Causes and dimensions of food waste in households in Romania

ISBN: 978-606-28-0503-6

DOI: 10.5682/9786062805036

Publisher year: 2016

Pages: 100

Publisher: Universitară

Author: Lavinia Mariana Berca, Sorin Corneliu Iorga, Dan-Andrei Obreja, Mona Elena Popa, Elena Clementina Dinu, Oana Mihaela Niculae

Product Code: SKU-11393 Do you need help? 0745 200 718 / 0745 200 357
  • Download (1)
  • Content
  • Authors
  • Reviews (0)
  • Cauze si dimensiuni ale risipei alimentare in gospodariile din Romania

    Download

CUVANT INAINTE /7

1. CONTEXT GENERAL AL PROBLEMATICII RISIPEI ALIMENTARE/ 9

1.1 Instrumente de politica publica/10

1.1.1. Instrumente economice/ 10

1.1.2. Instrumente de reglementare/11

1.1.3. Instrumente administrative/12

1.2 Legislatia privind diminuarea risipei de alimente in context european/12

1.3. Legislatia nationala privind risipa alimentara /15

1.3.1. Clasificarea deseurilor municipale biodegradabile/ 16

2. CONTEXTUL GLOBAL LEGAT DE CONSUMUL CASNIC /25

3. CERCETARE PRIVIND FACTORII SOCIO-ECONOMICI CARE INFLUENTEAZA OBICEIURILE DE CONSUM IN GOSPODARIILE DIN ROMANIA /29

3.1. Metodologia de cercetare de piata /30

3.2. Rezultate /31

3.2.1. Testarea interna la nivelul INCDBA-IBA Bucuresti/ 31

3.2.2. Cercetarea de piata/ 40

3.2.3. Interpretarea rezultatelor cercetarii de piata privind factorii socio economici care influenteaza obiceiurile de consum in gospodariile din Romania/ 72

3.2.3.1. Referitor la sumele cheltuite pe alimente in gospodariile din mediul urban (Figura 4.1-2 Figura 10)/72

3.2.3.2. Referitor la sursa de aprovizionare /74

3.2.3.3. Referitor la nivelul deseurilor alimentare din gospodarii/77

3.2.3.4. Referitor la cantitatea de alimente aruncate la gunoi/ 79

3.2.3.5. Referitor la cauzele comportamentului risipitor/81

3.2.3.6. Referitor la gradul de constientizare privind risipa alimentara/ 82

3.2.3.7. Referitor la motivarea consumatorilor pentru reducerea risipei alimentare/ 82

4. CERCETARE PRIVIND BUNE PRACTICI IN VALORIFICAREA DESEURILOR DIN GOSPODARIILE POPULATIEI LA NIVEL EUROPEAN SI NATIONAL/ 84

4.1. Metodologie/ 84

4.2. Identificarea unor surse de bune practici internationale/ 84

4.3. Identificarea unor surse de bune practici la nivel national /91

4.4. Intocmirea unui ghid de bune practici / 92

4.4.1. Ghid de bune practici privind reducerea risipei alimentare in gospodarii /92

BIBLIOGRAFIE/99

Lavinia Mariana Berca
Sorin Corneliu Iorga
Dan-Andrei Obreja
Mona Elena Popa
Elena Clementina Dinu
Oana Mihaela Niculae

write a review


The review was sent successfully.

Customer Support Monday - Friday, between 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 comenzi@editurauniversitara.ro
close

Compare

You must add at least one product to compare products.

close

Was added to wishlist!

Was removed from wishlist!