Editura Curtea Veche Fericirea e un ac de siguranta - Razvan Exarhu

46,00 Lei

Editura: Curtea Veche

Autor: Razvan Exarhu

Pagini: 320

Anul publicării: 2017

ISBN: 978-606-588-959-0

In stoc
Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: 9786065889590 Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Download (1)
  • Autori
  • Cuvant inainte
  • Unde se gaseste
  • Review-uri (0)
„In limba e placerea!“ Asta e una dintre vorbele favorite ale lui Razvan Exarhu, om de radio, de televiziune, bucatar si acum autorul unei carti cu fericirea in titlu.

De la primul rand scris se simte ca ii place sa vorbeasca, in aceeasi masura in care ii place sa observe si sa asculte. E acel tip de povestitor pentru care tacerea si cuvintele sunt la fel de importante. Iar curiozitatea lui deopotriva tandra si cruda compune un tablou viu in care se amesteca emotiile primei zile de scoala, slapii tarsaiti ai romanilor, relatia dintre eschimosi si raw-veganism, revolta anti sistem, alcoolul, cartile, crucile facute in autobuze, prietenia, urzicile, cliseele, narcisismul din social media, ecologia, salata boeuf, hipsterii, postul, bunicul lui Bob Marley, traditiile pierdute, biciclistii aroganti, discutiile cu parintii, nostalgia, cretinii, obsesia pentru viata sanatoasa si multe alte subiecte care ne umplu vietile si conversatiile, ne indigneaza si ne emotioneaza pe toti.

Umorul textelor este mereu dublat de o duiosie si de o sensibilitate care te pot face sa razi si sa plangi, la cateva randuri distanta. Iar cartea este construita ca sa poata fi citita de oriunde, ca o tava cu o prajitura care are alt gust in fiecare patratica, din care rontai incet si iti doresti sa nu se termine.
  • Fericirea e un ac de siguranta - Razvan Exarhu

    Descarca
Razvan Exarhu (n. 29 iulie 1969 la Braila) este un producator si prezentator radio si TV, jurnalist, bucatar si autorul cartii „Fericirea e un ac de siguranta”. Devenit celebru cu emisiunile Rondul de dimineata si Rondul de noapte prezentate la Pro FM, Razvan Exarhu realizeaza in prezent emisiunea Morning Glory la Rock FM si a fost totodata membru in juriul emisiunii MasterChef de la Pro TV.

Razvan Exarhu s-a nascut la 29 iulie 1969, in Braila, intr-o familie de artisti, tatal sau fiind actor-papusar la Teatrul de papusi din Braila, si totodata cantaret la pianina. Fire rebela, Razvan Exarhu are o nemultumire constanta fata de sistemul inflexibil din scoala si din liceul Gh. M. Murgoci pe care l-a urmat in orasul natal.

In ciuda sfaturilor tatalui sau de a se face preot, dupa doua tentative nereusite de a intra la Filologie la Sectia de limbi rare (japoneza si araba), Razvan Exarhu se muta in Bucuresti si urmeaza cursurile Facultatii de Limbi si Literaturi Straine, sectia: franceza - engleza din cadrul Universitatii Bucuresti. In anul II de facultate, prin intermediul unei colege care lucra deja pentru PRO FM, ajunge sa dea un interviu si sa se angajeze pentru prima data in radio, ca prezentator de stiri. 

Inceputurile in radio nu au fost tocmai usoare debutand cu mai multe gafe dintre care cea mai celebra fiind prezentarea premonitorie a lui Adrian Nastase ca „prim ministru” pe vremea cand acesta era inca doar ministru de externe. Totusi, spiritul sau glumet si tanar, vocea inconfundabila si cultura sa bogata l-au ajutat nu numai sa ramana in radio ca prezentator de stiri ci chiar sa realizeze o noua emisiune, unde inregistreaza primul succes de popularitate la nivel national: Rondul de dimineata. A ramas la Pro FM timp de 8 ani, perioada in care a trecut de la Rondul de dimineata la Rondul de noapte continuand cresterea popularitatii in special in randul tinerilor. Inceteaza colaborarea cu Pro FM atunci cand a simtit ca acest post a devenit prea comercial.

Dupa o pauza de 4 ani in care nu a mai prezentat nicio emisiune de radio, timp in care a cochetat cu presa scrisa, publicand numeroase articole in Top Gear, Academia Catavencu sau Dilema, Razvan Exarhu se intoarce in radio ca director de programe la Radio Guerilla, in 2004. Colaborarea este una scurta si, in 2005, paraseste din nou radioul, revenind insa in 2007, cand, in colaborare cu Adrian Despot, lanseaza propriul post de radio online: Clandestino FM. Postul nu a atins insa succesul dorit. Urmeaza o perioada pe care chiar el o descrie in cartea sa Fericirea e un ac de siguranta ca nefiind una dintre cele mai fericite din viata. Cu toate acestea, la inceputul lui octombrie 2017, revine in forta in radio cu emisiunea Morning Glory la postul Rock FM, emisiune pe care o realizeaza si in prezent si care se bucura de o constanta crestere de popularitate atat in randul fostilor fani ai Rondurilor cat si in randul tinerilor.

Odata cu intrarea in grupul de presa Media Pro, Razvan Exarhu debuta in 1993 si pe micul ecran ca producator de emisiuni speciale cu Octavian Paler, Noaptea devoratorilor de publicitate sau Michel Petrucciani la Ateneul Roman. Dupa o pauza de 10 ani, intre 2010 si 2011 revine cu o combinatie intre pasiunea pentru bucatarie si calatorie culinara si pasiunea pentru jurnalism, fiind producatorul emisiunii Romania delicioasa pe TVR 2. In acelasi timp, este un invitat constant la emisiunea Apropo TV a lui Andi Moisescu, aparand de asemenea in mai multe emisiuni si articole despre jurnalism, monden sau bucatarie.

In anul 2007, Razvan Exarhu debuta in viata gastronomica publica cu primele retete publicate pe blogul sau. Intre 2009 si 2012, el lucreaza ca sous-chef la Escargot Bistro, iar dupa ce obtine Certificatul de Bucatar de la Horeca School Bucuresti, devine chef-ul bistroului timp de doi ani. Tot in aceasta perioada incepuse si prima emisiune TV pe teme culinare: Romania delicioasa. Consacrarea publica in domeniul gastronomic a venit insa in 2016, atunci cand Razvan Exarhu a fost numit alaturi de Samuel Le Torriellec si Liviu Popescu in juriul popularei emisiuni TV MasterChef la Pro TV.

Spiritul creativ al lui Razvan Exarhu s-a manifestat in cariera sa din publicitate inceputa in anul 2000 atunci cand a devenit Partner si Creative Director la Ex aequo, PR & Communication si a si organizat (impreuna cu Lia si Dan Perjovschi) expozitia „Kitch, ce-i mai frumos?”, una dintre cele mai de succes expozitii de arta din Romania post 1989. Tot el, in postura de om de publicitate, a fost si creatorul brandului Radio Guerilla pe care l-a dezvoltat in anul 2004.



In 2017, Razvan Exarhu publica volumul sau de debut literar, „Fericirea e un ac de siguranta”, o carte care s-a bucurat de numeroase recenzii pozitive. Sever Gulea, comenteaza despre cartea lui Razvan Exarhu: „Textele lui Razvan Exarhu iti dau impresia ca autorul este, pe rand si in acelasi timp, un bun observator, ascultator si scriitor reusind sa filtreze fragmente de realitate cotidiana mai amara sau mai dulce, sa le reconstruiasca, sa le analizeze sau sa le concentreze in paradoxuri si ironii, in registre si pe intinderi cat se poate de variate. Subiectele despre care discuta, fie inspirate de experiente personale, fie desprinse din mitologia urbana, (pseudo)traditionala romaneasca, fie de contactul cu tehnologia, cu obiceiurile de vacanta, de sarbatorile autohtone sau nu, de ticuri verbale contagioase, devin de cele mai multe ori, sub lupa autorului, prilejuri de carcoteala inteligenta din care se nasc uneori pamflete, alteori se deschid chiar orizonturi de filosofare si sondare psihologica cu implicatii ceva mai grave sau mai senine.  Peisajul pietei incorecte politic de la Obor, cu toata grosolania care atinge aproape forma perfectiunii devine un prilej pentru o lectie totala de zen, mister si gratie, cand perspectiva autorului se focalizeaza pe o tiganca vanzatoare de… ace de siguranta.”

Cartea a fost premiata cu premiul Silver Award for Excellence la categoria „Cultura, Arta” in cadrul decernarilor Romanian PR Award 2017.

„In limba e placerea!“ Asta e una dintre vorbele favorite ale lui Razvan Exarhu, om de radio, de televiziune, bucatar si acum autorul unei carti cu fericirea in titlu.

De la primul rand scris se simte ca ii place sa vorbeasca, in aceeasi masura in care ii place sa observe si sa asculte. E acel tip de povestitor pentru care tacerea si cuvintele sunt la fel de importante. Iar curiozitatea lui deopotriva tandra si cruda compune un tablou viu in care se amesteca emotiile primei zile de scoala, slapii tarsaiti ai romanilor, relatia dintre eschimosi si raw-veganism, revolta anti sistem, alcoolul, cartile, crucile facute in autobuze, prietenia, urzicile, cliseele, narcisismul din social media, ecologia, salata boeuf, hipsterii, postul, bunicul lui Bob Marley, traditiile pierdute, biciclistii aroganti, discutiile cu parintii, nostalgia, cretinii, obsesia pentru viata sanatoasa si multe alte subiecte care ne umplu vietile si conversatiile, ne indigneaza si ne emotioneaza pe toti.

Umorul textelor este mereu dublat de o duiosie si de o sensibilitate care te pot face sa razi si sa plangi, la cateva randuri distanta. Iar cartea este construita ca sa poata fi citita de oriunde, ca o tava cu o prajitura care are alt gust in fiecare patratica, din care rontai incet si iti doresti sa nu se termine.

www.editurauniversitara.ro

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 comenzi@editurauniversitara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!