Economia industriei turistice

  • Autor:

  • Editura: Editura Universitară

    ISBN: 978-606-28-0502-9

    Doi: 10.5682/9786062805029

  • Anul publicării:

    Pagini: 294

4500 RON

Disponibilitate: în stocMai multe detalii Economia industriei turistice

Turismul reprezinta pentru multe tari ale lumii o industrie vitala si o activitate generatoare de venituri, prin efectele sale directe, indirecte si induse asupra celorlalte ramuri economice si asupra economiei pe ansamblu. Astfel, pentru al cincilea an consecutiv (2015), industria turistica a inregistrat o crestere (+2,8%) care a depasit-o pe cea a economiei mondiale (+2,3%) dar si pe cea a altor sectoare. Pe ansamblu, in anul 2015, turismul a generat 7,2 trilioane $ (9,8% din PIB-ul global) si a sprijinit crearea a 284 milioane locuri de munca, ceea ce inseamna ca 1 din 11 locuri de munca la nivel mondial sunt in industria turistica.

Prognozele pentru anul 2016 arata o industrie turistica puternica, rezistenta si adaptabila, in ciuda sensibilitatii la anumiti factori precum terorismul si calamitatile naturale, cele mai mici preturi ale petrolului din ultimii ani stimuland cererea pentru transporturi la costuri reduse. Problemele de siguranta si securitate vor continua sa provoace dificultati in anii urmatori. Se asteapta ca industria turistica sa genereze pana in anul 2026 peste 370 milioane locuri de munca. O astfel de crestere va determina existenta a numeroase destinatii turistice din intreaga lume care sa ofere un mediu favorabil pentru dezvoltarea afacerilor.

In acest scop, apare necesitatea unei colaborari eficiente intre institutiile publice si sectorul privat din intreaga lume.

In acest context, lucrarea de fata intitulata „Economia industriei turistice”isi propune o analiza a acestei ramuri din punct de vedere economic si socio-cultural, apeland la date statistice consacrate oferite de Consiliul Mondial pentru Turism&Calatorii (WTTC) si de Organizatia Mondiala a Turismului (WTO), dar si la studii de caz pe forme de turism si destinatii turistice. Sunt abordate, deopotriva, atat evolutii si tendinte la nivel national si international cat si indicatori de eficienta economica si sociala a activitatii turistice.

In lucrare sunt prezentate, pe langa elementele de ordin teoretic ce caracterizeaza aceasta disciplina, precum concepte, tipologii, metode, instrumente, indicatori de masurare, si elemente de patrimoniu romanesc situat pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, precum patrimoniul material cat si cel imaterial, definitorii pentru locul si rolul Romaniei ca destinatie turistica la nivel mondial.

Prin urmare, lucrarea de fata se adreseaza studentilor si masteranzilor care studiaza in cadrul facultatilor cu profil economic, turistic si geografic, cercetatorilor, specialistilor in domeniu, agentilor economici publici sau privati, institutiilor cu profil turistic, dar si turistilor de pretutindeni, reprezentand punctul  de plecare in aprofundarea cercetarii de specialitate in domeniul turistic, geografic dar si in sectoarele conexe.

De-a lungul timpului, oamenii s-au deplasat in scop turistic indiferent de intemperii, acte teroriste, calamitati naturale, nivelul preturilor, deoarece practicarea turismului le permite sa se relaxeze, sa-si refaca starea fizica si psihica, sa-si imbogateasca nivelul de cunoastere, sa-si faca noi prieteni reprezentati de alte persoane sau de natura si peisaje deosebite, ceea ce le permite sa o ia de la capat in fiecare zi.

Autorul

Despre autor

Andreea-Mihaela Baltaretu

Te-ar mai putea interesa şi..

Promoţii

CONTABILITATEA INSTITUTIILOR PUBLICE comentata, actualizata si simplificata

CONTABILITATEA INSTITUTII..

Economie generala

5200 RON Detalii 57.8 RON

Contabilitatea in partida dubla si legislatia persoanelor juridice fara scop patrimonial, simplificata si actualizata

Contabilitatea in partida..

Contabilitate

5200 RON Detalii 57.8 RON

CONTABILITATE. DE LA TEORIE LA PRACTICA. Metoda si modelare

CONTABILITATE. DE LA TEOR..

Contabilitate

10000 RON Detalii 55 RON

Recomandările editurii

Citatul zilei

Preceptele dreptului sunt: sa traiesti cinstit, sa nu vatami altuia, sa dai fiecaruia ce i se cuvine

Iustinian

Personalităţi

Nicolae Iorga Nicolae Iorga Nicolae Iorga  a fost istoric, critic literar, dramaturg, poet, ministru, prim-minist ... citeşte mai mult →

Interviuri

NATAŞA RAAB NATAŞA RAAB Natasa  Raab (n. 15 iulie 1953, Huedin, judetul Cluj) este actrita, la Teatrul ... citeşte mai mult →