LANSARE DE CARTE:KOGAION. CERCETARI MULTIDISCIPLINARE LA SANCTUARELE DACICE DIN MUNTII ORASTIEI

Editura Universitară împreună cu prof. univ. Timotei Ursu

au deosebita plăcere de a vă invita la lansarea volumului KOGAION. CERCETĂRI MULTIDISCIPLINARE LA SANCTUARELE DACICE DIN MUNȚII ORĂȘTIEI, o ediție revizuită și completată.

Evenimentul va avea loc vineri, 8 septembrie 2017, începând cu ora 11, în Sala de Conferințe a Academiei Oamenilor de Știință din România (Splaiul Independenței nr. 54, București).

Participanții sunt rugați să confirme prezența la eveniment până la data de 7 septembrie 2017, la Secretariatul AOSR (telefon 031 107 06 59 sau email [email protected]).

 

Lucrarea de față a apărut ca o necesitate pe piața de carte științifică, după ce prima ediție a volumului, apărută în anul 2010, a fost epuizată într-un timp record. Ediția a II-a  vine cu un mare număr de completări, cu rezultate și ipoteze noi  care interesează nu numai lumea specialiștilor ci și opinia publică în general.

Lucrarea, în format A4 are 324 de pagini și numeroase imagini relevante color și va putea fi achiziționată la lansare, cu o reducere de 25% din prețul de vanzare.

”Volumul este o capodoperă de arguție și un model de viziune istoriografică înnoitoare. Această complexă carte  este - asemenea „DACIEI PREISTORICE” a lui Nicolae Densușianu sau „GETICEI” a lui Vasile Pârvan - o veritabilă piatră de hotar în domeniul istoriografiei românesti, invitând și obligând din acest moment, amplificarea cercetării istorice la ambitusul pluridisciplinarității." M.N. Rusu, critic literar, New York.

Despre autor

Prof. TIMOTEI URSU este membru al secţiei de Studii Istorice şi Arheologice a Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România. Este absolvent (1962) al Facultăţii de Filologie-Istorie a Universităţii Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca şi al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, secţia Regie de Film şi Televi-ziune (1969). A fost coordonator ştiinţific al Echipei de Studiu Interdisciplinar la Sanctuarele Dacice din Munţii Orăştiei din cadrul Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România - AOSR (1982-1985) şi autor al proiectului unei echipe complexe de studiu multidisciplinar a AOSR vizând relicvele dacice din Munţii Orăştiei (2012-2017). Este, de asemenea, autorul „Procedeului URTIM” de analiză spectrografică subterană a imaginilor satelitare, cu aplicaţie specială în siturile arheologice.

Este autorul volumelor „America Anul Întâi” (New York, 2004, versuri şi pictură); „Şi nu ne duce pre noi în ispită!...” (articole politice, New York, 2006);  „Pledoarii Pro-Dacice” (Cluj-Napoca, 2009) şi „Kogaion. Cercetări Multidisciplinare la sanctuarele dacice din Munţii Orăştiei” (ediţia I, Cluj-Napoca, 2010), ultimele două - analize în domeniul culturii geto-dacice. A fost un asiduu colaborator, cu articole de istoriografie, al revistei DACIA MAGAZIN din România (2004-2009).

Este cunoscut, de asemenea, prin activitatea sa  de regizor şi scenarist de film şi televiziune de până la 1982 (filmele DECOLAREA, SEPTEMBRIE, AL PATRULEA STOL, STRIDIA ŞI PERLA, BANCHIZA, NUNTA ÎNSÂNGERATĂ etc.) şi ca participant activ la emisiuni de televiziune în România şi SUA, dedicate cercetărilor în domeniul civilizaţiei  geto-dacice. Între numeroasele sale călătorii în jurul lumii, se remarcă cele cu aplicaţii în cunoaşterea vechilor culturi umane din Japonia, Africa de Sud, Grecia, Insulele Canare, Yucatan-Mexic şi Peru. Între 1989 - 2004 a avut o intensă activitate jurnalistică în mass-media de limbă română din SUA, fiind director al revistelor „FOAIE” (1996-1999), „LUMEA LIBERĂ” (2000-2004) şi corespondent de la New York al emisiunilor de limbă română ale BBC.

Citatul zilei

Preceptele dreptului sunt: sa traiesti cinstit, sa nu vatami altuia, sa dai fiecaruia ce i se cuvine

Iustinian

Personalităţi

Nicolae Iorga Nicolae Iorga Nicolae Iorga  a fost istoric, critic literar, dramaturg, poet, ministru, prim-minist ... citeşte mai mult →

Interviuri

MORTEN BROBERG MORTEN BROBERG Professor, Faculty of Law, University of Copenhagen. Education: Duke Universit ... citeşte mai mult →