Cercetari Juridice, Politice si Sociologice din Republica Moldova. Are o activitate practica de peste 22 ani in domeniul urmaririi penale, avocaturii si in domeniul invatamantului universitar. Autor a peste 95 lucrari in domeniul stiintelor penale. Abilitat cu dreptul de conducere a tezelor de doctorat (inclusiv si pentru doctoranzii din Romania). Membru grupelor de lucru pentru coordonarea si monitorizarea Strategiei de Reforma a Sectorului Justitiei din Republica Moldova, membru grupelor de lucru pentru modificarea si completarea Codului de procedura penala al Republicii Moldova, membru al Colegiului de redactie a revistei stiintifico-practice „Legea si Viata” si a Revistei stiintifice „Analele Stiintifice ale Academiei „Stefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova”, detinator a mai multor distinctii, detinator al Ordinului „Credinta Patriei” clasa I.