Propuneri manuscrise: info@editurauniversitara.ro:  0745 204 115     

Urmarire comenzi Persoane fizice / Vanzari: 0745 200 718 / 0745 200 357 / Comenzi Persoane juridice: 0721 722 783     

Editura Publica Ia o piersica. Memoriile unui chef - David Chang

-5%
49,00 Lei 46,55 Lei

Editura: Publica

Pagini: 360

Anul publicării: 2021

ISBN: 978-606-722-464-1

In stoc
Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: 9786067224641 Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Autori
  • Cuvant inainte
  • Unde se gaseste
  • Review-uri (0)
In 2004, Momofuku Noodle Bar s-a deschis intr-un spatiu mic si lipsit de orice decor din East Village, Manhattan. Bucatarul si patronul David Chang lucra la plita si servea ramen si chifle cu porc unui public format din alti bucatari, dar si din clienti nedumeriti, pentru care ramenul era o zeama instant cu taietei, servita intr-un recipient de polistiren. Nimeni nu avea cum sa stie pe atunci – cu siguranta tanarul bucatar nu dadea doi bani pe propriile sanse de reusita –, dar, desi esuase in aproape tot ce facuse de-a lungul vietii, David era pe cale sa devina unul dintre cei mai influenti chefi ai generatiei sale, stimulat de intrebarea „Ce-ar fi daca lucrul care astazi este necunoscut devine maine standard?”

Ia o piersica este cronica eleganta si candida, curajoasa si plina de umor a revenirii lui Chang. Acesta isi expune greselile si se arata uimit de norocul extraordinar pe care l-a avut, pe masura ce povesteste succesiunea neverosimila de evenimente care l-a facut sa devina unul dintre reprezentantii de varf ai profesiei sale. Se confrunta cu sentimentul permanent ca este altfel, ca nu-si gaseste locul, analizeaza boala psihica de care sufera si care era sa-l omoare si gaseste speranta in valoarea comuna a deliciului. In acelasi timp, Chang ofera o privire patrunzatoare in viata restaurantelor si in care pune in balanta dragostea profunda pe care o nutreste pentru bucatarie cu onestitatea neclintita cu care prezinta istoria brutala a industriei si viitorul ei nesigur.

David Chang este unul dintre cei mai iubiti chefi din lume, dar memoriile lui inspirate nu sunt doar pentru iubitorii de mancare. Este unul dintre cei mai curajosi, mai deschisi si mai onesti oameni pe care o sa-i intalnesti vreodata. Aceasta carte este pentru oricine s-a simtit vreodata marginalizat ori putin ratat sau pentru oricine aspira sa devina antreprenor ori un om mai cumsecade. — Adam Grant, autorul cartilor A da si a lua, Originalii si Regandeste

Ia o piersica nu este doar autobiografia unui mare artist, ci mai degraba filosofia convingatoare a unui om care crede intr-o frumusete indepartata a vietii. Este o mare satisfactie sa-l vezi pe Chang urcand la deal, pas cu pas, catre viziunea lui sublima. Il privim cum sufera, cum se infurie si cum lupta pentru ceea ce cauta. Nu putem sa nu-i admiram vulnerabilitatea, curajul si convingerea. — Min Jin Lee, autoarea cartilor Free Food for Millionaires si Pachinko, finalista a National Book Award

Scriitura lui Chang este onesta si vulnerabila. Fiind copil de imigranti, am simtit ca stratul cel mai adanc al acestei povestiri mi se adreseaza. Acum trebuie doar sa tin pasul cu convingerea si cu perseverenta lui! — Hasan Minhaj, moderatorul talk show-ului Patriot Act with Hasan Minhaj, difuzat de Netflix

Una dintre cele mai convingatoare autobiografii scrise de un chef… Scrisul lui Chang este cuceritor si povestea, entuziasmanta, amuzanta si se citeste cu mare placere. — Shondaland

New York Times Bestseller
Numita una dintre cele mai bune carti ale anului de catre: NPR | Fortune | The New York Public Library | Garden & Gun
DAVID CHANG este chef si fondatorul Momofuku Noodle Bar. Din 2004, anul in care a deschis restaurantul la New York, a primit sase premii James Beard, printre care si pentru cel mai bun chef. A fost nominalizat pe lista celor mai importante 100 de personalitati a revistei Time. In 2018, David a infiintat Majordomo Media si a lansat podcastul The Dave Chang Show. Este gazda a doua documentare de pe Netflix, Ugly Delicious si Breakfast, Lunch & Dinner.

In 2004, Momofuku Noodle Bar s-a deschis intr-un spatiu mic si lipsit de orice decor din East Village, Manhattan. Bucatarul si patronul David Chang lucra la plita si servea ramen si chifle cu porc unui public format din alti bucatari, dar si din clienti nedumeriti, pentru care ramenul era o zeama instant cu taietei, servita intr-un recipient de polistiren. Nimeni nu avea cum sa stie pe atunci – cu siguranta tanarul bucatar nu dadea doi bani pe propriile sanse de reusita –, dar, desi esuase in aproape tot ce facuse de-a lungul vietii, David era pe cale sa devina unul dintre cei mai influenti chefi ai generatiei sale, stimulat de intrebarea „Ce-ar fi daca lucrul care astazi este necunoscut devine maine standard?”

Ia o piersica este cronica eleganta si candida, curajoasa si plina de umor a revenirii lui Chang. Acesta isi expune greselile si se arata uimit de norocul extraordinar pe care l-a avut, pe masura ce povesteste succesiunea neverosimila de evenimente care l-a facut sa devina unul dintre reprezentantii de varf ai profesiei sale. Se confrunta cu sentimentul permanent ca este altfel, ca nu-si gaseste locul, analizeaza boala psihica de care sufera si care era sa-l omoare si gaseste speranta in valoarea comuna a deliciului. In acelasi timp, Chang ofera o privire patrunzatoare in viata restaurantelor si in care pune in balanta dragostea profunda pe care o nutreste pentru bucatarie cu onestitatea neclintita cu care prezinta istoria brutala a industriei si viitorul ei nesigur.

David Chang este unul dintre cei mai iubiti chefi din lume, dar memoriile lui inspirate nu sunt doar pentru iubitorii de mancare. Este unul dintre cei mai curajosi, mai deschisi si mai onesti oameni pe care o sa-i intalnesti vreodata. Aceasta carte este pentru oricine s-a simtit vreodata marginalizat ori putin ratat sau pentru oricine aspira sa devina antreprenor ori un om mai cumsecade. — Adam Grant, autorul cartilor A da si a lua, Originalii si Regandeste

Ia o piersica nu este doar autobiografia unui mare artist, ci mai degraba filosofia convingatoare a unui om care crede intr-o frumusete indepartata a vietii. Este o mare satisfactie sa-l vezi pe Chang urcand la deal, pas cu pas, catre viziunea lui sublima. Il privim cum sufera, cum se infurie si cum lupta pentru ceea ce cauta. Nu putem sa nu-i admiram vulnerabilitatea, curajul si convingerea. — Min Jin Lee, autoarea cartilor Free Food for Millionaires si Pachinko, finalista a National Book Award

Scriitura lui Chang este onesta si vulnerabila. Fiind copil de imigranti, am simtit ca stratul cel mai adanc al acestei povestiri mi se adreseaza. Acum trebuie doar sa tin pasul cu convingerea si cu perseverenta lui! — Hasan Minhaj, moderatorul talk show-ului Patriot Act with Hasan Minhaj, difuzat de Netflix

Una dintre cele mai convingatoare autobiografii scrise de un chef… Scrisul lui Chang este cuceritor si povestea, entuziasmanta, amuzanta si se citeste cu mare placere. — Shondaland

New York Times Bestseller
Numita una dintre cele mai bune carti ale anului de catre: NPR | Fortune | The New York Public Library | Garden & Gun

www.editurauniversitara.ro

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 comenzi@editurauniversitara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!