ISBN: 978-606-28-0875-4
DOI: 10.5682/9786062808754
Publisher year: 2019
Edition: I
Pages: 164
Publisher: Universitară
Author: Elena Chirita
ARTA MESEI. Eticheta moderna. Indrumar practic. Gastronomie latinoamericana - 100 de retete exotice
DownloadCUPRINS
Prefata / 11
Cap. I - Eticheta moderna. Indrumar/13
-Aranjarea mesei. Norme de baza
- Bune maniere si eticheta la masa
Cap. II - Gastronomie. Definitie. Istoric. Tipuri / 43
- Gastronomia latinoamericana. Origini
- Regiunile gastronomice din America Latina
Cap. III - Preparate pe baza de aluat / 49
- Arepa
- Cachapa
- Empanadas
- Nachos
- Quesadilla
- Paine de cartofi cu frunze de busuioc
- Paine de malai cu nuca de cocos
- Tacos
- Tequeños
- Tortilla
Cap. IV - Salate fara carne /63
- Salata de mango, avocado si iaurt
- Salata de rucola, oua si ciuperci
- Salata de linte cu ciuperci si rucola
- Salata de sparanghel cu maioneza de portocale
- Salata de branza, pere, banane, kiwi
- Salata din varza kale, dovleac, avocado
- Salata de naut, iaurt, rosii, telemea
- Salata cu savoare caraibeana
- Salata de vinete, migdale si menta
- Salata de spanac, rosii, struguri si nuca
- Salata de avocado, marar si portocale rosii
Cap. V - Salate cu carne/ 73
- Avocado umplut cu salata de pui
- Salata cu carne de pui si fructe tropicale
- Salata de curcan si sparanghel
- Salata din jambon de rata si branza de capra
- Salata din paste fainoase si jambon afumat
Cap. VI - Preparate din peste si fructe de mare/ 79
- Salata de cartofi cu creveti
- Salata de rucola, dovleac si crutoane de peste
- Salata tropicala din scoici
- Salata Verbena
- Chupe de creveti. Ciorba traditionala din Peru
- Cheviche de peste cu yucca
- Peste la gratar cu sos din creveti si calamar
- Peste prajit in sos de nuca de cocos
- Somon la gratar cu sos de avocado
- Siete Potencias
Cap. VII – Preparate calde fara carne/ 89
- Cartofi gratinati in cafea
- Humitas
- Los Tres Golpes
- Macaroane, sfecla rosie si linte cu sos de ciuperci, alune, nuci si stafide
- Macaroane cu vinete
- Pilaf de orez cu cafea
- Porotos Granados de Cartagena
- Rissoto vegetarian cu ritm tropical
- Rosii umplute cu seminte de quinoa si dovleac
- Supa de porumb, ardei iute si cartofi
- Supa crema de macris, telina si dovlecel
Cap. VIII – Preparate calde cu carne de pasare / 103
- Ajiaco Santafereno. Supa columbiana
- Friptura de pui cu sos de ghimbir si portocala
- Mofongo umplut cu carne de pui
- Pulpe de pui cu mango si aroma de cafea
- Pui cu bere, cartofi si rozmarin
- Pui cu lamaie
- Rulouri de pui cu jambon si branza
- Supa azteca
- Vori – Vori. Supa paraguayana
Cap. IX – Preparate calde cu carne de vita / 113
- Banane umplute cu carne tocata si branza
- Budinca din porumb si carne
- Muschi de vita in bere
- Muschi de vita in sos Jamaica
- Pabellón criollo venezolano
- Puchero Paraguayo
- Silpancho Cochabambino
Cap. X - Preparate calde cu carne de porc /123
- Antricot de porc cu sos de ananas
- Charquicán
- Coaste de porc in sos de cafea
- Feijoada
- Frigarui din pulpa de porc cu cafea
- Fritada ecuatoriana
- Friptura de porc in stil cubanez
- Muschi de porc la cuptor cu sos chimichurri
Cap XI - Preparate calde cu carne de miel/ 135
- Coaste de miel cu vin si piure de vinete
- Cochifrito
- Friptura de miel cu mustar si menta
- Mancare de miel cu nucsoara si prune uscate
- Pulpa de miel umpluta cu ciuperci
Cap. XII – Garnituri/ 141
- Banane fripte
- Maioneza de avocado si coriandru
- Piure de dovleac
- Salsa Criolla
- Salsa Guasacaca. Sos venezuelean
- Sos Huancaína
- Sos verde taquera
Cap. XIII – Desert /147
- Cocada panamaeza
- Chec de banana
- Crema de ananas cu zahar caramelizat
- Inghetata din fructe tropicale
- Marmelada de cartofi
- Sorbete de mango cu capsuni
- Tarta de mango
Cap. XIV - Cocktailuri /155
- Bautura racoritoare din mango si kiwi
- Caiprinha
- Cocktail Bahama Mama
- Cocktail Clerico
- Cocktail de maracuja si ghimbir
- Cocktail Margarita tropical cu tequila
- Cocktail de portocale rosii si lichior Campari
- Cocktail din vodka si roscove
- Margachela
- Mojito de kiwi
Referinte bibliografice/163
Customer Support Monday - Friday, between 8.00 - 16.00
0745 200 718 0745 200 357 comenzi@editurauniversitara.ro
write a review