INTERNATIONAL SUMMER LAW SCHOOL

Editura Universitara este partener in cea de-a zecea editie a INTERNATIONAL SUMMER LAW SCHOOL. Scoala de vara este organizata in perioada 5-12 iulie, la Cavnic, Maramureș, de catre  Universitatea „Petru Maior”, Tîrgu-Mureş, Universitatea „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca, Societatea Română de Cercetare pentru Afaceri Publice şi Private. Preşedinte si moderator al Scolii este dr. Daniel-Mihail Şandru (profesor, Universitatea Creştină „Dimitrie Can­temir”, Bucureşti; coordonator, Centrul de Studii de Drept European al Academiei Române).

Ce este ISLS?
Pentru a depăși sentimentul de contradicție creat de confluența conceptului de „școală” cu ideea de „vară”, ne simțim nevoiți a destăinui de la început că ISLS este o experiență… este o trăire, care te învață că ești valoros, care te învață că este frumos să dăruiești și care îți arată cum să observi frumusețea muncii în echipă și a respectului față de celălalt. Pe lângă acest PR desăvârșit, trebuie să știi că ISLS înseamnă distracție și zâmbet.

Ce propune?
International Summer Law School 2017 își propune să aducă în fața studenților admiși la participare, în fața celor în devenire, un set de profesioniști din diferite domenii ale vieții reale. Această interacțiune umană are drept scop transmiterea unor cunoștințe de altă natură „decât” cele predate / învățate în cadrul facultății.

Cum se realizează?
E simplu, există o mână de oameni generoși, aproape altruiști, care, pe nevăzute, pun totul la cale. Folosesc resurse subliminale, îmbină energii diferite și nu așteaptă nimic în schimb, în afară de bucuria participanților.
Devine interesant … Cum ajung să particip?
E aproape simplu. Dacă cercetezi istoria ISLS pe social-media, afli că fiecare ediție a avut o temă anume. Anul acesta, tema este „ADR – Alternative Dispute Resolution” – mai ales în viața / activitatea comercială… așa că vom povesti despre plictiseli de genul medierii și al arbitrajului.
Pentru a deveni un fericit participant al acestui eveniment jubiliar, nu trebuie să faci altceva decât să-ți dedici timpul pentru a elabora un scurt răspuns, la „cheia problemei”. Adică, avem o speță imaginară adresată studenților doritori, care în câte 500 de cuvinte trebuie să ofere un număr de 3 răspunsuri legate de speță. Astfel, în calitate de Reclamant, trebuie să își argumenteze cererea de arbitrare, în calitate de Pârât, trebuie să întocmească apărarea, iar, în calitate de Tribunal Arbitral, trebuie să adopte o soluție asupra disputei. Trimite-ne și o scrisoare de intenție de maxim 200 de cuvinte și de CV în format Europass, redactate în limba română și într-o limbă de circulație internațională.
„Speța” urmează a fi postată pe pagina de facebook a evenimentului cel târziu până în 11 iunie.
ISLS are drept scop aducerea unei contribuții la formarea studenților, prin interacțiunea cu specialiști din diverse domenii, a ajuns la cea de-a zecea ediție.
Aplicațiile se vor transmite prin e-mail, la adresa [email protected], până la data de 26.06.2017. Evaluarea cererilor va avea loc de îndată, urmând ca lista studenților acceptați să fie comunicată până în data de 28.06.2017.
Atenție, locurile sunt limitate, lucrările vor fi analizate de specialiști!

Cât mă costă?
Dacă ești student, nimic. Trebuie doar să ajungi acolo. Sau dacă întâmpini probleme, să ne anunți că vrei să participi, să răspunzi la speță! În rest, avem noi grijă de tine.
Dacă nu ești student, tot nu te costă, dar dacă vrei să ajuți cu orice, îți mulțumim.

Ce primesc în schimb?
Dacă ești student? O experiență unică, cunoștințe noi, prieteni și bucurii.
Dacă nu ești student, vom reuși să îți reamintim cum este să fii student și vom face loc dorinței tale de a-i ajuta pe alții să se dezvolte.

Unde se petrec toate acestea?
Tradiția ISLS este una colorată. S-a început la castel, la Lăpușna. S-a dus la Sighișoara, a fost rătăcit, a ajuns de la Corbu (jud. Constanța), prin Arcalia (jud. Bistrița-Năsăud), la Sighetu Marmației (jud. Maramureș), ca să se întoarcă iarăși la Lăpușna și să poposească acasă, la Tîrgu-Mureș.
Condițiile meteo și aniversarea jubiliară au pretins ca cea de-a X-a ediție să se ducă la munte, într-un loc de poveste, la Cavnic, jud. Maramureș.

Detalii gasiti pe facebook si  la adresa http://www.romanianarbitration.ro

Citatul zilei

Preceptele dreptului sunt: sa traiesti cinstit, sa nu vatami altuia, sa dai fiecaruia ce i se cuvine

Iustinian

Personalităţi

Mihai Eminescu Mihai Eminescu Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 -15 iunie 1889) a fost poet , prozator  roman,   ... citeşte mai mult →

Interviuri

FLORIN STRETEANU FLORIN STRETEANU   Conf. univ. dr. Florin Streteanu este licentiat al Universitatea Bab ... citeşte mai mult →