Editura Universitara MEMOMED 2012 - editia 18

81,89 Lei

ISBN: ISSN 2069-2447

Anul publicării: 2011

Editia: 18

Pagini:

Editura: Universitară

Autor: Dumitru Dobrescu

Stoc epuizat
Cod Produs: SKU-9992 Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Unde se gaseste
  • Autori
  • Review-uri (0)

MEMOMED 2012  este structurat în trei volume: volumul 1, Memorator de farmacologie alopată; volumul 2, Memorator de fitoterapie; volumul 3, Ghid farmacoterapic alopat şi homeopat.

Preţul lucrării este de 85 lei / set. 


* * * 

Apariţia MEMOMED 2012 reprezintă o nouă premieră în literatura de specialitate, atât prin informaţia actualizată cât şi prin faptul că, pentru prima dată este integrat în lucrare un volum nou, dedicat fitoterapiei.


Ajuns la cea de-a 18-a ediţie, MEMOMED 2012 este realizat de un prestigios colectiv de autori, sub coordonarea domnului Academician Prof. Dr. docent Dumitru Dobrescu. MEMOMED 2012  este structurat în trei volume: volumul 1, Memorator de farmacologie alopată; volumul 2, Memorator de fitoterapie; volumul 3, Ghid farmacoterapic alopat şi homeopat. Hotărârea de a adăuga un al treilea volum dedicat fitoterapiei are la bază conceperea domeniului medicamentului în toată complexitatea lui. 

Memoratorul de farmacologie alopată, primul volum al lucrării, este conceput să acopere nevoia de informare a medicilor şi farmaciştilor, cu datele de uz curent privind medicamentele înregistrate din România. Este o ediţie revizuită şi adăugită, cu informaţii actualizate privind utilizarea corectă a medicamentelor Memoratorul de farmacologie alopată este întocmit pe structura farmacologică oferită de clasificarea ATC a medicamentelor, folosită ca document oficial de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Originalitatea celui de-al doilea volum, Memorator de fitoterapie, aflat la prima editie, constă în faptul că materialul este structurat, pentru prima dată în limba română, conform cu clasificarea farmacologică a plantelor medicinale „Herbal ATC Index”, adoptată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi care este o reproducere, adaptată pentru plantele medicinale, a „ATC Index”. Ca şi terapia cu medicamente alopate (farmacoterapia alopată) şi cea cu medicamente homeopate (farmacoterapia homeopată), care sunt ramuri ale farmacologiei alopate, respectiv homeopate, fitoterapia – terapia cu plante medicinale -  este ramură a farmacologiei plantelor medicinale.

Întocmirea Memoratorului de fitoterapie este o pledoarie pentru menţinerea plantelor medicinale in arsenalul terapeutic ştiinţific. Prezentarea comparativă a Memoratorului alopat cu cel de fitoterapie este un argument  pentru a susţine utilitatea ambelor categorii de medicamente şi folosirea lor în mod justificat.

Ghidul farmacoterapic alopat şi homeopat, pe de altă parte, dă ocazia specialiştilor şi nespecialiştilor, să consulte, comparativ, cele două terapii, pentru lărgirea orizontului de tratamente ce pot fi prescrise în diferite afecţiuni.

În noua ediţie a MEMOMED-ului, autorii aduc argumente teoretice si practice pentru a arăta că alopatia şi homeopatia trebuie să ocupe poziţii egale în domeniul medicamentului, iar farmacologia homeopată  să devină obiect de studiu în facultăţile de profil, la egalitate cu farmacologia alopată.

MEMOMED 2012  este recomandat atât medicilor şi farmaciştilor cât şi celor interesaţi de cunoaşterea celor mai noi informaţii şi practici terapeutice.

SC Anticariat Online SRLwww.librarie.net

Dumitru Dobrescu

DE ACELASI AUTOR 

SINGUR AUTOR:

Farmacodinamie. Lucrari practice, Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 1967 (365 pag.). 
Farmacodinamie, Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 1970 (556 pag.). 
Farmacodinamie generala. Manual de invatamant programat, Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 1972 (204 pag.). 
Farmacodinamie. Editia a II a revizuita, Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 1977 (588 pag.). 
Farmacoterapie, Editura Medicala, Bucuresti, 1981, (1053 pag.). Premiul Victor Babes al Academiei Romane. Cartea are o structura originala si contine capitolul „Farmacoepidemiologie”, pentru prima data in literatura internationala. 
Farmacoterapie practica, Editura Medicala, Bucuresti, 1989 (2 vol., 1058 pag.). 
Gerontofarmacologie, Editura Mondan, Bucuresti, 1995 (369 pag.).
Farmacologie homeopata generala, Editura Minesan, Bucuresti, 2007 (267 pag.) Prima carte cu acest titlu in literatura medicala internationala – General Homeopathic Pharmacology. Edit. Tarus Media, Bucharest, 2008 (271 pag.) 
Pharmacologie Homeopathique Générale, Editura Similia, Lyon, 2011. 
Farmacologia Homeopata, vol. II, Aparatul respirator, Editura Minesan, Bucuresti, 2009. 
Intoarcerea la natura, Editura Universitara, Bucuresti, 2010. PRIM AUTOR:

Farmacologie. Lucrari practice, Editura IMF Bucuresti, 1971, (300 pag) 
Asocierea medicamentelor. Incompatibilitati farmacodinamice, Editura Medicala, Bucuresti, 1971 (183 pag.). Prima carte de acest gen in literatura internationala
Medicamente pentru tratamentul bolilor aparatului digestiv, Editura Minesan, Bucuresti, 2000 (320 pag.)
Memomed. Memorator de Farmacologie. Ghid farmacoterapic, Editura Minesan, Bucuresti, 17 editii anuale 1995–2011 (fiecare editie cu peste 1000 pag.). 


COAUTOR:

Farmacologie. Lucrari practice, Editura IMF Bucuresti 1959.
Produse farmaceutice romanesti, Editura Medicala, Bucuresti, 1964 (776 pag.). 12 capitole.
Progrese recente in terapeutica medicala, Editura Medicala, Bucuresti, 1965. Capitolul „Enzime in terapeutica”. 
Farmacologie. Manual, Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 1965. 
Produse farmaceutice romanesti, Editia a II a revizuita. Editura Medicala, Bucuresti, 1970.
Terapeutica medicala, sub red. Radu Paun, Editura Medicala, Bucuresti, 1982. Capitolul „Interactiunile medicamentelor”.

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 comenzi@editurauniversitara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!