Oferte de editare

Editura Universitara publica atat lucrari stiintifice de specialitate, cu preponderenta cursuri si manuale destinate invatamantului universitar sau preuniversitar – la care se adauga atlase didactice sau volume omagiale –, cat si lucrari de beletristica in genuri diverse, destinate unui public larg (literatura generala, literatura pentru copii, genul leisure, genul policier etc.). Interesul nostru se indreapta nu numai catre cultura romana, ci si catre cea universala.

I. Oferta dumneavoastra

Daca doriti sa va publicati lucrarea la Editura Universitara, oferta dumneavoastra ar trebui sa cuprinda:

CV-ul dumneavoastra

un cuvant inainte, o prefata sau o prezentare, in limba romana si limba engleza,

 • cuprinsul sau structura lucrarii,

• doua referate

Prezentarea lucrarilor la editura se face la nivel de bun de tipar, pe suport de hartie (martor) insotit de CD. Va recomandam ca textul lucrarii sa fie scris cu corp de litera 12, la un rand. (Pentru detalii privind formatul lucrarii si costurile de publicare, va rugam sa consultati si sectiunea Tipografia EuPrint)

 

II. Procesul de editare

Pentru lucrarile acceptate spre a fi publicate, se va aloca ISBN si CIP-ul corespunzator de la Biblioteca Nationala (ce va fi primit in 10 zile lucratoare). Editura Universitara va realiza doua variante de coperta pentru lucrarea dumneavoastra, astfel incat sa puteti opta pentru una din ele.

Dupa primirea CIP-ului si a bunului de tipar, lucrarea va fi tiparita si oferita autorului. Tirajul minim este de 100 de exemplare. Lucrarile cu tiraj mic se fac prin finantarea de catre autori / sponsori. Nu exista o limita pentru un numar maxim de exemplare.

Din tirajul stabilit, 11 exemplare merg la Depozitul Legal de carte (7 exemplare la Depozitul legal de carte al Bibliotecii Nationale a Romaniei, 1 exemplar la Depozitul legal de carte al Bibliotecii Metropolitane, 1 exemplar la Depozitul legal de carte al Bibliotecii Nationale din Republica Moldova, iar 2 exemplare raman la editura pentru fondul de carte), costurile fiind suportate de catre autor.

 

III. Ce va asiguram

Editura asigura conditii deosebite in ceea ce priveste:

• onorarea drepturilor de autor,

• termenul de aparitie a lucrarilor,

• prezentarea grafica a volumelor,

• distributia cartilor in Bucuresti si in tara (Librariile Humanitas, Librariile Carturesti, Reteaua Diverta, Reteaua C.L.B., alte librarii, hypermarket-uri si depozite). Pentru a vizualiza lista completa a distribuitorilor nostri, va recomandam sa consultati si sectiunea “Distribuitori”.

• numarul de exemplare oferite cu titlu gratuit autorilor.

Editura a instalat de curand si o tipografie ultramoderna, care permite tiparirea unui volum intr-un interval mediu de 5 minute, la standarde calitative superioare.

Toate lucrarile tiparite vor aparea sub egida Editurii Universitare – acreditata de C.N.C.S.

 

IV. Procesul de evaluare a lucrarilor

Echipa noastra de referenti (evaluatori) este formata din cadre didactice universitare si academicieni provenind din medii stiintifice si academice variate (universitati din Bucuresti, Cluj, Constanta, Brasov, Alba-Iulia, Timisoara, Targoviste), unii dintre ei activand, in acest moment, la universitati europene. In felul acesta editura beneficiaza si de experienta universitatilor din alte tari in evaluarea colegiala. Ei acopera diverse domenii de expertiza in care se inscriu lucrarile propuse spre publicare. Dintre acestia, unii sunt si responsabili de colectii editoriale. In cazul materialelor interdisciplinare sau multidisciplinare se recurge la evaluatori reprezentativi pentru disciplinele abordate. Coordonatorii colectiilor au fost selectati dintre referentii pe domenii; ei sunt profesori sau conferentiari universitari cu experienta stiintifica, didactica si editoriala (coordonatori de volume colective, referenti in colegiile de redactie ale unor reviste academice etc.), dupa cum rezulta din fiecare CV.

Autorul/autorii va/vor trimite textul, insotit de doua referate, in varianta electronica si print pe adresa editurii. Continutul ambelor formate trebuie sa fie identic. Editura nu va primi un material care este incomplet in unul din cele doua formate. Secretarul general de redactie preia lucrarile si le inscrie in registrul lucrarilor şi in functie de domeniul acestora le aloca unui redactor de carte.

 

Redactorul inainteaza manuscrisul la doi dintre referentii editurii.


Evaluarea  pe care o realizam noi este de tip blind peer review (autorul nu cunoaste identitatea evaluatorilor si nici evaluatorii pe cea a autorilor). Sistemul de evaluare are in vedere aspecte precum:
- noutatea stiintifica pe care studiul o aduce;
- originalitatea;
- argumentarea teoretica si masura in care aceasta este sustinuta de bibliografia exploatata;
- prezentarea si punerea in practica a metodologiei cercetarii;
- prezentarea clara a ideilor;
- masura in care lucrarea aduce cunostinte avansate in domeniul abordat;
- calitatea exprimarii stiintifice.

In urma evaluarii, lucrarea:
a) poate fi acceptata in forma in care se prezinta in momentul evaluarii;
b) poate fi acceptata in conditiile unor interventii in text recomandate autorilor;
c) poate fi respinsa.

Din lucrarile propuse anual spre editare un procent de aproximativ 35% din acestea, sunt refuzate la editare sau autorii nu opereaza modificarile indicate de referenti.

Dupa primirea referatelor redactorul inainteaza autorului o adresa cu observatiile desprinse din evaluarea referentilor cu privire la continut, structura si stil, autorul fiind cel care are decizia finala asupra modificarii propriului text. 

In urma acceptului autorilor de a realiza modificarile solicitate, acestia vor reveni cu materialul imbunatatit ce este apoi verificat de redactor si transmis la tehnoredactare. Materialul astfel asezat in format este transmis autorilor pentru Bun de tipar.
 

Se incheie apoi contractul de editare in care se mentioneaza ca autorii isi asuma responsabilitatea pentru continutul lucrarii, pentru imaginile si alte elemente vizuale inserate in lucrare, pentru care au primit, de la muzee, arhive, institutii sau persoane fizice, permisiunea de a le utiliza.

Pentru volumele de studii, redactorul volumului va obtine acordul de publicare semnat de fiecare autor participant la volum. Editura Universitara va permite autorilor acestor studii sa le poata republica in alte reviste sau volume cu conditia sa se faca mentiunea ca acestea au fost initial publicate intr-o versiune de catre Editura Universitara. Daca anumite studii au fost in prealabil publicate in alte volume si sunt propuse spre publicare intr-un volum la Editura Universitara, redactorul de volum va obtine permisiunea de republicare a acestor studii si o va prezenta Editurii Universitare.


În ceea ce priveste plata pentru obtinerea permisiunii de utilizare a materialelor protejate de copyright, vor prezenta editurii atat facturile cat si scrisorile de solicitare ale utilizarii materialului. In anumite cazuri, muzeele, arhivele, institutiile sau persoanele fizice care au dat permisiunea de folosire a materialului protejat de copyright, pot solicita un volum din publicatie. Editorul se va angaja sa trimita aceste volume institutiilor, persoanelor, care au permis utilizarea materialul protejat.

 

Pe langa componenta stiintifica si universitara, editura noastra promoveaza/ofera si carti care se adreseaza copiilor, adolescentilor si tinerilor sau literatura recreativa pentru orice varsta. De evaluarea si calitatea aparitiei acestor carti se ocupa responsabilii colectiilor respective, care, atunci cand e cazul, se adreseaza unuia dintre referentii stiintifici.

 

V. Contact

In cazul in care sunteti autorul, traducatorul unei lucrari pe care doriti sa o publicati, va invitam sa ne contactati la:

E-mail:
[email protected]
[email protected]

Telefon:
021.3153247
07217CARTE
0744EDITOR

Fax:
[email protected]

Adresa:
Bd. Nicolae Balcescu nr. 27-33, sc. B, et. 4, ap. 38
Sector 1, Bucuresti
Cod postal 010045

Citatul zilei

Preceptele dreptului sunt: sa traiesti cinstit, sa nu vatami altuia, sa dai fiecaruia ce i se cuvine

Iustinian

Personalităţi

Mihai Eminescu Mihai Eminescu Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 -15 iunie 1889) a fost poet , prozator  roman,   ... citeşte mai mult →

Interviuri

RADU NEGRESCU-SUTU RADU NEGRESCU-SUTU   Radu Negrescu‑Sutu (Soutzo) (n. 28 august 1950, Bucuresti) este u ... citeşte mai mult →