Urmarire comenzi Persoane fizice / Vanzari: 0745 200 718 / 0745 200 357 /// Comenzi Persoane juridice: 0721 722 783

Editura Universitara Bazinul montan al Prahovei. Studiul potentialului natural si al impactului antropic asupra peisajului - Razvan Oprea

ISBN: 978-973-7787-95-1

Anul publicării: 2005

Editia: I

Pagini:

Editura: Universitară

Autor: Razvan Oprea

Cod Produs: 9789737787951 Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
  • Descriere
  • Autori
  • Review-uri (0)

Lucrarea analizată este un studiu de geografia mediului asupra unui areal montan caracterizat printr-o accentuată diversitate şi printr-o intensă presiune antropică asupra tuturor componentelor mediului. Doctorandul a efectuat cercetări aprofundate de teren, studii de laborator şi a consultat o vastă bibliografie de specialitate din domeniul geografiei şi al disciplinelor înrudite reuşind să realizeze un studiu valoros, cu un evident caracter interdisciplinar.

 

Prof. univ. dr. Dan Bălteanu,

Membru Corespondent al Academiei Române

 

 

Însemnătatea şi importanţa temei abordate în teza de doctorat poate fi argumentată cel puţin din 3 laturi esenţiale. În primul rând se referă la o regiune montană complexă şi de mare interes estetic, economic, social şi cultural, cu largă utilizare ca staţiuni climaterice, turism şi sporturi de iarnă. În al doilea rând, regiunea studiată reprezintă un teritoriu puternic umanizat care a permis aprofundarea relaţiilor dintre componenţii naturali şi factorul antropic ca bază a desprinderii tendinţei de evoluţie în viitor. În al treilea rând, subiectul tezei pune de la început accent pe evoluţia peisajului pe baza potenţialului natural al mediului geografic şi modului de utilizare a acestui potenţial.

 

Prof. dr. ing., dr. Honoris Causa, Nicolae Florea,

Membru titular al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice.

 

 

 

Teza de doctorat “Bazinul montan al Prahovei, potenţial natural şi evaluarea peisajului” este un studiu geografic complex, cu accent pe raporturile existente între componentele naturale şi cele antropice. Se evidenţiază schimbări constatate în structura peisajului geografic, încercându-se şi prognozarea tendinţelor evolutive în acest spaţiu carpatic. Sunt analizate numeroase elemente de impact antropic fiind prezentate şi puncte de vedere referitoare la eventuale modalităţi de prevenire şi combatere a unor efecte negative.

 

Prof. univ. dr. Mihai Geanana

Razvan Oprea
Razvan Oprea RAZVAN OPREA, a absolvit Facultatea de Geografie a Universitatii din Bucuresti in anul 1996, parcurgand toate gradele didactice pana la cel de conferentiar universitar in anul 2009. Doctor in geografie din 2004. Teza a fost publicata in anul 2005 la Editura Universitara din Bucuresti („Bazinul montan al Prahovei. Studiul potentialului natural si al impactului antropic asupra peisajului”). Membru in diverse organizatii profesionale: Societatea Nationala Romana de Stiinta Solului, Societatea Geografica din Romania, Asociatia Geomorfologilor din Romania, Centrul de Cercetare - Degradarea terenurilor si dinamica geomorfologica. Singur sau in colaborare a realizat carti (“Dictionar de geografie fizica“, „Geografia fizica a Romaniei. Clima, Apele, Vegetatia, Solurile“, „Solurile pe glob“, “Compendiu de pedologie” etc.), harti, articole de specialitate si de popularizare (peste 70 de materiale publicate), documentari pentru contracte de cercetare stiintifica si a participat la numeroase simpozioane si sesiuni stiintifice din tara sau din strainatate (Algeria, Italia, Egipt, Franta).

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 comenzi@editurauniversitara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!