Managementul calitatii

-27%
32,00 Lei   23,36 Lei

ISBN: 978-606-28-0415-2

DOI: 10.5682/9786062804152

Anul publicării: 2016

Pagini: 164

Editura: Editura Universitară

Autor: Mihaela-Mirela Dogaru

In stoc
Limita stoc
- +
Adauga in cos
Cod Produs: 9786062804152 Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
Adauga la Wishlist Cere informatii
  • Download
  • Cuprins
  • Autori
  • Review-uri (0)

CAPITOLUL 1 - EVOLUTIA CONCEPTULUI DE CALITATE/ 9

1.1. CONSTIENTIZAREA IMPORTANTEI SI ROLUL CALITATII IN LUME / 15

1.2. EVOLUTIA ISTORICA A MANAGEMENTULUI CALITATII TOTALE /26

1.3. PRINCIPII SI CONCEPTE DE TQM/ 31

CAPITOLUL 2 - TEORII REPREZENTATIVE ALE MANAGEMENTULUI CALITATII/ 40

2.1. CONTROLUL ECONOMIC AL CALITATII PRODUSELOR FABRICATE/ 40

2.2. PROGRAMUL LUI DEMING PRIVIND IMBUNATATIREA CALITATII/ 41

2.3. CONTRIBUTIA LUI J.M. JURAN IN DOMENIUL MANAGEMENTULUI CALITATII/ 46

2.4. CONTRIBUTIA LUI PHILIP CROSBY PRIVIND TEORIA – ZERO DEFECTE / 56

2.5. ARMAND VALLIN FEIGENBAUM - PARINTELE CONCEPTULUI „TOTAL QUALITY CONTROL” /57

2.6. KAORU ISHIKAWA – DIAGRAMA CAUZA EFECT/ 59

CAPITOLUL 3 - LEADERSHIPUL /80

3.1. ROLUL LEADERSHIP-ULUI IN MANAGEMENTUL CALITATII / 80

3.2. SR ISO 8402:1995 /86

CAPITOLUL 4 - COSTURILE CALITATII /90

4.1. STRUCTURA COSTURILOR CALITATII/ 93

4.2. AVANTAJELE UTILIZARII STRATEGIIEI DE CALITATE /97

CAPITOLUL 5 - STANDARDIZAREA /100

5.1. SITUATIA INITIALA SI PROBLEME IN DOMENIUL CALITATII/ 101

5.2. CADRU SISTEMELOR DE MASURARE A CALITATII PENTRU PROCESELE DE AFACERI / 105

5.2.1. MANUALUL SISTEMULUI DE MANAGEMENT INTEGRAT/ 107

5.2.2. ANGAJAMENTUL SI POLITICA IN DOMENIUL SMI /108

5.2.3. SCOPUL. DOMENIUL DE APLICARE /110

5.2.3.1. SCOPUL MSMI / 110

5.3.2.2. DOMENIUL DE APLICARE / 110

5.2.3.2. PREZENTAREA SOCIETATII/ 110

5.2.4. DEFINITII SI ABREVIERI/113

5.2.4.1. DEFINITII/ 113

5.2.4.2. ABREVIERI / 118

5.3. SISTEMUL DE MANAGEMENT INTEGRAT / 119

5.3.1. CERINTE GENERALE/ 119

5.3.2. CERINTE REFERITOARE LA DOCUMENTATIE /119

5.3.2.1. GENERALITATI/ 119

5.3.2.2. MANUALUL SISTEMULUI DE MANAGEMENT INTEGRAT CALITATE-MEDIU-OHSAS / 120

5.3.3. CONTROLUL DOCUMENTELOR/ 121

5.4.4. CONTROLUL INREGISTRARILOR/ 122

5.4. RESPONSABILITATEA MANAEMENTULUI / 123

5.4.1. ANGAJAMENTUL MANAGEMENTULUI /123

5.4.1.1. ASPECTE DE MEDIU /123

5.5.1.2. RISCURI PROFESIONALE/ 123

5.5.1.3. CERINTE LEGALE SI ALTE CERINTE/ 123

5.5.1.4. OBIECTIVE, TINTE Si PROGRAME/ 124

5.5.1.5. PLANIFICARE PENTRU IDENTIFICAREA PERICOLULUI, EVALUAREA SI CONTROLUL RISCULUI / 125

5.5.1.6. PLANIFICAREA SISTEMULUI DE MANAGEMENT AL CALITATII, MEDIULUI, OHSAS / 125

5.4.2. ORIENTAREA SPRE CLIENT/ 126

5.4.3. POLITICA REFERITOARE LA SMI/ 126

5.4.4. RESPONSABILITATE, AUTORITATE SI COMUNICARE/ 126

5.4.4.1. RESPONSABILITATE SI AUTORITATE /126

5.4.4.2. REPREZENTANTUL MANAGEMENTULUI/ 127

5.4.4.3. COMUNICAREA INTERNA SI EXTERNA /127

5.4.5. ANALIZA EFECTUATA DE MANAGEMENT / 128

5.4.5.1. GENERALITATI / 128

5.4.5.2. ELEMENTE DE INTRARE ALE ANALIZEI /. 129

5.4.5.3 ELEMENTELE DE IESIRE ALE ANALIZEI / 129

5.5. MANAGEMENTUL RESURSELOR /130

5.5.1. ASIGURAREA RESURSELOR / 130

5.5.2. RESURSE UMANE / 130

5.5.2.1. GENERALITATI/ 130

5.5.2.2. COMPETENTA, CONSTIENTIZARE, INSTRUIRE/ 130

5.5.3. INFRASTRUCTURA /131

5.5.4. MEDIU DE LUCRU /132

5.6. PLANIFICAREA REALIZARII PRODUSULUI/ SERVICIULUI / 132

5.6.2. PROCESE REFERITOARE LA RELATIA CU CLIENTUL/133

5.6.2.1. DETERMINAREA CERINTELOR REFERITOARE LA ACTIVITATILE CE TREBUIE DERULATE / 133

5.6.2.2. ANALIZA CERINTELOR REFERITOARE LA ACTIVITATILE DERULATE/ 134

5.6.2.3. COMUNICAREA CU CLIENTUL / COMUNICAREA EXTERNA/ 134

5.6.3. PROIECTARE SI DEZVOLTARE/ 134

5.6.3.2. ELEMENTE DE INTRARE ALE PROIECTARII SI DEZVOLTARII /135

5.6.3.3. ELEMENTE DE IESIRE ALE PROIECTARII SI DEZVOLTARII/135

5.6.3.4. ANALIZA PROIECTARII SI DEZVOLTARII/ 135

5.6.3.5. VERIFICAREA PROIECTARII SI DEZVOLTARII /136

5.6.3.6. VALIDAREA PROIECTARII SI DEZVOLTARII / 136

5.6.3.7. CONTROLUL MODIFICARILOR IN PROIECTARE Si DEZVOLTARE / 136

5.6.4. APROVIZIONARE /136

5.6.4.1. PROCESUL DE APROVIZIONARE/ 136

5.6.4.2. INFORMATII REFERITOARE LA APROVIZIONARE/ 137

5.6.4.3. VERIFICAREA PRODUSULUI APROVIZIONAT / 137

5.6.5. PRODUCTIE SI FURNIZARE DE SERVICII /138

5.6.5.1. CONTROLUL PRODUCTIEI SI FURNIZARII DE SERVICII / 138

5.6.5.2. VALIDAREA PROCESELOR / 138

5.6.5.3. IDENTIFICARE SI TRASABILITATE/ 139

5.6.5.4. PROPRIETATEA CLIENTULUI / 139

5.6.5.5. CONSERVAREA PRODUSULUI/ 139

5.6.6. CONTROLUL ECHIPAMANTELOR DE MASURARE SI MONITORIZARE / 140

5.6.7. CONTROLUL OPERATIONAL / 141

5.6.8. PREGATIREA PENTRU SITUATII DE URGENTA SI CAPACITATE DE RASPUNS /142

5.7. MASURARE, ANALIZA SI IMBUNATATIRE /143

5.7.1. GENERALITATI / 143

5.7.2. MONITORIZARE SI MASURARE/143

5.7.2.1. SATISFACTIA CLIENTULUI /143

5.7.2.2. AUDITUL INTERN / 144

5.7.2.3. MASURAREA SI MONITORIZAREA PROCESELOR / 145

5.7.2.4. Monitorizarea Si mAsurarea produsului/ 146

5.7.2.5. MONITORIZAREA ASPECTELOR DE MEDIU/ 147

5.7.2.6. MONITORIZAREA SI MASURAREA PERFORMANTEI SSM/ 147

5.7.2.7. EVALUAREA CONFORMARII /147

5.7.3. CONTROLUL PRODUSULUI NECONFORM /148

5.7.4. ANALIZA DATELOR / 149

5.7.5.1. IMBUNATATIREA CONTINUA /149

5.7.5.2. ACTIUNI CORECTIVE / 150

5.7.5.3. ACTIUNI PREVENTIVE/ 150

BIBLIOGRAFIE / 153

Mihaela-Mirela Dogaru

Asist. univ. drd.,  Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir

Scrie un review


Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 comenzi@editurauniversitara.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!

A fost sters din wishlist!