Managementul cunostintelor. Concepte fundamentale

 • Autor:

 • Editura: Editura Universitară

  ISBN: 978-606-28-0199-1

  Doi: 10.5682/9786062801991

 • Anul publicării:

  Ediţia: I

  Pagini: 186

000 RON

Disponibilitate: stoc epuizat

Acest produs nu este pe stoc momentan.Mai multe detalii Managementul cunostintelor. Concepte fundamentale

Am scris aceasta carte pentru studenti, ca un suport pentru cursul de Managementul cunostintelor pe care il predau la Facultatea de Administrarea Afacerilor, Academia de Studii Economice din Bucuresti si, respectiv, la Facultatea de Management, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti. Este o carte care contine conceptele si ideile fundamentale ale acestui nou domeniu teoretic dar si de practica manageriala. 

 Managementul cunostintelor este un domeniu care s-a dezvoltat in mod semnificativ in ultimele doua decenii, perioada in care s-au facut progrese remarcabile in tehnologiile informatice, iar informatiile si cunostintele au devenit resurse strategice in cadrul marilor companii. Astazi se vorbeste tot mai mult de economia cunostintelor, o economie in care resursele intangibile devin predominante in raport cu resursele tangibile pe care s-a cladit economia industriala. Totodata, cunostintele pot contribui la realizarea avantajului competitiv, avantaj esential in competitia globala de astazi.

 Managementul cunostintelor constituie o parte integranta a managementului organizational, fiind liantul dintre managementul operational si cel strategic. Managementul cunostintelor este un domeniu mai greu de inteles deoarece cunostintele sunt entitati intangibile pe care le conceptualizam cu ajutorul metaforelor. Aceasta inseamna si o anumita limitare a intelegerii lor data de calitatea metaforelor folosite si de matricea culturala in care s-a format o anumita gândire. In timp ce in Europa si America cunostintele au fost considerate de catre filozofi si oamenii de stiinta inca din antichitate ca fiind produsul ratiunii noastre, filozofia si cultura asiatica si japoneza au considerat cunostintele ca fiind deopotriva un produs al ratiunii si al simtirii noastre. Cu alte cuvinte, cunostintele inglobeaza atât ideile si teoriile stiintifice, cât si emotiile noastre. La acestea se adauga in mod organic spiritualitatea noastra. Cercetarile recente in stiinte cognitive demonstreaza integralitatea cunostintelor si faptul ca ele cuprind cunostintele rationale, emotionale si spirituale.

Managementul cunostintelor este un domeniu de studiu captivant prin spectrul lui de idei si un domeniu pragmatic fundamental in managementul si leadershipul organizational. Performantele oricarei companii depind in mod direct de modul in care a fost inteles si implementat acest management al cunostintelor.

 Constantin Bratianu 

Despre autor

Constantin Bratianu

Prof. univ. dr. dr. dr. h. c. Constantin Brătianu is the Head of the UNESCO Department for Business Administration, and the Director of the Research Center for Intellectual Capital, Faculty of Business Administration, Academy of Economic Studies, Bucharest. He has got his Doctor of Philosophy degree from Georgia Institute of Technology, Atlanta Georgia, USA, and Doctor of Management – Magna cum Laude from Academy of Economic Studies, Bucharest. He is Doctor Honoris Causa of the Technical University of Cluj-Napoca, University of Craiova, University of Oradea, and University “Stefan cel Mare” of Suceava. He has been Visiting Professor at: Tokyo University of Science and Technology, Japan; Kobe University, Japan; Osaka University, Japan; Our Lady of the Lake University from San Antonio, Texas, USA; Modern University, Cairo, Egypt; University of Applied Sciences, Steyr, Austria. He teaches: Business Management, Strategic Management, Change Management, and Knowledge Management. He has been General Director for Higher Education in the Ministry of Education and Research (1998-200, 2005), and Expert for Science and Education in the Romanian Parliament, Chamber of Deputies (2001).

Te-ar mai putea interesa şi..

Promoţii

Contabilitatea in partida dubla si legislatia persoanelor juridice fara scop patrimonial, simplificata si actualizata

Contabilitatea in partida..

Contabilitate

5200 RON Detalii 57.8 RON

CONTABILITATE. DE LA TEORIE LA PRACTICA. Metoda si modelare

CONTABILITATE. DE LA TEOR..

Contabilitate

10000 RON Detalii 55 RON

Memomed 2017

Memomed 2017..

Medicina

6400 RON Detalii 80 RON

Recomandările editurii

LIMBA GREACA VECHE. SINTAXA CAZURILOR. O NOUA TEORETIZARE

LIMBA GREACA VECHE. SINTAXA CA..

Limbi si literaturi straine

3000 RON Detalii

Citatul zilei

Preceptele dreptului sunt: sa traiesti cinstit, sa nu vatami altuia, sa dai fiecaruia ce i se cuvine

Iustinian

Personalităţi

Grigore Alexandrescu Grigore Alexandrescu Grigore Alexandrescu a fost un poet si fabulist român. A debutat cu poezii publica ... citeşte mai mult →

Interviuri

IRINA SCHROTTER IRINA SCHROTTER Irina Schrotter (n. 5 mai 1965, Iasi, Romania) este una dintre cele mai cunoscut ... citeşte mai mult →