Urmarire comenzi Persoane fizice / Vanzari: 0745 200 718 / 0745 200 357 /// Comenzi Persoane juridice: 0721 722 783

Editura Universitara Psihologia sanatatii - Abordari aplicate - Volumul VI - Psiho-traumatologie & Psiho-oncologie - Eugen Avram

-20%
40,00 Lei 32,00 Lei

Editura: Editura Universitara

ISBN: 978-606-591-464-3

DOI: 10.5682/9786065914643

Anul publicării: 2012

Editia: I

Pagini: 232

Autor: Eugen Avram - Coordonator

Stoc limitat
Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: 9786065914643 Ai nevoie de ajutor? 0745 200 718 / 0745 200 357
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Download (1)
  • Autori
  • Cuprins
  • Cuvant inainte
  • Unde se gaseste
  • Review-uri (0)
Psihologia sanatatii constituie un domeniu de studiu extrem de vast, cu profunde implicatii in practica psihologica din toate ariile vietii umane, sociale. Lucrarea de fata isi propune sa ofere doritorilor de pregatire suplimentara repere moderne din cadrul acestei discipline. Ansamblul de volume intitulate “Psihologia sanatatii – abordari aplicate – include studii de specialitate, semnate de autori romani, cadre didactice universitare, practicieni din organizatiile sanatatii, dar si tineri aspiranti la o cariera in sanatate. Obiectivul acestor publicatii este reprezentat de cresterea capitalului informativ, actualizarea informatiilor in cadrul curriculei universitare, evidentierea unor contributii romanesti, internationale, si, mai ales, a contributiilor personale ale autorilor, valorificand interesele stiintifice actuale si experienta practica. 

Atat studiile din volumele aparute in anul 2010, cat si cele care vor urma isi propun sa acopere teme generale si specifice din psihologia sanatatii. La o trecere in revista a tematicilor domeniului amintim urmatoarele teme: necesitatea studierii psihologiei sanatatii, modele in psihologia sanatatii (de exemplu, modelul biopsihosocial), sistemele corpului (nervos, endocrin, cardiovascular, respirator, digestiv etc.), afectiunile si psihologia (in bolile de inima, diabet, congestii, leziuni cerebrale, artrita, HIV, etc.), aplicatii in subdomeniile de specialitate (psihoendocrinologie, psihoneuroimunologie, psihocardiologie etc.), promovarea comportamentului sanatos (de exemplu, mentinerea unei diete sanatoase, controlul greutatii, somnul, fumatul si alcoolismul - aspecte psihologice, sociale, strategii de tratament), modele ale schimbarii comportamentului, prevenirea accidentelor, comportamentul si diagnosticele severe, precum cancerul, stresul si factorii determinanti, boala, personalitatea si copingul, starea de bine, sustinerea sociala, familiala, cuplul, echilibrul psihic, rolul psihologului in terapia oamenilor bolnavi, raspunsurile emotionale la bolile cronice (negarea, anxietatea, depresia ), tehnici de control al gandurilor, emotiilor sau altor simptome dezadaptative, managementul durerilor si bolilor cronice, psihoterapia durerii (hipnoza, imageria dirijata, distragerea pacientului etc.), calitatea vietii, interventia psihologica in boala cronica, educarea pacientului, programele de promovare a sanatatii, aspecte metodologice (evaluare, masurare a starii de sanatate si a nenumaratelor variabile psiho-comportamentale), provocari ale cercetarii si aplicatiilor psihologiei sanatatii in anumite cadre existentiale (in familie, clinici, organizatii, etc.), folosirea serviciilor de sanatate, interventiile in cadrul spitalelor sau unitatilor specializate, spitalizarea copiilor, pregatirea pentru interventiile medicale, caracteristici ale persoanelor care lucreaza in domeniul sanatatii, comunicarea psiholog-pacient, pacient-medic, analiza costurilor necesare derularii programelor de sanatate etc. 


La aceste teme se adauga contributii moderne: granitele normalitatii psiho-comportamentale, studiile personalitatii sanatoase, personalitatea pozitiva, aspecte psihologice in patologiile cerebrale, fenomene dezadaptative, fragilitatea psihica in afectiunile psihosomatice, studii cu privire la familie si dinamica parteneriala, activitati si relatii terapeutice, standarde actuale ale exercitarii practicii in domeniul psihologiei sanatatii, etc. Intentia editorului, dar si autorilor este de a continua acest demers editorial in anii ce vor urma, avand vointa consolidarii pregatirii pretendentilor la angajare in domeniul sanatatii, dar si a celor care deja activeaza in aceste structuri.
  • Psihologia sanatatii - Abordari aplicate - Vol. VI - Psiho-traumatologie & Psiho-oncologie

    Descarca
Eugen Avram (editor) este Lector univ., doctor in psihologie, director Departament Psihologie/ Universitatea din Bucuresti, psiholog clinician specialist la Spitalul Clinic de Urgenta “Bagdasar-Arseni”. Specializarile sale includ (studii de master): managementul sanatatii, psihoterapii cognitiv-comportamentale, psihologie organizationala. Este autor si coordonator a 24 de volume din domeniul sanatatii, neuropsihologiei, psihologiei personalitatii si psihologiei organizationale, 40 de capitole in volume colective, 35 studii in periodice, 4 articole in reviste cotate ISI.

Claudia-Iuliana Draganescu este psiholog clinician si psihoterapeut cu formare in psihoterapii cognitiv-comportamentale (in cadrul Universitatii Babes- Bölyai, Cluj-Napoca). In prezent, psiholog la Asociatia Williams Syndrome din Bucuresti.

Ioan-Alexandru Haias este psiholog clinician si psihoterapeut in psihoterapie cognitiv-comportamentala format la Universitatea Babes-Bölyai, Cluj-Napoca, psiholog colaborator la spitalul Dr. “Pop Mircea” din Marghita, judetul Bihor.

Violeta-Daniela Heim este psiholog clinician si psihoterapeut cu formare in psihoterapii cognitiv-comportamentale la cabinetul individual de psihoterapie din Cluj-Napoca.

Daniela Ionescu este masterand in sanatate ocupationala la Facultatea de Psihologie/Universitatea din Bucuresti si masterand in psihoterapie cognitiv- comportamentala la Universitatea Babes-Bölyai, Cluj-Napoca.

Aurel G. Mohan este medic neurochirurg, preparator universitar drd., Universitatea din Oradea, Facultatea de Medicina si Farmacie.

Cornel Mihalache medic primar neurochirurg, doctor in medicina, sef sectie neurochirurgie la Spitalul Clinic de Urgenta “Sf. Andrei” din Galati, sef lucrari La Facultatea de Medicina, Universitatea “Dunarea de Jos”, Galati.

Dan A. Nica este medic primar neurochirurg, doctor in medicina, Spitalul Clinic de Urgenta “Sf. Pantelimon” din Bucuresti.

Andrada Parvu este medic specialist hematolog, doctor in stiinte medicale, formator pentru educatia adultilor, consiliere psihologica, comunicare, formarea formatorilor, orientare profesionala a tinerilor. Este fondator al Grupului de suport psihologic pentru pacientii cu hemopatii care se desfasoara in Clinica de Hematologie Cluj din 2005.

Horia Ples este medic primar neurochirurg, doctor in medicina, sef de disciplina neurochirurgie UMF Timisoara, seful sectiei de neurochirurgie Timisoara, Presedinte al Centrului de Diagnostic Imagistic “Neuromed” Timisoara, Presedinte Asociatia Serviciilor Private de Ambulanta din Romania.

 

Horia Ples
DISFUNCTIILE COGNITIVE IN LEZIUNILE TRAUMATICE CRANIO-CEREBRALE MINORE  / 7
Cornel Mihalache
DEPRESIA LA SUPRAVIETUITORII TRAUMATISMELOR CRANIO-CEREBRALE / 31
Horia Ples
INGRIJIREA PACIENTILOR CU LEZIUNI TRAUMATICE CEREBRALE- IMPACTUL ASUPRA FAMILIEI / 53
Aurel G. Mohan
DUREREA IN HERNIA DE DISC LOMBARA – EFECTE ASUPRA VIETII PROFESIONALE / 73
Aurel G. Mohan
COMPLICATII IN CHIRURGIA HERNIEI DE DISC LOMBARE / 95
Daniela Ionescu
PREDICTORI AI DIFICULTATILOR DE ADAPTARE LA PACIENTII CU HERNIE DE DISC LOMBARA / 115
Dan A. Nica
TUMORILE CEREBRALE – ASPECTE PSIHO-MEDICALE / 127
Claudia-Iuliana Draganescu, Ioan-Alexandru Haias & Violeta-Daniela Heim
CANCERUL DE SAN – CADRU TEORETIC SI INTERVENTII PSIHOSOCIALE / 147
Horia Ples & Cornel Mihalache
CALITATEA VIETII IN BRONHOPNEUMOPATIA OBSTRUCTIVA CRONICA / 169
Andrada Parvu
ROLUL GRUPUL DE SUPORT IN SUSTINEREA PSIHOLOGICA A PACIENTILOR CU DIAGNOSTIC MALIGN / 189
Eugen Avram
PRECAUTII ETICE SI MEDICO-LEGALE IN ACTIVITATEA CLINICA / 221

Psihologia sanatatii constituie un domeniu de studiu extrem de vast, cu profunde implicatii in practica psihologica din toate ariile vietii umane, sociale. Lucrarea de fata isi propune sa ofere doritorilor de pregatire suplimentara repere moderne din cadrul acestei discipline. Ansamblul de volume intitulate “Psihologia sanatatii – abordari aplicate – include studii de specialitate, semnate de autori romani, cadre didactice universitare, practicieni din organizatiile sanatatii, dar si tineri aspiranti la o cariera in sanatate. Obiectivul acestor publicatii este reprezentat de cresterea capitalului informativ, actualizarea informatiilor in cadrul curriculei universitare, evidentierea unor contributii romanesti, internationale, si, mai ales, a contributiilor personale ale autorilor, valorificand interesele stiintifice actuale si experienta practica. 

Atat studiile din volumele aparute in anul 2010, cat si cele care vor urma isi propun sa acopere teme generale si specifice din psihologia sanatatii. La o trecere in revista a tematicilor domeniului amintim urmatoarele teme: necesitatea studierii psihologiei sanatatii, modele in psihologia sanatatii (de exemplu, modelul biopsihosocial), sistemele corpului (nervos, endocrin, cardiovascular, respirator, digestiv etc.), afectiunile si psihologia (in bolile de inima, diabet, congestii, leziuni cerebrale, artrita, HIV, etc.), aplicatii in subdomeniile de specialitate (psihoendocrinologie, psihoneuroimunologie, psihocardiologie etc.), promovarea comportamentului sanatos (de exemplu, mentinerea unei diete sanatoase, controlul greutatii, somnul, fumatul si alcoolismul - aspecte psihologice, sociale, strategii de tratament), modele ale schimbarii comportamentului, prevenirea accidentelor, comportamentul si diagnosticele severe, precum cancerul, stresul si factorii determinanti, boala, personalitatea si copingul, starea de bine, sustinerea sociala, familiala, cuplul, echilibrul psihic, rolul psihologului in terapia oamenilor bolnavi, raspunsurile emotionale la bolile cronice (negarea, anxietatea, depresia ), tehnici de control al gandurilor, emotiilor sau altor simptome dezadaptative, managementul durerilor si bolilor cronice, psihoterapia durerii (hipnoza, imageria dirijata, distragerea pacientului etc.), calitatea vietii, interventia psihologica in boala cronica, educarea pacientului, programele de promovare a sanatatii, aspecte metodologice (evaluare, masurare a starii de sanatate si a nenumaratelor variabile psiho-comportamentale), provocari ale cercetarii si aplicatiilor psihologiei sanatatii in anumite cadre existentiale (in familie, clinici, organizatii, etc.), folosirea serviciilor de sanatate, interventiile in cadrul spitalelor sau unitatilor specializate, spitalizarea copiilor, pregatirea pentru interventiile medicale, caracteristici ale persoanelor care lucreaza in domeniul sanatatii, comunicarea psiholog-pacient, pacient-medic, analiza costurilor necesare derularii programelor de sanatate etc. 


La aceste teme se adauga contributii moderne: granitele normalitatii psiho-comportamentale, studiile personalitatii sanatoase, personalitatea pozitiva, aspecte psihologice in patologiile cerebrale, fenomene dezadaptative, fragilitatea psihica in afectiunile psihosomatice, studii cu privire la familie si dinamica parteneriala, activitati si relatii terapeutice, standarde actuale ale exercitarii practicii in domeniul psihologiei sanatatii, etc. Intentia editorului, dar si autorilor este de a continua acest demers editorial in anii ce vor urma, avand vointa consolidarii pregatirii pretendentilor la angajare in domeniul sanatatii, dar si a celor care deja activeaza in aceste structuri.

www.editurauniversitara.ro

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri intre 8.00 - 16.00

0745 200 718 0745 200 357 comenzi@editurauniversitara.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!