Ecoturism

Ecoturism

 • Autor:

 • Editura: Editura Universitară

  ISBN: 978-606-591-129-1

 • Anul publicării:

  Ediţia: I

  Pagini: 195

1740 RON

Disponibilitate: stoc epuizat

Acest produs nu este pe stoc momentan.Mai multe detalii Ecoturism

Cresterea rapida a industriei turistice ce caracterizeaza ultima parte a secolului XX si inceputul secolului XXI, poate fi corelata cu dezvoltarea fara precedent a economiei, a urbanizarii,  urmate de  tendinta de marire a veniturilor populatie, a concediilor prin micsorarea timpului de lucru. 
Aceasta prosperitate economica, mai ales a tarilor dezvoltate, a impus o evolutie accelerata si a turismului prin costul redus al transporturilor, explozia informatiei si tehnologiei, marcata de o rata a intrarilor turistice de 9%/an. Turismul furnizeaza circa 10% din venitul national la nivel mondial, fiind una din primele activitati economice cu produse pentru „export” in peste 150 de tari, din care pentru 60 reprezinta cel mai important sector economic,  oferind circa un sfert de milion de locuri de munca (TIES, 2007).
Insa in acelasi timp, aceasta dezvoltare in ansamblul sau,  a presupus si presupune costuri de mediu care pot afecta turismul pe termen lung. Poluarea aerului la nivel local sau global (incalzirea climatica, pierderea stratului de ozon) pune in pericol prin efectele induse (topirea calotelor glaciare, ridicarea nivelului marii, pierderea biodiversitatii, intensificarea activitatii ciclonilor etc) multe din destinatiile turistice ale Terrei. Deteriorarea componentelor hidrosferei, datorita presiunilor antropice, sau a solurilor, vegetatiei, faunei constituie probleme care cer o rezolvare imediata, pentru ca ele afecteaza viata, omul, ramurile economiei, implicit turismul. 
Intre mediu, turism, om sunt relatii complexe, de interdependenta, reciprocitate etc., dar problema esentiala ramâne pastrarea in echilibru a mediului natural, deoarece nu exista turism fara mediu. Alaturi de functionarile precare ale sistemelor socio-economice in general si turismul pune in pericol chiar viitorul sau, in primul rând prin fluxul de turisti, extrem de ridicat, din unele destinatii sau prin megastructurile hoteliere etc.

Despre autor

Elena Matei

Unde se găseşte

 • Anticariat online
 • SC Atlas Group Distribution SRL– Bucuresti

 • SC Astro Impex SRL- Bucuresti

 • SC Nicol Cart SRL – Bucuresti

 • SC Larry Cart SRL – Bucuresti

 • SC Rolcris Impex SRL – Bucuresti

 • SC Stand Agentie Difuzare Carte – Bucuresti

 • SC Vox 2000 Com SRL – Bucuresti

 • SC Maricom 94 SRL – Bucuresti

 • SC Mario Fair Play Impex SRL – Bucuresti

Promoţii

Filosofie, credinta si drept

Filosofie, credinta si dr..

Drept

4500 RON Detalii 60 RON

Contabilitatea aplicata a intreprinderilor si microintreprinderilor

Contabilitatea aplicata a..

Contabilitate

3500 RON Detalii 38.53 RON

CONTABILITATEA INSTITUTIILOR PUBLICE comentata, actualizata si simplificata

CONTABILITATEA INSTITUTII..

Economie generala

5200 RON Detalii 57.8 RON

Recomandările editurii

PROCESUL DE RECONSTRUCŢIE POST-CONFLICT. STUDIU DE CAZ: AFGANISTAN

PROCESUL DE RECONSTRUCŢIE POS..

Relatii internationale si diplomatie

5000 RON Detalii

Citatul zilei

Preceptele dreptului sunt: sa traiesti cinstit, sa nu vatami altuia, sa dai fiecaruia ce i se cuvine

Iustinian

Personalităţi

Nicolae Iorga Nicolae Iorga Nicolae Iorga  a fost istoric, critic literar, dramaturg, poet, ministru, prim-minist ... citeşte mai mult →

Interviuri

ADRIAN SEVERIN ADRIAN SEVERIN Adrian Severin (n. 28 martie 1954 la Bucuresti) este un politician si diplomat r ... citeşte mai mult →