Urmarire comenzi Persoane fizice / Vanzari: 0745 200 718 / 0745 200 357 /// Comenzi Persoane juridice: 0721 722 783

Editura Universitara Educatie si formare. Volum omagial dedicat conf. univ. dr. Costica Neagu Corneliu - Ciprian Ilade Ion Gr. Cherciu Gheorghe Tomsa

25,00 Lei

ISBN: 978-606-28-0460-2

DOI: 10.5682/9786062804602

Anul publicării: 2016

Pagini: 290

Editura: Editura Universitara

Autor: Corneliu-Ciprian Ilade, Ion Gr. Cherciu, Gheorghe Tomsa

Stoc epuizat
Cod Produs: 9786062804602 Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Download (1)
  • Autori
  • Review-uri (0)

Avem onoarea si bucuria de a va prezenta un volum omagial dedicat domnului conferentiar dr. Costica Neagu, de la Departamentul de Formare a Profesorilor – Filiala Focsani, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti. Profesor pentru multe generatii de elevi din invatamantul preuniversitar, precum si pentru multe generatii de studenti din cel universitar, domnul Costica Neagu si-a dedicat intreaga sa viata educarii si formarii unui mare numar de elevi si studenti.

In afara de activitatea de educatie si instructie a tinerelor generatii de elevi si de studenti, domnul profesor Costica Neagu s-a preocupat o lunga perioada de timp si de formarea continua a cadrelor didactice. Domnia sa a functionat aproape 20 de ani si ca director al Casei Corpului Didactic „Simion Mehedinti” din Focsani, judetul Vrancea. In aceasta calitate, domnia sa a organizat activitati de formare curenta si periodica a cadrelor didactice din judetul Vrancea. De asemenea, domnul profesor Costica Neagu, in calitatea sa de Director al Casei Corpului Didactic „Simion Mehedinti” din Focsani, a reabilitat si a extins cladirea respectiva cu 210 metri patrati. Tot in perioada de conducere a Casei Corpului Didactic din Focsani, domnul profesor Costica Neagu a initiat si intreprins o serie de actiuni social-culturale de mare anvergura, cum ar fi: a) a fondat si coordonat revista „Varstele scolii”; b) a infiintat Asociatia Personalului Didactic „Simion Mehedinti”, pentru cultura, perfectionare si agrement; c) a fondat si coordonat publicatia „Buletinul Asociatiei Simion Mehedinti”, publicatie cu aparitie anuala; d) a fondat „Editura Terra”, editura a Asociatiei „Simion Mehedinti”, in care a tiparit peste 226 de lucrari de Educatie si Formare interes didactic, stiintific si cultural; e) a lansat si coordonat seria editoriala „Biblioteca Didactica XXI”; f) a reluat editarea publicatiei „Milcovia – revista regionala de studii,” seria a III-a, aparitie semestriala; g) a lansat, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea si cu Asociatia Personalului Didactic „Simion Mehedinti”, „Concursul Judetean al Revistelor Scolare”; si h) a lansat, in colaborare cu I. S. J. Vrancea si Asociatia Personalului Didactic „Simion Mehedinti”, „Concursul Judetean de Creativitate Didactica”.

Pe langa aceste actiuni initiate, in mod nemijlocit, domnul profesor Costica Neagu a participat si la alte 10 proiecte, derulate in colaborare. Printre cele mai importante se numara:

a) participarea, in calitate de secretar de redactie, in perioada 2002 – 2009, la publicatia „Didactica Nova XXI”, revista a caselor corpului didactic din Romania, aparuta sub egida Ministerului Educatiei, Cercetarii si  ineretului;

b) a fost coordonator, monitorizare, cooperare si formare profesionala in Proiectul Phare 2005 „Acces la educatie pentru grupurile dezavantajate;

 c) manager de proiect in Proiectul FORCAD, Cariera in educatie – ID 16140;

d) formator in cadrul unui Program acreditat de CNFPIP, program de formare a personalului didactic din invatamantul preuniversitar;

e) membru al echipei romane de management in Proiectul RONDO – Romanian –Nederlands, project Oriented Education, proiect realizat prin colaborarea dintre casele corpului didactic din judetele Buzau, Vaslui si Vrancea, scolile speciale de surzi din aceste judete, Universitatea „Al. I. Cuza din Iasi si Vitaal–International din Olanda;

f) proiectul pentru achizitionarea casei din satul Negrilesti – Vrancea, in care s-a nascut si a copilarit poetul vrancean, Dumitru Pricop.

Apreciem ca, pornind de la analiza succinta a acestor activitati desfasurate de catre domnul profesor Costica  Neagu, am dat si titlul acestui volum omagial „Educatie si Formare”.

Cele doua domenii s-au impletit organic si armonios atat in Volum omagial dedicat conf. univ. dr. Costica Neagu activitatea sa didactica, precum si in cea manageriala de la Casa Corpului Didactic „Simion Mehedinti” din judetul Vrancea. O asemenea experienta profesionala si de viata, precum cea a domnului profesor Costica Neagu, vine in sprijinul convingerii noastre depline ca domnia sa reflecta, in totalitate proverbul romanesc „omul sfinteste locul”. Ca urmare, experienta didactica, stiintifica si social-culturala a domnului profesor Costica Neagu, trebuie folosita, in continuare, ca model demn de urmat de catre elevi, studenti si profesori.

Am decis sa publicam acest volum ca pe un omagiu adus, in primul rand domnului conferentiar universitar dr. Costica Neagu, dar si ca pe un omagiu adus scolii vrancene, in general, precum si Departamentului de Formare a Profesorilor – Filiala Focsani, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, la construirea si dezvoltarea caruia a contribuit si dansul din plin.

Prin acest volum omagial, sarbatorim un om de exceptie, om cu care ne mandrim si pentru care, asa cum se va vedea din paginile urmatoare, exista numeroase aprecieri si opinii calduroase. De asemenea, consideram ca a sosit momentul sa invatam mai mult si mai bine, prin respectul pentru experienta, pentru valoare si pentru rezultatele muncii unui Om care s-a dedicat, in totalitate, educatiei si formarii unor generatii numeroase de elevi, studenti si adulti.

Precizam ca, in prima parte a lucrarii ne-am propus sa conturam un portret al profesorului Costica Neagu, prin succinte date biografice, prin repere bibliografice, opinii, aprecieri si felicitari de la colegi, de la diverse  personalitati cunoscute si de la studentii cu care lucreaza. A doua parte a volumului omagial, cuprinde o serie de studii realizate de catre unii studenti de la programul de master, unii dintre colegii de munca si unii colaboratori. Prin acest volum omagial, noi il celebram pe distinsul nostru coleg – profesorul Costica Neagu si, in acelasi timp, celebram educatia si pe cei care o slujesc, pentru a atrage atentia celor din jur asupra importantei pe care o are recunoasterea unei si experiente si vieti de daruire continua in educatia si formarea noilor generatii.

Aducem multumirile noastre tuturor celor care au raspuns invitatiei noastre, prin materialele oferite publicarii, precum si Universitatii din Bucuresti care isi apreciaza si valorizeaza cum se cuvine cadrele sale didactice.

Gheorghe TOMSA

Ion Gr. CHERCIU

Corneliu-Ciprian ILADE

  • Educatie si formare. Volum omagial dedicat conf. univ. dr. Costica Neagu

    Descarca
Corneliu-Ciprian Ilade
Ion Gr. Cherciu
Gheorghe Tomsa

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 comenzi@editurauniversitara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!