Preparate vegetariene si conserve din ciuperci

Preparate vegetariene si conserve din ciuperci

  • Autor:

  • Editura: Editura Universitară

    ISBN: 978-606-591-643-2

    Doi: 10.5682/9786065916432

  • Anul publicării:

    Ediţia: I

    Pagini: 158

1927 RON

Disponibilitate: în stoc



Cuprinsul cărţii Preparate vegetariene si conserve din ciuperci

1. Alimentatia si sanatatea / 9
Tipuri de nutritie / 9
Despre consumul de carne / 11
Avantajele consumului de alimente vegetale / 12
Trecerea de la consumul de carne la cel de produse vegetale / 13
Sfaturi utile privind prepararea alimentelor / 14
Ciupercile in alimentatie /  15

2. Retete culinare cu ciuperci / 21
Aperitive - gustari / 21
Salate / 40
Supe, supe-creme, borsuri, ciorbe / 48
Sosuri / 61
Mancaruri / 64

3. Conserve din ciuperci / 133

4. Atentie la ciupercile toxice si otravitoare / 145

Bibliografie / 151

Index / 153 

Despre autor

Ioana Tudor

Dr. Ing. IOANA TUDOR

S-a nascut in Buturugeni, judetul Giurgiu si este absolventa a Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, Bucuresti, Facultatea de Horticultura (1981) in prezent fiind cercetator stiintific gradul II.

Specialist in tehnologia de cultura a ciupercilor comestibile, medicinale si producerea miceliului, cu o experienta de peste 30 de ani in infiintarea de ciupercarii, a considerat ca toate cunostintele acumulate sa le lase iubitorilor de ciuperci, in lucrarile publicate.

Autoare a peste 190 articole stiintifice si de popularizare si a 25 carti, dintre care mentionam:

Ciuperci si preparate culinare cu ciuperci , 1996;

Sfaturi practice pentru cultivatorii de ciuperci, 1996;

475 Retete culinare cu ciuperci, 1995;

Ciuperci si preparate culinare cu ciuperci, 1996;

Cultura ciupercilor comestibile si producerea miceliului, 2000;

Cultura si protectia ciupercilor comestibile, 2001;

Ciuperci comestibile - agaricus si pleurotus, 2001;

Cultura ciupercilor in gospodariile populatiei, 2001;

Manualul cultivatorului de ciuperci comestibile, 2002, 2003, 2004, 2005, ed. II, 2006;

Retete culinare si conserve de ciuperci, 2003;

Ciuperci si miceliu, 2004, 2006;

Cresterea melcilor terestri, 2005;

Ciuperci comestibile si medicinale, 2007;

Tehnici inovative pentru obtinerea de alimente cu mare valoare nutritiva, 2007;

Champignon - tehnologia de cultura, 2010;

Pleurotus - Tehnologia de cultura, 2010;

Cultura ciupercilor pentru incepatori, 2010;

Trufele - ciuperci, 2010;

Ciuperci din flora spontana a Romaniei, 2010;

Sanatatea la indemana oricui, 2010;

Albinele si albinaritul, 2011;

Miceliu de ciuperci - suse si hibrizi - Ghid de producere a miceliului in sistem intensiv si clasic, 2012.

In anul 2012 cartea despre Ciupercile din flora spontana a Romaniei a fost premiata de catre Academia Oamenilor de Stiinta din Romania.

Te-ar mai putea interesa şi..

ПО ДУНАВСКОЈ КЛИСУРИ  (Друго, фототипско, издање са додацима у Прилогу) - PRIN CLISURA DUNARII (Cea de a doua editie prin fototipie, cu completari in Anexa)

ПО ДУНАВСКОЈ ..

Timp liber

000 RON Detalii

Aventura americana cu ”Ogarul cenusiu”

Aventura americana cu ”..

Timp liber

1900 RON Detalii


007 European

007 European..

Timp liber

000 RON Detalii

Promoţii

Memomed 2017

Memomed 2017..

Medicina

6400 RON Detalii 80 RON

Contabilitatea in partida dubla si legislatia persoanelor juridice fara scop patrimonial, simplificata si actualizata

Contabilitatea in partida..

Contabilitate

5200 RON Detalii 57.8 RON

Ghid de contabilitate si legislatie pentru Casele de Ajutor Reciproc

Ghid de contabilitate si ..

Contabilitate

4300 RON Detalii 48.17 RON

Recomandările editurii

Citatul zilei

Preceptele dreptului sunt: sa traiesti cinstit, sa nu vatami altuia, sa dai fiecaruia ce i se cuvine

Iustinian

Personalităţi

Nicolae Iorga Nicolae Iorga Nicolae Iorga  a fost istoric, critic literar, dramaturg, poet, ministru, prim-minist ... citeşte mai mult →

Interviuri

ADRIAN CIOROIANU ADRIAN CIOROIANU Adrian Cioroianu (n. 5 ianuarie 1967, Craiova) este un istoric, jurnalist, eseis ... citeşte mai mult →