Propuneri manuscrise: info@editurauniversitara.ro:  0745 204 115     

Urmarire comenzi Persoane fizice / Vanzari: 0745 200 718 / 0745 200 357 / Comenzi Persoane juridice: 0721 722 783     

Editura Universitara Dictionar enciclopedic de agricultura ecologica

ISBN: 9787-606-591-040-9

Anul publicării: 2011

Editia: I

Pagini: 241

Editura: Editura Universitara

Autor: Mircea Mihalache, Daniela Mihalache, Mihaela-Ioana Georgescu, Ionela Dobrin, Gheorghe Valentin Roman, Lenuta Iuliana Epure, Maria Toader, Viorel Ion, Alina-Maria Ionescu

Cod Produs: 97876065910409 Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
 • Descriere
 • Unde se gaseste
 • Autori
 • Review-uri (0)
Lucrarea cuprinde 1700 termeni, într-un volum de 233 de pagini. După cum se poate observa, lista termenilor este vastă; ea include, printre altele, prezentarea a 119 specii vegetale şi 16 specii animale furnizoare de produse alimentare, noţiuni de pedologie şi agrochimie, botanică şi fiziologia plantelor, chimie şi biochimie, nutriţie umană, poluarea mediului şi contaminarea alimentelor, denumiri ale unor organizaţii şi autorităţii implicate în agricultura ecologică, legislaţie specifică, ş.a.
 
 
La fiecare specie au fost incluse, într-o formă concentrată, elemente privind originea şi răspândirea, cerinţele faţă de condiţiile de cultivare, compoziţia chimică şi calitatea recoltei, utilizări ale recoltei. Din tehnologie, au fost inserate doar particularităţi privind recoltarea. În această privinţă, într-o ediţie viitoare se intenţionează includerea unor informaţii detaliate asupra tehnologiilor specifice agriculturii ecologice.

La redactarea lucrării s-a avut în vedere că, în foarte mare măsură, agricultura ecologică nu este o activitate sau un subiect de interes doar pentru specialişti, în sens foarte strict, cu pregătire de specialitate şi experienţă proprie în domeniu. Preocupările pentru agricultura ecologică, pentru diminuarea poluării mediului prin tehnologii de producţie agricolă sau de procesare a produselor agricole, pentru un mediu mai curat şi o alimentaţie mai curată, cât mai puţin contaminată din diferite surse de pe filiera producere, procesare, comercializare, reprezintă în prezent o grijă a publicului larg, a tuturor cetăţenilor.   
 
În elaborarea dicţionarului s-a încercat o uniformizare a informaţiilor, faţă de sursele existente care s-au dovedit, uneori, incomplete, inconsecvente sau chiar contradictorii. De exemplu, pentru a avea o prezentare unitară a denumirilor ştiinţifice ale speciilor vegetale a fost luată ca sursă autorizată lucrarea “Flora ilustrată a României: Pteridophyta et Spermatophyta” a Profesorului Vasile Ciocârlan, un sistemtician unanim recunoscut.
 • Anticariat online
 • SC Atlas Group Distribution SRL– Bucuresti

 • SC Astro Impex SRL- Bucuresti

 • SC Nicol Cart SRL – Bucuresti

 • SC Larry Cart SRL – Bucuresti

 • SC Rolcris Impex SRL – Bucuresti

 • SC Stand Agentie Difuzare Carte – Bucuresti

 • SC Vox 2000 Com SRL – Bucuresti

 • SC Maricom 94 SRL – Bucuresti

 • SC Mario Fair Play Impex SRL – Bucuresti

Gheorghe Valentin Roman
Gheorghe Valentin Roman

Inginer agronom (1969).  
Doctor in Agronomie (1974).
Profesor de Fitotehnie la Facultatea de Agricultura din Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti.
Membru corespondent al Academiei de Stiinte Agricole şi Silvice.
Titularul cursului de "Fitotehnie" la Facultatea de Agricultura din Bucuresti din anul 1990.
Preda cursul "Tehnologia obtinerii si valorificarii produselor vegetale" incepand din anul 2005, de la prima promotie a specializarii "Controlul si expertiza produselor alimentare", la Facultatea de Medicina Veterinara din USAMV Bucuresti. 

 


Lenuta Iuliana Epure

Inginer agronom (1997).
Doctor in Agronomie (2006).
Sef de lucrari la Departamentul Stiintele Plantelor din Facultatea de Agricultura,Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti.

Preda la disciplina “Fitotehnie” de la specializarea Agricultura (din anul 2000) si este titulara cursului “Fitotehnie” la specializarea “StiinTa solului” si a cursului “Producerea si valorificarea plantelor aromatice si medicinale” la specializarea “Agricultura“.
Preda lucrari practice la disciplina “Tehnologia obtinerii si valorificarii produselor vegetale“ din anul 2005, de la prima promoţie a specializării “Controlul si expertiza produselor alimentare”, la Facultatea de Medicina Veterinara din USAMV Bucuresti.


Maria Toader

Inginer agronom (2003).
Doctor în Agronomie (2008).

Sef de lucrari la Departamentul Stiintelor Plantelor din Facultatea de Agricultura, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti.
Preda la disciplina “Fitotehnie” de la specializarea Agricultura (din anul 2004) si este titulara cursului “Agricultura generala“ la specializarea Silvicultura.
Preda lucrari practice la disciplina “Tehnologia obtinerii si valorificarii produselor de origine vegetala“ din anul 2005, de la prima promotie a specializarii “Controlul si expertiza produselor alimentare”, la Facultatea de Medicina Veterinara din USAMV Bucureşti.


Viorel Ion

Inginer agronom (1994).
Doctor in Agronomie (1999).
Conferentiar la Departamentul Stiintelor Plantelor din Facultatea de Agricultura, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti.
Prodecan al Facultatii de Agricultura.
Preda la disciplina “Fitotehnie” de la Facultatea de Agricultura din anul 1995 si este titularul disciplinelor “Procesarea cerealelor si plantelor tehnice” şi “Expertiza si consultanta in agricultura“ la specializarea Agricultura.
Predă lucrari practice la disciplina “Tehnologia obtinerii si valorificarii produselor de origine vegetala“ din anul 2005, incepand cu prima promotie a specializarii “Controlul si expertiza produselor alimentare”, la Facultatea de Medicina Veterinara din USAMV Bucuresti.


Alina-Maria Ionescu

Licentiat in Biologie - Stiinte Agricole (2004)
Doctor in Agronomie (2009).

Asistent universitar la Departamentul Stiinte Preclinice de la Facultatea de Medicina Veterinara, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti.
Preda lucrari practice la disciplinele "Tehnologia obtinerii produselor vegetale" si "Patologie vegetala" din anul 2011, la specilizarea "Controlul si expertiza produselor alimentare", de la Facultatea de Medicina Veterinara din USAMV Bucuresti.  


Mircea Mihalache
Daniela Mihalache
Mihaela-Ioana Georgescu
Ionela Dobrin

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 comenzi@editurauniversitara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!