Examen local in recuperare

  • Autor:

  • Editura: Editura Universitară

    ISBN: 978-606-28-0716-0

    Doi: 10.5682/9786062807160

  • Anul publicării:

000 RON

Disponibilitate: stoc epuizat

Acest produs nu este pe stoc momentan.Mai multe detalii Examen local in recuperare

Prezentul volum cu titlul „Examenul local in recuperare” a fost conceput pentru a veni in intampinarea tanarului rezident in specialitatea recuperare, medicina fizica si balneologie (RMFB) care are printre primele sale indatoriri a completa foaia de observatie a unui pacient. Evaluarea clinico-functionala este un element central in specialitatea noastra deoarece pe baza acesteia se elaboreaza atat diagnosticul principal (care este functional) cat si programul recuperator specific.

In consecinta pentru a raspunde nevoii princeps de a intelege, asimila si utiliza aparatul de evaluare clinico-functional, am realizat cat mai schematic dar si explicit, imbinarea unor elemente clasice, anatomice, clinice, intr-o structura clara, care poate fi aplicata in cazul patologiilor clasice cu adresabilitate in clinicile RMFB. Imbinand elementele de examen local ale specialitatilor neurologie, reumatologie, ortopedie, adaugand dimensiunea functionala, toate asamblate intr-o structura de evaluare consacrata, reunind elemente recuperatorii din literatura de profil a clasicilor specialitatii RMFB (Onose, Sbenghe, Lucescu, Sidenco, Nica, s.a) s-a constituit acest demers didactic.

In aceeasi maniera, dar in egala masura actualizat, doresc sa redau alte domenii importante ale specialitatii noastre: electroterapia si kinetoterapia, in urmatoarele volume, doi si trei.

In consecinta, acest volum se constituie prin excelenta un material strict didactic adresat mai tinerilor nostri colaboratori.

Dr. Cristina Daia

Despre autor

Cristina Daia

Te-ar mai putea interesa şi..

Promoţii

CONTABILITATE. DE LA TEORIE LA PRACTICA. Ciclul contabil si inchiderea exercitiului financiar

CONTABILITATE. DE LA TEOR..

Contabilitate

10000 RON Detalii 55 RON

GHIDUL LEGISLATIV-FISCAL AL MICULUI ÎNTREPRINZĂTOR

GHIDUL LEGISLATIV-FISCAL ..

Contabilitate

3000 RON Detalii 38.53 RON

Memomed 2017

Memomed 2017..

Medicina

6400 RON Detalii 80 RON

Recomandările editurii

Citatul zilei

Preceptele dreptului sunt: sa traiesti cinstit, sa nu vatami altuia, sa dai fiecaruia ce i se cuvine

Iustinian

Personalităţi

Nicolae Iorga Nicolae Iorga Nicolae Iorga  a fost istoric, critic literar, dramaturg, poet, ministru, prim-minist ... citeşte mai mult →

Interviuri

ION VIANU ION VIANU     INTERVIU CU ION VIANU       Ion Vianu (n. 15 aprilie 193 ... citeşte mai mult →