ISBN: 978-606-28-0503-6
DOI: 10.5682/9786062805036
Publisher year: 2016
Pages: 100
Publisher: Editura Universitara
Author: Lavinia Mariana Berca, Sorin Corneliu Iorga, Dan-Andrei Obreja, Mona Elena Popa, Elena Clementina Dinu, Oana Mihaela Niculae
Cauze si dimensiuni ale risipei alimentare in gospodariile din Romania
DownloadCUVANT INAINTE /7
1. CONTEXT GENERAL AL PROBLEMATICII RISIPEI ALIMENTARE/ 9
1.1 Instrumente de politica publica/10
1.1.1. Instrumente economice/ 10
1.1.2. Instrumente de reglementare/11
1.1.3. Instrumente administrative/12
1.2 Legislatia privind diminuarea risipei de alimente in context european/12
1.3. Legislatia nationala privind risipa alimentara /15
1.3.1. Clasificarea deseurilor municipale biodegradabile/ 16
2. CONTEXTUL GLOBAL LEGAT DE CONSUMUL CASNIC /25
3. CERCETARE PRIVIND FACTORII SOCIO-ECONOMICI CARE INFLUENTEAZA OBICEIURILE DE CONSUM IN GOSPODARIILE DIN ROMANIA /29
3.1. Metodologia de cercetare de piata /30
3.2. Rezultate /31
3.2.1. Testarea interna la nivelul INCDBA-IBA Bucuresti/ 31
3.2.2. Cercetarea de piata/ 40
3.2.3. Interpretarea rezultatelor cercetarii de piata privind factorii socio economici care influenteaza obiceiurile de consum in gospodariile din Romania/ 72
3.2.3.1. Referitor la sumele cheltuite pe alimente in gospodariile din mediul urban (Figura 4.1-2 Figura 10)/72
3.2.3.2. Referitor la sursa de aprovizionare /74
3.2.3.3. Referitor la nivelul deseurilor alimentare din gospodarii/77
3.2.3.4. Referitor la cantitatea de alimente aruncate la gunoi/ 79
3.2.3.5. Referitor la cauzele comportamentului risipitor/81
3.2.3.6. Referitor la gradul de constientizare privind risipa alimentara/ 82
3.2.3.7. Referitor la motivarea consumatorilor pentru reducerea risipei alimentare/ 82
4. CERCETARE PRIVIND BUNE PRACTICI IN VALORIFICAREA DESEURILOR DIN GOSPODARIILE POPULATIEI LA NIVEL EUROPEAN SI NATIONAL/ 84
4.1. Metodologie/ 84
4.2. Identificarea unor surse de bune practici internationale/ 84
4.3. Identificarea unor surse de bune practici la nivel national /91
4.4. Intocmirea unui ghid de bune practici / 92
4.4.1. Ghid de bune practici privind reducerea risipei alimentare in gospodarii /92
BIBLIOGRAFIE/99
Customer Support Monday - Friday, between 8.00 - 16.00
0745 200 718 0745 200 357 comenzi@editurauniversitara.ro