Urmarire comenzi Persoane fizice / Vanzari: 0745 200 718 / 0745 200 357 /// Comenzi Persoane juridice: 0721 722 783

Editura Universitara Bazele contabilitatii

33,71 Lei

ISBN: 978-606-591-267-0

Anul publicării: 2011

Editia: 5

Pagini: 291

Editura: Editura Universitara

Autor: Aurelia Ştefanescu, Raluca Guşe, Iulia Jianu, Camelia Lungu, Mihaela Dumitrana, Chiraţa Caraiani, Cornelia Dascălu, Mădălina Dumitru, Daniela Calu, Gabriel Jinga, Lavinia Olimid, Aureliana Roman G., Daniela Sahlian N., Sofia Dumitrescu A.

Stoc epuizat
Cod Produs: 9786065912670 Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Download (1)
  • Autori
  • Review-uri (0)

Cursul de Bazele contabilităţii, Ediţia a V‑a, născut din necesitatea revizuirii şi îmbunătăţirii ediţiilor precedente, este produsul unei colaborări al cărei obiectiv a fost iniţierea studenţilor în contabilitatea întreprinderii. El se adresează tuturor acelora care studiază contabilitatea, ca parte a pregătirii economice generale, dar şi celor care intenţionează să aprofundeze ulterior această disciplină.
Lucrarea prezintă contabilitatea ca sistem de raportare, care culege informaţii economice, le înregistrează după proceduri proprii, analizează şi interpretează informaţia colectată şi o raportează unei game largi de utilizatori. Deşi contabilitatea presupune stăpânirea unei tehnici specifice, considerăm că scopul acestei discipline este acela de a‑i ajuta pe utilizatorii interni şi externi să înţeleagă efectele pe care tranzacţiile şi alte evenimente le au asupra poziţiei financiare şi asupra performanţei unei întreprinderi. De aceea, alături de particularităţile raţionamentului contabil şi de tratamentul contabil al unor tranzacţii uzuale, am introdus aspecte legate de prezentarea şi analiza informaţiei. Prin exerciţiile de la sfârşitul fiecărui capitol am intenţionat să‑i încurajăm pe cititori să‑şi formeze deprinderile de lucru şi să descopere utilitatea materialului studiat.
Cartea este menită să contribuie la construcţia şi modelarea raţionamentului profesional în condiţiile manifestării libere a dezvoltării politicilor contabile ale întreprinderii.
Procesul de reformă în care se află contabilitatea din ţara noastră ne‑a încurajat să introducem elemente ale Standardelor Internaţionale de Raportare Financiară şi să abordăm o atitudine flexibilă în legătură cu utilizarea planului de conturi. Tendinţele de internaţionalizare ne‑au permis să experimentăm în anii universitari 2004/2010 o nouă viziune a cursului, în care limbajul contabil şi pedagogiile de predare să dezvolte aptitudini şi să modifice atitudini.
Faţă de ediţiile anterioare, am anexat un model de situaţii financiare, întocmite conform celor mai recente reglementări contabile şi de o manieră inteligibilă pentru utilizator. Ne asumăm responsabilitatea pentru eventualele inadvertenţe şi suntem deschişi pentru orice sugestii de îmbunătăţire a acestui material.
Autorii, cadre didactice la Catedra de Contabilitate, Audit şi Control de Gestiune din cadrul ASE Bucureşti, apreciază încrederea acordată de către catedră şi mulţumesc colegilor, precum şi acelor entuziaşti voluntari care s‑au ocupat de ediţiile anterioare şi tehnoredactarea acestei lucrări.
Vrem, totodată, să exprimăm recunoştinţa faţă de colegii şi prietenii care au citit şi au comentat diferitele variante ale acestei lucrări.
Din perspectiva celor prezentate, cartea Bazele contabilităţii, Ediţia a IV‑a, poate fi citită şi valorificată în mai multe perspective: este o pledoarie bazată pe argumente consistente pentru predarea‑învăţarea centrată pe student; este o resursă de tehnici şi metode pentru o educaţie cognitivă eficientă şi o educaţie a valorilor, o lucrare care stârneşte în cel care o parcurge emoţiile profunde ale coparticipării la actul ştiinţific.

Autorii

Aurelia Ştefanescu
Raluca Guşe
Iulia Jianu
Camelia Lungu
Mihaela Dumitrana
Chiraţa Caraiani
Cornelia Dascălu
Mădălina Dumitru
Daniela Calu
Gabriel Jinga
Lavinia Olimid
Aureliana Roman G.
Daniela Sahlian N.
Sofia Dumitrescu A.

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 comenzi@editurauniversitara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!