Manuscript proposals: info@editurauniversitara.ro / 0745 204 115 //// Tracking orders Individuals / Sales:0745 200 718 / 0745 200 357 Orders Legal entities: 0721 722 783

Editura Universitara Previne si invinge boala cu plante medicinale imunitare si adaptogene

-30%
16,38 Lei 11,47 Lei

ISBN: 978-606-28-0287-5

DOI: 10.5682/9786062802875

Publisher year: 2015

Edition: II, revizuita si adaugita

Pages: 208

Publisher: Editura Universitara

Author: Virginia Ciocan

Stoc limitat
Stock limit
Add to cart
Product Code: 9786062802875 Do you need help? 0745 200 718 / 0745 200 357
Add to wishlist Request information
  • Download (1)
  • More details
  • Authors
  • Reviews (0)
  • Previne si invinge boala cu plante medicinale imunitare si adaptogene

    Download

Valoarea terapeutica a plantelor medicinale se bazeaza pe relatia care exista intre structura chimica a principiilor active din plante si actiunea lor farmacodinamica exercitata asupra organismului. Marea complexitate a compozitiei chimice, la unele plante fiind de peste 50 compusi identificati, explica de ce una si aceeasi planta are efecte terapeutice in foarte multe afectiuni.

Desi pare simpla si pe intelesul tuturor, fitoterapia isi are rigorile si limitele ei, care sigur trebuie cunoscute, pentru a nu cadea in extrema de a face din ea un panaceu.

Pentru a putea fi practicata cu discernamant si competenta profesionala, specialistii (botanisti, biochimisti, farmacisti), trebuie sa explice pe intelesul tuturor cum se pot folosi corect plantele medicinale atat in scop profilactic, cat si in scop curativ si de ce plantele nu sunt chiar asa inofensive cum par a fi. Multe contin substante biologic active toxice si numai doza face diferenta dintre medicament si otrava!

Fitoterapia nu poate fi o metoda izolata, singulara si independenta de celelalte mijloace terapeutice; ea trebuie sa intregeasca repertoriul terapiilor moderne, fiind unanim recunoscuta eficienta sa in pregatirea si intarirea organismului pentru a face fata la tot felul de agresiuni, cu alte cuvinte este benefica pentru intarirea imunitatii.

Natura este foarte generoasa cu noi si asa cum s-a petrecut intotdeauna, ne ofera sprijin si ne este nu numai calauza in drumul nostru spre obtinerea si pastrarea unei stari de sanatate normala, dar vine cu oferta ei directa de bine, sanatate si frumusete pentru om, cu oferta in medicamentele verzi, asa cum metaforic au fost botezate plantele medicinale.

In cartea sa „Previne si invinge boala cu plante medicinale imunitare si adaptogene”, autoarea - un bun specialist in biologie, un cercetator riguros cu care am colaborat in munca noastra de cercetare de aproape trei decenii, la Institutul de Biologie si Nutritie Animala Balotesti - ne introduce in fascinanta lume a plantelor, descrie simplu si pe intelesul tuturor procese fiziologice si biochimice complexe, precum imunitatea si autoadaptarea organismului la factori nocivi, in lupta cu boala, si mai ales arata importanta plantelor medicinale in prevenirea bolilor si mai ales in declansarea unor mecanisme de autoaparare, inca insuficient cunoscute si care ne permit sa fim propriul nostru doctor!

In primul capitol al cartii, autoarea face o retrospectiva a cunoasterii in domeniul terapiei cu plante, amintind ca primele cunostinte dateaza de la sumerieni (cu aproape 5000 de ani inainte de Hristos), de la care s-au pastrat celebrele tablite de lut cu reprezentarea grafica a multor ierburi de leac.

Aminteste si de traditia poporului nostru, ai carui stramosi, dacii, ne-au lasat prin cuvant, o adevarata enciclopedie a plantelor medicinale, cu invataturi si idei ce au strabatut veacurile, pana in zilele noastre.

Autoarea descrie metodele de lucru in fitoterapie, formele sub care se pot folosi plantele si anume: infuzii, pulberi, decocturi, siropuri, tincturi, macerate - multe formule fiind gandite, preparate si folosite personal de autoare.

Interesanta si dupa parerea mea, apropiata de adevar, este parerea dansei ca boala este asociata unui dezechilibru Previne si invinge boala cu plante medicinale imunitare si adaptogene 9 metabolic al organismului cauzat de slabirea sistemului imunitar, lipsa de activitate fizica, alimentatia nesanatoasa, dar si de unii factori nocivi externi precum poluarea apei, a aerului, a hranei, agenti infectiosi, bacterii, virusuri si mucegaiuri patogene, etc. precum si de starea psihica, emotii de cele mai multe ori necontrolate sau stres.

Nu lipsita de interes si nici singulara este parerea autoarei potrivit careia fiecare om este legat de locul nasterii prin fire nevazute, datorita carora oamenii se simt bine, dorm si se hranesc bine, au rezultate bune in cariera si viata personala si mai ales nu fac eforturi deosebite pentru a-si pastra sanatatea, in satul, orasul sau tara in care au vazut lumina zilei. De aceea, plantele medicinale autohtone precum musetelul sau busuiocul par sa aiba rezultate mult mai bune, pentru noi, romanii, decat celebrele ginseng sau noni.

Sfatul autoarei de a folosi cu incredere plantele medicinale culese sau cultivate de noi in gradina, in padurea din apropiere, in poiana sau pajistea de munte unde mergem in excursii, este pertinent, corect si bun de urmat, de catre fiecare dintre noi, parinti si copii, tineri si mai putin tineri in efortul comun de a avea o viata frumoasa.

Prin fiecare rand al acestei carti, autoarea ne indeamna sa iubim si sa respectam plantele si ne asigura ca fiecare plantuta, oricat de modesta ar fi ea, pe langa care trecem de multe ori cu indiferenta, reprezinta darul de sanatate, de frumusete si de viata lunga pentru noi oamenii, de la Natura! Mesajul tacut al plantelor manifestat prin culoare si miros este „... inapoi la alimentatia naturala si sanatate prin farmacia naturii”!

 Dr. ing. Catalin Dragomir 

Director stiintific INCDBNA Balotesti

Virginia Ciocan

- Born in 1946, in Ramnicu-Sarat

- High School "Al. Vlahuta "(1963), bachelor of BiologyUniversity of Bucharest (1968)Doctor of Biology (1977).

Activitybiologist and researcher at the Central Delta (TulceaMaliucSulina),CCIT - Fagaras, IBNA - Baloteşti-Ilfov.

Experienced research fieldsgeneral ecology, fisheries, entomology, plant protection, systematic botanymicrobiology.

Scientific papersover 500 articles in Romanian, English and French in professional journals, 4 patents OSIM Bucharest.

Books published:

"Group and individual life blood", 2007, Ed Ceres, Bucharest.

"Health and wellness through aromatherapy and massage", 2010, Ed StefanBucharest.

"Ethnobotanical plants in Romaniabetween truth and danger", 2011, Ed Ceres, Bucharest.

If you want to express your opinion about this product you can add a review.

The review was sent successfully.

Customer Support Monday - Friday, between 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 vanzari@editurauniversitara.ro

Compara produse

You must add at least one product to compare products.

Was added to wishlist!

Was removed from wishlist!