LANSARE LUCRARE - "STAREA VIITORULUI. 2010"

 


Fără excepţie, nici un guvern, instituţie sau persoană privată, nu mai poate planifica cu succes activităţi pe 10-20 de ani înainte fără a cunoaşte tendinţele sau procesele ce au loc pe plan global în diferitele sectoare legate de domeniul lor de activitate.


 


Sintetizând o multiplicitate de discipline academice şi operând în 35 de centre în întreaga lume, participanţii la Proiectul Millennium (The Millennium Project) analizează tendinţe pe baza cărora să poată fi anticipate dezvoltările viitoare din tehnologie şi societate.


 


De la crearea sa în 1996, Proiectul Millennium urmăreşte prin intermediul raportului său anual Starea Viitorului (State of the Future) să furnizeze guvernelor, organizaţiilor şi industriilor, ca şi publicului în general, informaţii relevante privitoare la problemele majore la nivel global şi la potenţialele remedii al acestora pe termen lung, în vederea luării deciziilor strategice adecvate pentru viitor.


 


Ideea centrală ce i-a inspirat şi îi inspiră pe promotorii principali ai Proiectului Millennium – Jerome C. Glenn, Theodore J. Gordon şi Elisabeta Florescu – şi colaboratorii lor din întreaga lume este aceea de a contribui la edificarea unui viitor mai bun, alertându-i din timp pe cei cu putere de decizie asupra provocărilor majore la nivel global şi a impactului lor în plan regional.


 


Unsprezece din rapoartele anuale precedente ale Stării Viitorului (State of the Future) au fost selectate de către prestigiosul Radar al Viitorului (Future Survey) ca fiind printre cele mai bune cărţi despre viitor ale anului pe plan internaţional, iar ediţia 2010 este deja recunoscută în această categorie.

Fidelă misiunii sale de a pregăti noile generaţii pentru a face faţă provocărilor viitorului, Universitatea Europei de Sud-Est – Lumina şi-a asumat sarcina de a edita sub egida sa şi a Editurii Universitare ediţia în limba română a raportului Starea Viitorului 2010.

Citatul zilei

Preceptele dreptului sunt: sa traiesti cinstit, sa nu vatami altuia, sa dai fiecaruia ce i se cuvine

Iustinian

Personalităţi

Mihai Eminescu Mihai Eminescu Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 -15 iunie 1889) a fost poet , prozator  roman,   ... citeşte mai mult →

Interviuri

RADU F. ALEXANDRU RADU F. ALEXANDRU RADU F. Alexandru (n. 12 iulie 1943, Bucuresti) este un dramaturg, prozator si p ... citeşte mai mult →