Editura Universitară

Editura Universitara s-a impus pe piata de carte din Romania prin inalta tinuta academica a aparitiilor sale dedicate invatamantului, stiintei, culturii in ansamblul sau. Unul dintre principiile activitatii noastre a fost reprezentat, inca de la inceput, de orientarea permanenta catre cadrele didactice, catre comunitatea oamenilor de stiinta ce asigura, prin efortul lor, cresterea vizibilitatii cercetarii romanesti in tara si in lume.

Rezultatele de exceptie la care au condus toate aceste preocupari sunt demonstrate, printre altele, de faptul ca editura noastra se bucura, deja de multi ani, de recunoasterea Consiliului National al Cercetarii Stiintifice (C.N.C.S.).

Editura Universitara este prezenta in 46 de biblioteci universitare, conform catalogului international online WorldCat (www.worldcat.org).

In acelasi timp, detinem si calitatea de membru al Asociatiei Editorilor din Romania (A.E.R.), cea mai prestigioasa organizatie de profil nationala.

Amploarea si diversitatea ofertei noastre se reflecta atat in cele aproximativ 200 de titluri publicate anual, cat si in cele 17 colectii corespunzatoare unor domenii dintre cele mai diverse:

Istorie şi ştiinţe politice
Religie şi filosofie 
Arte şi multimedia
Filologie
Sociologie şi Ştiinţele Comunicării
Psihologie
Relatii internationale si diplomatie
Stiinte ale educatiei
Pământul- casa noastră
Medicina
Ştiinţe juridice şi administrative
Ştiinţe economice
Ştiinţe exacte
Educaţie fizică şi sport
Personalităţi şi evenimente academice
Publicatii stiintifice 
Preuniversitaria


Incepand din anul 2007, in colectia PREUNIVERSITARIA, Editura Universitara ofera elevilor din invatamantul primar, gimnazial, liceal, de arte si meserii, cadrelor didactice, studentilor, parintilor, publicului larg interesat de cunoasterea valorilor literaturii romane, lucrari auxiliare in conformitate cu Programele Scolare de limba si literatura romana pentru invatamantul preuniversitar aflate in vigoare. Am dezvoltat aceasta colectie in trei serii, respectiv „Cartea pentru scoala”, „Tezaur bibliografic scolar” si „Timp Liber”. Pentru amatorii de gen politist sau thriller, am conceput Colectia „Paianjen" si Colectia „Mystery”.


Un interes deosebit acordam si promovarii calitatii stiintifice a lucrarilor publicate la noi, printr-o serie de modalitati dintre care amintim:

 - participarea constanta la principalele Targuri de carte din Bucuresti si din tara: Targul International Gaudeamus (Bucuresti), Caravana Gaudeamus (Brasov, Constanta, Craiova, Cluj-Napoca, Sibiu, Targu Mures, Timisoara), Targul International de Carte BOOKFEST, Targul National de Carte Librex (Iasi), Targul Educatiei (Bucuresti)

- organizarea de seminarii, colocvii, expozitii de carte, lansari de carte (in cadrul targurilor de carte, cat si in bibliotecile publice sau universitare, precum si in cadrul catedrelor de specialitate, in cazul cursurilor universitare - un segment important si bine reprezentat al editurii); 

- participarea la diverse conferinte si congrese, precum si la evenimente organizate de Universitati din  Bucuresti si din tara (Ziua Portilor deschise).

- participarea la actiuni civice si culturale de promovare a cartilor prin emisiuni-concurs, unde s-au oferit premii din partea editurii (Se cauta o vedeta – Antena 1 – realizator Ovidiu Cuncea, Lecturi urbane – campanie initiate de voluntarii Civika.ro si sustinuta de Metrorex si Cotidianul, desfasurata la metrou – 3 nov. 2009.) 

- deschiderea de parteneriate cu biblioteci din tara si din strainatate si pastrarea unor legaturi constante cu acestea, prin trimiterea de cataloage, newslettere, oferte si donatii de carte.

- distributia cartilor la cat mai multe librarii si retele de difuzare (a se vedea si rubrica Distribuitori)

- realizarea de recenzii ale cartilor pe care le publicam fie pe site-ul nostru, fie pe pagina de facebook a editurii.

- elaborarea de comunicate de presa pe care le postam pe site-ul nostru si/sau pe paginile pertenerilor nostri (www.comunicatedepresa.ro, www.comunicatemedia.ro


Pentru valoarea modului de prezentare si a activitatilor desfasurate, editura a fost distinsa cu numeroase premii, cele mai recente dintre acestea fiind:

Premiul „Mihail Kogalniceanu” pentru editarea cartii stiintifice si de specialitate (Targul International de Carte Librex, editia a XIX-a, Iasi, 11-15 mai 2011)

 

 
Diploma de excelenta -  pentru calitatea deosebita a activitatilor (Targul Educatiei, editia a XII-a, 2011, Universitatea din Bucuresti)

Premiul de excelenta  - pentru sustinerea si promovarea medierii in Romania (Gala Premiilor Revistei Medierea, editia I, 19 ianuarie 2011, Bucuresti) 

Diploma de excelenta – pentru implicare, contributie, daruire si devotament in slujba apararii drepturilor copiilor aflati in dificultate, in cei 20 de ani de activitate ai organizatiei FICE Romania. (A 20-a aniversare FICE Romania, octombrie 2010)

Diploma de Excelenta - pentru calitatea deosebita a activitatilor (Targul Educatiei, editia a XI-a, Universitatea din Bucuresti, 16-17 aprilie 2010)

Premiul „Grigore Moisil” pentru lucrarea „Many-sorted languages”, autor Radu Gramatovici, decernat Joi, 17 decembrie 2009, in cadrul Ceremoniei de decernare a Premiilor Academiei Romane pentru anul 2007.

Premiul „Dimitrie Gusti” pentru lucrarea „Industria publicitatii. O abordare organizationala”, autor Cristina Leovaridis, decernat Joi, 17 decembrie 2009, in cadrul Ceremoniei de decernare a Premiilor Academiei Romane pentru anul 2007.

Premiul „Victor Slavescu” pentru lucrarea „Tratat de management comercial”, coordonator Dumitru Patriche, decernat Joi, 17 decembrie 2009, in cadrul Ceremoniei de decernare a Premiilor Academiei Romane pentru anul 2007.  

Diploma pentru participarea de inalta tinuta (Targul National de Carte Librex, editia a XVII-a, Iasi, 6-10 mai 2009) 

Diploma de Excelenta - pentru calitatea deosebita a activitatilor (Targul Educatiei, editia a X-a, Universitatea din Bucuresti, 3-5 aprilie 2009)

Diploma de Excelenta - pentru calitatea deosebita a activitatilor (Targul Educatiei, editia a IX-a, Universitatea din Bucuresti, 2008)

Diploma pentru participarea de inalta tinuta (Targul National de Carte Librex, editia a XVI-a, Iasi, 20-24 februarie 2008)

Diploma pentru calitatea deosebita a activitatilor (Targul Educatiei, editia a VIII-a, Universitatea din Bucuresti, 16-18 martie 2007)

Premiul „Mihail Kogalniceanu” pentru editarea cartii stiintifice si de specialitate (Targul National de Carte Librex, editia a XIV-a, Iasi, 5-9 aprilie 2006)

 


Diploma de excelenta pentru calitatea deosebita a activitatilor (Targul Educatiei, editia a VII-a, Universitatea din Bucuresti, 14-16 aprilie 2006)

Diploma de fidelitate pentru contributia constanta la prestigiul Caravanei Gaudeamus

Diploma pentru participarea de inalta tinuta (Targul National de Carte Librex, editia a XIV-a, Iasi, 5-9 aprilie 2006)

Editura Universitara a incheiat un parteneriat cu German National Library of Science and Technology, prin care are dreptul de a acorda lucrarilor editate DOI, fiind prima editura din tara care obtine aceasta recunoastere, si-si propune sa serveasca in continuare stiinta romaneasca, publicand lucrari stiintifice de calitate.  Toate acestea – si inca multe altele – contribuie, credem noi, la interpretarea cat mai fidela a rolului pe care ni l-am asumat – acela de partener si de consilier al Dumneavoastra, cititorii sau colaboratorii nostri.

Citatul zilei

Preceptele dreptului sunt: sa traiesti cinstit, sa nu vatami altuia, sa dai fiecaruia ce i se cuvine

Iustinian

Personalităţi

Mihai Eminescu Mihai Eminescu Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 -15 iunie 1889) a fost poet , prozator  roman,   ... citeşte mai mult →

Interviuri

MIHAI RAZVAN UNGUREANU MIHAI RAZVAN UNGUREANU   Mihai Razvan Ungureanu (n. 22 septembrie 1968, Iasi) este un istoric si ... citeşte mai mult →