Propuneri manuscrise: info@editurauniversitara.ro:  0745 204 115     

Urmarire comenzi Persoane fizice / Vanzari: 0745 200 718 / 0745 200 357 / Comenzi Persoane juridice: 0721 722 783     

Editura Universitara Managementul cunostintelor. Concepte fundamentale - Constantin Bratianu

ISBN: 978-606-28-0199-1

DOI: 10.5682/9786062801991

Anul publicării: 2015

Editia: I

Pagini: 186

Editura: Editura Universitara

Autor: Constantin Bratianu

Cod Produs: 9786062801991 Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
  • Descriere
  • Download (1)
  • Autori
  • Review-uri (0)

Am scris aceasta carte pentru studenti, ca un suport pentru cursul de Managementul cunostintelor pe care il predau la Facultatea de Administrarea Afacerilor, Academia de Studii Economice din Bucuresti si, respectiv, la Facultatea de Management, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti. Este o carte care contine conceptele si ideile fundamentale ale acestui nou domeniu teoretic dar si de practica manageriala. 

 Managementul cunostintelor este un domeniu care s-a dezvoltat in mod semnificativ in ultimele doua decenii, perioada in care s-au facut progrese remarcabile in tehnologiile informatice, iar informatiile si cunostintele au devenit resurse strategice in cadrul marilor companii. Astazi se vorbeste tot mai mult de economia cunostintelor, o economie in care resursele intangibile devin predominante in raport cu resursele tangibile pe care s-a cladit economia industriala. Totodata, cunostintele pot contribui la realizarea avantajului competitiv, avantaj esential in competitia globala de astazi.

 Managementul cunostintelor constituie o parte integranta a managementului organizational, fiind liantul dintre managementul operational si cel strategic. Managementul cunostintelor este un domeniu mai greu de inteles deoarece cunostintele sunt entitati intangibile pe care le conceptualizam cu ajutorul metaforelor. Aceasta inseamna si o anumita limitare a intelegerii lor data de calitatea metaforelor folosite si de matricea culturala in care s-a format o anumita gândire. In timp ce in Europa si America cunostintele au fost considerate de catre filozofi si oamenii de stiinta inca din antichitate ca fiind produsul ratiunii noastre, filozofia si cultura asiatica si japoneza au considerat cunostintele ca fiind deopotriva un produs al ratiunii si al simtirii noastre. Cu alte cuvinte, cunostintele inglobeaza atât ideile si teoriile stiintifice, cât si emotiile noastre. La acestea se adauga in mod organic spiritualitatea noastra. Cercetarile recente in stiinte cognitive demonstreaza integralitatea cunostintelor si faptul ca ele cuprind cunostintele rationale, emotionale si spirituale.

Managementul cunostintelor este un domeniu de studiu captivant prin spectrul lui de idei si un domeniu pragmatic fundamental in managementul si leadershipul organizational. Performantele oricarei companii depind in mod direct de modul in care a fost inteles si implementat acest management al cunostintelor.

 Constantin Bratianu 

  • Managementul cunostintelor. Concepte fundamentale

    Descarca
Constantin Bratianu Prof. univ. dr. dr. dr. h. c. Constantin Brătianu is the Head of the UNESCO Department for Business Administration, and the Director of the Research Center for Intellectual Capital, Faculty of Business Administration, Academy of Economic Studies, Bucharest. He has got his Doctor of Philosophy degree from Georgia Institute of Technology, Atlanta Georgia, USA, and Doctor of Management – Magna cum Laude from Academy of Economic Studies, Bucharest. He is Doctor Honoris Causa of the Technical University of Cluj-Napoca, University of Craiova, University of Oradea, and University “Stefan cel Mare” of Suceava. He has been Visiting Professor at: Tokyo University of Science and Technology, Japan; Kobe University, Japan; Osaka University, Japan; Our Lady of the Lake University from San Antonio, Texas, USA; Modern University, Cairo, Egypt; University of Applied Sciences, Steyr, Austria. He teaches: Business Management, Strategic Management, Change Management, and Knowledge Management. He has been General Director for Higher Education in the Ministry of Education and Research (1998-200, 2005), and Expert for Science and Education in the Romanian Parliament, Chamber of Deputies (2001).

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 comenzi@editurauniversitara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!