Comunicare si consiliere in kinetoterapie

 • Autor:

 • Editura: Editura Universitară

  ISBN: 978-606-591-873-3

  Doi: 10.5682/9786065918733

 • Anul publicării:

  Ediţia: I

  Pagini: 203

000 RON

Disponibilitate: stoc epuizat

Acest produs nu este pe stoc momentan.Cuprinsul cărţii Comunicare si consiliere in kinetoterapie

Cuvant inainte / 7

1. Comunicarea si consilierea - aspecte ale psihologiei sociale / 9

2. Procesul de comunicare / 23

3. Tipologia comunicarii / 36

4. Comunicarea - act relational / 50

5. Sanatatea si boala / 67

6. Actul kinetoterapeutic / 73

7. Comunicarea in kinetoterapie / 80

8. Consilierea in kinetoterapie / 130

Bibliografie / 196 

Cuvânt înainte Comunicare si consiliere in kinetoterapie

Aceasta carte se adreseaza in primul rand kinetoterapeutilor in formare, dar nu numai, cuprinde o serie de informatii teoretice si cu caracter practic-aplicativ privind abordarea individului–sanatos sau bolnav, ca fiinta bio-psiho-energo-sociala, pe baza unei meto­dologii specifice de studiu a sistemelor hipercomplexe. Aceasta ofera posibilitati extinse de intelegere a omului sub toate aspectele sale, si implicit de actiune in scopul mentinerii sau restabilirii starii de sanatate.

Pe parcursul timpului au fost facute numeroase observatii asupra comunicarii terapeut-pacient, dar acestea privesc mai mult practica medicala si psihologica, si mai putin activitatea de refacere/recuperare, aceasta avand particularitati care tin de specificul kinetoterapiei ca specialitate medicala.

Comunicarea reprezinta in kinetoterapie, mai mult decat in orice act terapeutic, o componenta esentiala, un instrument si o stare de spirit, este calea spre intelegere, spre motivare, spre mobilizarea resurselor interne ale pacientului catre restabilirea starii de sanatate. Ea nu inseamna doar abordarea aspectelor strict referitoare la boala, ci mult mai mult.

Abilitatea kinetoterapeutului de a asigura o comunicare optima cu pacientii, informativa si formativa, in functie de nevoile de moment ale acestora si nu numai, influenteaza in mare masura atitudinea acestora fata de boala, implicarea in actul medical de recuperare, deciziile si comportamentele avute etc.

Consilierea in kinetoterapie prezinta si ea o serie de particu­laritati, generate de specificul actului de refacere/recuperare, aceasta trebuind focalizata pe gasirea de solutii viabile, implicarea pacientului in actul terapeutic, mobilizarea resurselor personale ale acestuia in directia urmarita, diminuarea stresului indus de boala, ameliorarea imaginii si respectului de sine in situatia existentiala cu care se confrunta, si nu numai. Ea are la baza ideea potrivit careia trairea subiectiva a bolii determina dezvoltarea unor procese cognitive si emotionale, dovedindu-se importanta identificarea acelor factori care favorizeaza vindecarea si directioneaza modalitatile de interventie.

Sper ca aceasta carte sa ofere informatii utile viitorilor kinetoterapeuti si repere viabile in practica clinica, nu retete ci recomandari de operationalizare a demersurilor de ordin educativ, profilactic si curativ. 

Rog pe cei care au curiozitatea sa deschida aceasta carte, si mai ales pe cei care o si parcurg, sa-mi comunice parerile si observatiile critice.

Autorul

Despre autor

Mircea Bratu

Te-ar mai putea interesa şi..

Promoţii

CONTABILITATEA INSTITUTIILOR PUBLICE comentata, actualizata si simplificata

CONTABILITATEA INSTITUTII..

Economie generala

5200 RON Detalii 57.8 RON

Contabilitatea in partida dubla si legislatia persoanelor juridice fara scop patrimonial, simplificata si actualizata

Contabilitatea in partida..

Contabilitate

5200 RON Detalii 57.8 RON

GHIDUL LEGISLATIV-FISCAL AL MICULUI ÎNTREPRINZĂTOR

GHIDUL LEGISLATIV-FISCAL ..

Contabilitate

3000 RON Detalii 38.53 RON

Recomandările editurii

PERSPECTIVE INOVATIVE ALE EVALUARII IN INVATAMANTUL PRIMAR. Evaluarea digitala

PERSPECTIVE INOVATIVE ALE EVAL..

Pedagogia invatamantului primar si prescolar

3500 RON Detalii

Citatul zilei

Preceptele dreptului sunt: sa traiesti cinstit, sa nu vatami altuia, sa dai fiecaruia ce i se cuvine

Iustinian

Personalităţi

Mihai Eminescu Mihai Eminescu Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 -15 iunie 1889) a fost poet , prozator  roman,   ... citeşte mai mult →

Interviuri

Academician VIOREL BARBU Academician VIOREL BARBU Viorel Barbu este membru al Academiei Romane, presedintele Filialei Iasi a Acade ... citeşte mai mult →