CONFERINTA EMEA - Excluderea ofertantilor in proceduri de achizitii publice

In data de 11 aprilie 2017, lectori recunoscuti pe plan international vor explica riscurile practice de excludere a ofertantilor in procedurile de achizitie publica, in special in cazul incalcarii legislatiei concurentei si a protectiei datelor personale, , in cadrul unei noi conferinte organizate de EMEA Conferences.

Domnul Silviu-Cristian Popa, presedintele Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) va deschide conferinta. Acesta va prezenta elemente esentiale din practica CNSC.

Peter Trepte, Roger Bickerstaff si Aris Georgopoulos sunt avocati de instanta sau consultanta in cadrul unor firme internationale prestigioase cu birouri in Marea Britanie, si lectori la Universitatea din Nottingham.

Practicienii romani din domeniul achizitiilor publice vor avea ocazia sa descopere analize si solutii de actualitate, prezentate din perspective complementare – practica si teoretica -, pornind de la exemple concrete si practica Curtii Europene de Justitie.

Temele dezbatute in cadrul evenimentului includ:

• Excluderea ofertantilor ca urmare a unor abateri profesionale grave sau a incalcarii grave sau repetate a obligatiile principale in cadrul unor contracte anterioare

• Efectele noilor reglementari europene privind protectia datelor personale asupra procedurilor de achizitie publica

• Implicatiile din perspectiva dreptului concurentei ale trucarii licitatiilor si ale crearii asocierilor in procedurile de achizitie publica

Temele sunt extrem de importante in contextul actual. Consiliul Concurentei a anuntat in mod public ca va declansa o serie de investigatii privind asocierile participante la proceduri de achizitie publica.  Implicatiile generate de intrarea in acorduri de asociere sunt esentiale in luarea deciziilor de business corecte. 

Noul Regulament vizand Protectia Datelor Personale va intra in vigoare anul viitor. Acesta contine sanctiuni extrem de mari in cazul incalcarii obligatiilor privind protectia datelor personale, calculate prin raportare la cifra de afaceri globala a intreprinderii. Asadar, devine imperios necesar ca practicienii sa cunoasca implicatiile asupra procedurilor de achizitie publica ale noului Regulament privind Protectia Datelor Personale.

Peter Trepte este licentiat in drept la doua universitati din Marea Britanie si Franta, si este doctor in drept. Lucreaza ca avocat de instanta pe langa Littleton Chambers in Londra si consultant extern pentru Grayston & Company in Bruxelles. Peter conduce Departamentul de Achizitii Publice si Anti-Coruptie de la Universitatea din Nottingham. El acorda consultanta si reprezinta clienti din domeniul public si privat cu privire la aspecte reglementate de dreptul european al achizitiilor publice. De asemenea, Peter acorda consultanta cu privire la aplicarea Acordului WTO in achizitiile guvernamentale.

Roger Bickerstaff este avocat recunoscut la nivel international, specializat in dreptul achizitiilor publice si tehnologia informatiei. Roger este partener in cadrul biroului Bird&Bird din Londra. Roger are mai mult de 20 de ani de experienta de consultanta in ceea ce priveste aspecte de dreptul achizitiilor publice si drept comercial in proiecte de IT de mare anvergura. Roger este lector in domeniul achizitiilor publice la Univesitatile din Nottingham si Roma.

Aris Georgopoulos este profesor de drept european si drept public la Universitatea din Nottingham. Aris. El conduce Departamentul de Cercetare in domeniul Achizitiilor Publice Militare si Strategice al Universitatii din Nottingham. Aris este avocat, membru al Baroului din Atena, si a lucrat ca expert consultant pentru autoritati din statele membre ale Uniunii Europene, in legatura cu revizuirea legislatiilor nationale vizand achizitiile publice.

Conferinta se desfasoara in intervalul 9 – 16 si cuprinde prezentari interactive, pauza de cafea si un pranz de networking. Conferinta va fi tinuta in limba engleza.

Mai multe detalii despre agenda si inscriere la emeaconferences.com.  

Citatul zilei

Preceptele dreptului sunt: sa traiesti cinstit, sa nu vatami altuia, sa dai fiecaruia ce i se cuvine

Iustinian

Personalităţi

Nicolae Iorga Nicolae Iorga Nicolae Iorga  a fost istoric, critic literar, dramaturg, poet, ministru, prim-minist ... citeşte mai mult →

Interviuri

LIVIU ANTONESEI LIVIU ANTONESEI   Liviu Antonesei (n. 25 aprilie 1953, satul Vladeni, judetul Iasi) este ... citeşte mai mult →