Lucrarea cu tema Drept financiar public. Drept bugetar apare ca o continuare fireasca si necesara a unei lucrari mai ample elaborate de autoare in anul 2015. Volumul de fata s-a nascut din nevoia de a da o si mai mare amploare analizei intreprinse, astfel ca asistam acum la o disjungere in trei volume succesive a problematicii abordate in anul 2015.
Asadar, primul volum, cel de fata, dezvolta problematica dreptului bugetar, extinzand analiza si asupra unor teme noi, de mare interes si de mare actualitate, cum ar fi achizitiile publice (cuprinzand si un sumar al celor mai relevante hotarari ale Curtii Europene de Justitie din ultimii 10 ani) ori ajutoarele de stat. Complexitatea temelor abordate in continutul acestui volum ne indreptatesc sa afirmam ca prin publicarea lui vom pune la indemana celor interesati (teoreticieni sau practicieni ai dreptului financiar public ori chiar studenti din domeniile stiintei juridice, administrative ori economice) un excelent instrument de lucru chemat sa le ofere sprijin in munca lor, caci se regasesc cuprinse la un loc abordari teoretice, legislatie adusa la zi si practica judiciara relevanta, atat de necesare in activitatea curenta din acest domeniu al dreptului.
In acelasi timp, autoarea ne promite aparitia, in cel mai scurt timp, a celui de-al doilea volum, Drept financiar public. Drept fiscal, pentru ca in final sa fim in masura sa publicam si ultimul volum avand ca tema Controlul financiar si raspunderea juridica in domeniul finantelor publice.
Onet Cristina s-a nascut la 16 iunie 1971 in Sibiu. A urmat cursurile Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Lucian Blaga din Sibiu intre anii 1990 si 1994, incununate cu o Diploma de Licenta de Merit pentru rezultatele deosebite obtinute atat pe parcursul anilor de studii, cat si la examenul de licenta. A absolvit apoi studii aprofundate in domeniul dreptului public in cadrul aceleiasi intitutii de invatamant superior, pe care le-a absolvit cu rezultate exceptionale in anul 1995. Incepand din anul 1996, a demarat stagiul de pregatire a doctoratului in cadrul Universitatii Babes Bolyai din Cluj-Napoca, sub indrumarea prof. univ. dr. Ioan Gliga, iar teza de doctorat cu tema Raspunderea juridica in domeniul finantelor publice a elaborat-o sub indrumarea prof. univ. dr. Radu I. Motica.
Este cadru didactic universitar de peste 20 de ani, parcurgand ierarhiile academice pas cu pas, incepand cu cel de preparator si apoi de asistent universitar, sub indrumarea prof. univ. dr. Doina Petica Roman, de la care a deprins tainele acestei profesiuni. Incepand din anul 2006, detine gradul didactic de conferentiar universitar, in tot acest timp predand disciplina Drept financiar public.
A avut o bogata activitate stiintifica, publicand de-a lungul timpului mai multe cursuri universitare, monografii si studii in reviste de specialitate si in cadrul unor conferinte nationale si internationale. Cea mai mare parte a activitatii sale stiintifice este insa destinata celor care studiaza stiintele juridice, administrative si economice, dar este accesibila si celor care nu au o pregatire de specialitate, insa sunt interesati de domeniul financiar public.
A desfasurat o activitate academica si manageriala intensa, detinand functia de director al Departamentului de Drept Public din cadrul Facultatii de Drept din Sibiu si de membru al Consiliului facultatii, de peste 12 ani.
Este, de asemenea, membru fondator al Institutului de Stiinte Administrative al Romaniei Paul Negulescu si director al Departamentului pentru formare si perfectionare continua din cadrul Institutului de Drept Public si Stiinte Administrative al Romaniei, facand parte si din Consiliul Stiintific al acestuia.
www.editurauniversitara.ro
Scrie un review