Turismul cinegetic si turismul piscicol in judetul Mehedinti

  • Autor:

  • Editura: Editura Universitară

    ISBN: 978-606-28-0527-2

    Doi: 10.5682/9786062805272

  • Anul publicării:

    Pagini: 286

5000 RON

Disponibilitate: stoc epuizat

Acest produs nu este pe stoc momentan.Mai multe detalii Turismul cinegetic si turismul piscicol in judetul Mehedinti

Structurata in cinci parti, lucrarea analizeaza fondurile cinegetice si piscicole din judetul Mehedinti in relatie cu alte judete. Elementele de legislatie, fara de care fenomenul cinegetic si cel piscicol nu pot fi intelese, sunt prezentate in detaliu, fiind raportate la istoricul vanatorii si pescuitului.

Un capitol special este Infrastructura turistica generala si specifica in judetul Mehedinti. Acesta se refera la evolutia structurilor de primire generale , dar si a structurilor de cazare pentru vanatori si pescari, respectiv cabane de vanatoare si pensiuni piscicole. De asemenea, posibilitatile de turism culinar in acest judet sunt prezentate cu  exemple de restaurante, pescarii si gratare. Vanatoarea cu strainii este un capitol special, unul dintre centrele de greutate ale acestei lucrari de cercetare.

Lucrarea trateaza, intr-un alt capitol, vanatoarea si pescuitul ca afaceri si sustenabilitatea fondurilor cinegetice si piscicole in judetul Mehedinti.

De asemenea, situatia actuala a ariilor protejate din judetul Mehedinti  este raportata la activitatile de vanatoare si pescuit.

Ultima parte se refera la Cultura cinegetica si piscicola. Include un sondaj,  care a urmarit sa determine perceptia romanilor fata de activitatile de vanatoare si pescuit, dar si gradul de cultura gastronomica in domeniu, disponibilitatea pentru mobilitate turistica in scop cinegetic si/sau piscicol, precum si perceptia asupra Romaniei turistice si a judetului Mehedinti.

 Acest judet este analizat din perspectiva gastronomiei bazate pe vanat si peste, prezentand metode utilizate de mehedinteni pentru conservarea si prepararea carnii, dar si vinurile mehedintene asociate. Corcovinurile (Vinurile de Corcova)  sunt doar un exemplu. 

Cercetarea reuneste informatii privind vanatoarea si pescuitul pe fosta insula Ada Kaleh, muzeele mehedintene de profil cinegetic si piscicol, elementele de toponimie cinegetice si piscicole, precum si felul in care, de-a lungul timpului, calatorii straini au vazut zona Mehedintiului din punctul de vedere al pescuitului si vanatorii si al gastronomiei asociate.

Cartea  TURISMUL CINEGETIC SI PISCICOL IN JUDETUL MEHEDINTI este bazata pe observatii in teren, fotografii, harti vechi si noi, discutii cu vanatorii si pescarii profesionisti si sportivi, analiza si prelucrarea datelor statistice de la numeroase institutii intre care Arhivele Nationale Mehedinti, Agentia pentru Protectia Mediului Mehedinti, AJVPS Mehedinti, AJVPS Gorj, ANPA, Romsilva, INS etc. Toate informatiile  au fost prelucrate conform metodelor geografice,  iar in spatele acestor rezultate stau baze de date proprii, constituite pe parcursul a aproape doi ani de cercetari. Este vorba despre un prim demers in acest domeniu, care va fi continuat in functie de relevanta informatiilor  privind noile realitati din domeniul cinegetic si piscicol.

Despre autor

Mihaela Ioana Iamandei

Este doctorandă la Școala Doctorală "Simion Mehedinți" din cadrul Facultății de Geografie a Universității București. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul Facultății de Geografie a Universității București (2016). În 2010, a absolvit masterul în Comunicare și Relații Publice din cadrul Facultății de Comunicare și Relații Publice a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. În 2001, a absolvit Facultatea de Litere, Secția Bibliologie și Știința Informării, din cadrul Universității București. În activitatea profesională, din 1997, a fost jurnalist - reporter și redactor acreditat la Parlament, Președinție, partide politice, ministere, precum și editor coordonator sau producător package pentru departamentele de Corespondenți teritoriali și internaționali, responsabil de pagini tematice de ziar etc. A lucrat pentru Direcția Știri și Emisiuni Informative a SRTV, pentru TVR Internațional și TVR Info, Știrile Național TV, Departamentul Informații Centrale și Corespondenți Teritoriali - AGERPRES, Departamentul Corespondenți al Agenției MEDIAFAX. De asemenea, a lucrat pentru ziarele "Cronica Română" și "Curentul". A realizat numeroase reportaje și materiale informative atât în țară, cât și în străinătate, legate în special de Românii de Pretutindeni.

Din 2013, este redactor de carte la Editura Academiei Române. 

Promoţii

Trimiterile preliminare ale instantelor din Romania la CJUE. Culegere adnotata de jurisprudenta (2007-2018) - Vol. I-X si Addenda

Trimiterile preliminare a..

Drept

54000 RON Detalii 830 RON

Recomandările editurii

Citatul zilei

Preceptele dreptului sunt: sa traiesti cinstit, sa nu vatami altuia, sa dai fiecaruia ce i se cuvine

Iustinian

Personalităţi

Mihai Eminescu Mihai Eminescu Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 -15 iunie 1889) a fost poet , prozator  roman,   ... citeşte mai mult →

Interviuri

DAN CULCER DAN CULCER Dan Culcer (n. 15 iunie 1941) este un critic literar, prozator, poet, traducator ... citeşte mai mult →