Propuneri manuscrise: info@editurauniversitara.ro:  0745 204 115     

Urmarire comenzi Persoane fizice / Vanzari: 0745 200 718 / 0745 200 357 / Comenzi Persoane juridice: 0721 722 783     

Editura Pro Universitaria Normele imperative in dreptul international. Jus Cogens - Ion Diaconu

-15%
63,00 Lei 53,55 Lei

Editura: Pro Universitaria

Autor: Ion Diaconu

Pagini: 283

Anul publicării: 2022

ISBN: 978-606-26-1597-0

Stoc limitat
Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: 9786062615970 Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Download (1)
  • Autori
  • Unde se gaseste
  • Review-uri (0)
Reluarea acestei lucrari dupa ce, sub forma de teza de doctorat, a fost sustinuta acum 50 de ani la Universitatea din Geneva si apoi publicata in limba romana in 1977 la Editura Academiei, a fost si ramane o provocare pentru autor. Pentru ca in aceasta jumatate de secol au intervenit dezvoltari substantiale in dreptul international, au fost adoptate numeroase noi tratate internationale si s-a marit considerabil numarul normelor acceptate de comunitatea internationala a statelor ca fiind imperative, iar procesul de codificare si dezvoltare progresiva a dreptului international a continuat. Comisia de drept international a ONU a reluat din nou, dupa 50 de ani, sub toate aspectele, tema normelor imperative si a adoptat concluzii care ofera temei de reflectie si de comparatie.

Autorul si-a asumat riscul de a-si vedea lucrarea din 1971 anihilata de evolutia dreptului international si de a expune la critici pe profesorii Universitatii din Geneva care i-au dat girul si au aprobat sustinerea tezei de doctorat.
Din fericire, evolutia dreptului international, retinuta in cea mai mare parte in rapoartele si concluziile recente ale Comisiei de drept international, in urma noii examinari a temei „Normele imperative in dreptul international”, arata ca principalele orientari si structura de ansamblu a lucrarii sunt de actualitate. Au fost adaugate, desigur, noi capitole si sectiuni privind Normele imperative si raspunderea internationala a statelor, Proceduri pentru reglementarea diferendelor si Efecte asupra actelor unilaterale ale statelor, asupra rezolutiilor Consiliului de Securitate al ONU si in dreptul penal international.
  • Normele imperative in dreptul international. Jus Cogens - Ion Diaconu

    Descarca
Este cercetator si profesor de drept international public. Dupa sustinerea tezei de doctor al Universitatii din Geneva a servit ca diplomat de cariera, incheiata in anii 1993-2001 ca ambasador in Danemarca si apoi in Federatia Rusa. A predat drept international public si drepturile omului la mai multe universitati de stat si private din Bucuresti; in prezent preda Raspunderea internationala a statelor la Universitatea din Bucuresti si Relatiile internationale si comunicarea la Universitatea „Titu Maiorescu”. A activat multi ani ca membru ales al unor comitete de experti in domeniul drepturilor omului: Comitetul ONU pentru eliminarea discriminarii rasiale, Comitetul consultativ al Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, Comitetul Comisiei Economice pentru Europa privind drepturile omului in domeniul mediului si este in prezent membru al Comitetului pentru limbile regionale si minoritare al Consiliului Europei. A publicat peste 40 lucrari de autor, inclusiv manuale universitare, intre care Tratat de drept international(3 volume), mai multe manuale in acest domeniu, Drepturile omului in dreptul international contemporan, Minoritatile in dreptul international (in romana si engleza), Cultura si drepturile omului(in romana si franceza), Discriminarea rasiala(in romana si engleza), Impactul drepturilor omului in dreptul international (in engleza), Identitatea Nationala, Dreptul la exprimare si la opinie. Lucrarea de fata reprezinta reluarea, ameliorarea si aducerea la zi a tezei de doctorat (in franceza), publicata in romana in 1977 de Editura Academiei Romane. A activat multi ani ca membru ales al unor comitete de experti in domeniul drepturilor omului: Comitetul ONU pentru eliminarea discriminarii rasiale, Comitetul consultativ al Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, Comitetul Comisiei Economice pentru Europa privind drepturile omului in domeniul mediului si este in prezent membru al Comitetului pentru limbile regionale si minoritare al Consiliului Europei. A publicat peste 40 lucrari de autor, inclusiv manuale universitare, printre care Tratat de drept international (3 volume), mai multe manuale in acest domeniu, Drepturile omului in dreptul international contemporan, Minoritatile in dreptul international (in romana si engleza), Cultura si drepturile omului (in romana si franceza), Discriminarea rasiala (in romana si engleza), Impactul drepturilor omului in dreptul international (in engleza), Identitatea Nationala, Dreptul la exprimare si la opinie. Lucrarea de fata reprezinta reluarea, ameliorarea si aducerea la zi a tezei de doctorat (in franceza), publicata in romana in 1977 de Editura Academiei Romane.

www.editurauniversitara.ro

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 comenzi@editurauniversitara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!