Procesul de Mediere. Conflict – Comunicare - Acord

 • Autor:

 • Editura: Editura Universitară

  ISBN: 978-606-28-0771-9

  Doi: 10.5682/9786062807719

 • Anul publicării:

  Ediţia: I

  Pagini: 424

7900 RON

Disponibilitate: stoc epuizat

Acest produs nu este pe stoc momentan.Mai multe detalii Procesul de Mediere. Conflict – Comunicare - Acord

Analiza procesului de mediere din paginile ce urmeaza a fost facuta printr-un studiu continuu cu o durata de peste 7 ani. Experiența in cazurile de mediere de zi cu zi precum si noutațile legislative in domeniul medierii au contribuit in mod esențial la apariția acestui volum. Partea juridica reprezinta interpretari venite in acord cu practica judiciara si sunt datorate buna parte autoarei, iar partea de mediere reprezinta interpretari ale actului de mediere propriu-zis datorate exclusiv autorului. Teoria si practica medierii se impletesc de-a lungul carții in mod profesional facand ca lectura sa fie usoara si foarte interesanta pentru oricine. Cartea conține detalii si amanunte despre modul tehnic in care se face analiza conflictului si negocierea in procesul de mediere. Parte din subcapitole au fost publicate anterior pe blogul profesional al autorului, parte sunt noi.

Cele deja publicate pe blog au fost reanalizate si actualizate pentru a oferi o perspectiva noua asupra medierii in acord cu modificarile legislative la zi. Cartea se adreseaza in primul rand mediatorilor, avocaților si magistraților, iar in al doilea rand managerilor, liderilor diverselor grupuri sociale si tuturor celor pusi in situația de a rezolva diverse situații conflictuale, incluzand aici si organele de politie care se confrunta in mod direct cu persoane aflate in conflict. Ne dorim ca prezentul volum sa fie unul de referința in domeniul medierii conflictelor si sa contribuie in mod decisiv la consolidarea medierii in societate. Nevoia de mediere survine din nevoia de pace si de relații sanatoase in comunitate. Conflictele faramițeaza societatea, pe cand pacea o unifica si o consolideaza. Medierea conduce deci spre prosperitate si unitate in cadrul oricarui grup. Ne dorim ca pe viitor medierea sa fie stimulata (nu financiar ci legislativ) in mod substanțial de stat si ințeleasa de cat mai mulți cetațeni si practicieni ai dreptului. Acestea sunt motivele pentru care am analizat si am conturat toate aspectele procesului de mediere asa cum s-a consolidat pana in acest moment in Romania. Suntem convinsi ca aceasta carte va deveni o borna a medierii pe drumul soluționarii amiabile a conflictelor din societate.

Autorii

Despre autor

Ilie Dorin

Parascheva Dorin

Te-ar mai putea interesa şi..

Promoţii

Contabilitatea aplicata a intreprinderilor si microintreprinderilor

Contabilitatea aplicata a..

Contabilitate

3500 RON Detalii 38.53 RON

CONTABILITATE. DE LA TEORIE LA PRACTICA. Metoda si modelare

CONTABILITATE. DE LA TEOR..

Contabilitate

10000 RON Detalii 55 RON

GHIDUL LEGISLATIV-FISCAL AL MICULUI ÎNTREPRINZĂTOR

GHIDUL LEGISLATIV-FISCAL ..

Contabilitate

3000 RON Detalii 38.53 RON

Citatul zilei

Preceptele dreptului sunt: sa traiesti cinstit, sa nu vatami altuia, sa dai fiecaruia ce i se cuvine

Iustinian

Personalităţi

Mihai Eminescu Mihai Eminescu Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 -15 iunie 1889) a fost poet , prozator  roman,   ... citeşte mai mult →

Interviuri

SABINA FATI SABINA FATI   Sabina Fati s‑a nascut in 1965, la Petrosani, judetul Hu ... citeşte mai mult →