Management public internaţional

Management public internaţional

 • Autor:

 • Editura: Editura Universitară

  ISBN: 978-973-749-912-7

 • Anul publicării:

  Ediţia: I

  Pagini: 546

5299 RON

Disponibilitate: în stocMai multe detalii Management public internaţional

Management public internaţional este prima lucrare de specialitate în limba română, care abordează problematica specifică managementului din organizaţiile internaţionale dintr-o perspectivă holistică.
 
Într-un context internaţional puternic dominat de organizaţiile internaţionale, devine esenţială aprofundarea cunoaşterii cu privire la acestea.
 
Prin politicile şi strategiile iniţiate la nivel internaţional, dar şi prin deciziile pe care conducătorii organizaţiilor internaţionale le iau, sunt influenţate nu numai politicile şi strategiile statelor lumii, dar şi relaţiile între acestea.
 
Mediul internaţional este din ce în ce mai mult dominat de probleme complexe, între care: creşterea ponderii populaţiei sărace, accentuarea pericolelor ce ameninţă liniştea şi pacea planetei, deteriorarea echilibrelor naturale şi problemele de mediu, analfabetismul în creştere, creşterea frecvenţei fenomenelor de criză economică şi socială, agravarea stării de sănătate a populaţiei planetei, etc.
 
Cele mai multe dintre acestea nu pot fi soluţionare de statele în care se manifestă mai pregnant, în primul rând pentru că implică investiţii financiare importante, pe care cele mai multe nu le au, iar în al doilea rând pentru că necesită resurse umane calificate.
 
Globalizarea, ale cărei influenţe sunt din ce în ce mai accentuate pe plan mondial, a determinat statele să analizeze ce este mai bine pentru ele. Cele mai multe au ajuns la concluzia că buna relaţionare cu organizaţiile internaţionale sau chiar afilierea la diferite organizaţii internaţionale, ca de altfel şi rolul activ în cadrul lor, sunt esenţiale pentru a putea valorifica mai bine contextul internaţional cu factorii economici, sociali şi politici care accelerează sau frânează evoluţia statelor lumii.
 
Problemele neglijate sau nerezolvate din ţările slab dezvoltate şi în curs de dezvoltare determină, mai devreme sau mai târziu, deteriorarea echilibrului economic şi social al statelor dezvoltate. Astfel se explică dinamica accentuată a numărului organizaţiilor internaţionale. Statele lumii au înţeles un adevăr esenţial, faptul că împreună sunt mai puternice în confruntarea lor cu problemele mondiale.
 
Din această perspectivă, lucrarea Management public internaţional ajută cititorul să înţeleagă faptul că, multe din organizaţiile internaţionale s-au constituit şi continuă să se dezvolte tocmai pentru că statele membre au un interes ca lucrul acestea să se întâmple.
 
Cele mai multe consideră că, reunite într-o entitate internaţională distinctă, sunt mai puternice şi pot acţiona mai bine, în primul rând pentru rezolvarea problemelor proprii sau pentru asigurarea dezvoltării lor, iar în al doilea rând, pot influenţa mai bine afacerile economice, politice şi sociale internaţionale.
 
Lucrarea cuprinde cinci capitole distincte, care prin conţinutul lor ajută cititorul să înţeleagă nu numai care sunt şi de ce sunt necesare organizaţiile internaţionale în mediul internaţional actual, dar oferă acestuia posibilitatea să cunoască misiunea, obiectivele şi principiile lor, organizarea şi procesul de luarea deciziilor, modul în care România a relaţionat cu ele şi principalele beneficii obţinute în timp. Ultima secţiune este rezervată instrumentelor utilizate de organizaţiile internaţionale în managementul public internaţional, particularităţile lor, atribuţiile şi competenţele statelor membre, dar şi ale conducerii organizaţiilor internaţionale. Relevanţa acestor instrumente pentru România şi procedurile, pe care statul român le consideră în relaţiile cu organizaţiile internaţionale şi cu alte statele democratice, sunt detaliate punctual în lucrare. Din cele peste 50000 organizaţii internaţionale, în lucrarea Management public internaţional sunt prezentate doar zece organizaţii internaţionale cu o relevanţă deosebită pe plan internaţional, dar şi pe relaţia cu România.
 
Lucrarea Management public internaţional se adresează atât cititorilor care doresc să cunoască principalele organizaţii internaţionale, dar şi tuturor studenţilor, care se pregătesc să dezvolte o carieră în aceste organizaţii, sau celor care colaborează efectiv, prin natura muncii lor, cu diverse organizaţii internaţionale.
 
Lucrarea este de interes deosebit pentru personal de specialitate din domeniul afacerilor internaţionale ale României, care trebuie să cunoască particularităţile managementului organizaţiilor internaţionale şi cum ar trebui adaptată politica României pe relaţia cu acestea, pentru a genera efecte pozitive economice, sociale, culturale, politice şi de securitate.
 
Din această perspectivă, lucrarea Management public internaţional contribuie semnificativ, nu numai la dezvoltarea cunoaşterii, dar şi la modelarea gândirii şi comportamentului resurselor umane implicate în activităţi diferite, pe relaţia cu organizaţiile internaţionale şi la dezvoltarea abilităţilor personalului pentru identificarea schimbărilor strategice şi tactice necesare României, în relaţie cu acestea. România are nevoie de experţi profesionişti în managementul afacerilor publice internaţionale, capabili să dezvolte parteneriate viabile şi sustenabile cu organizaţiile internaţionale, iar lucrarea Management public internaţional oferă un sprijin eficient în acest scop.
 
Profesor universitar Dr. Armenia Androniceanu
Bucureşti, 2010

Despre autor

Armenia Androniceanu

Profesor universitar la Academia de Studii Economice din Bucureşti şi coordonator de doctorat, specializarea management, atât la Academia de Studii Economice din Bucureşti cât şi la Universitatea Messina din Italia.

Este director al Centrului Internaţional de Management Public şi director editorial al revistei Administraţie şi Management Public.

Este coordonatorul disciplinelor: Management public, Sisteme administrative comparate, Proiecte în sectorul public şi Management public internaţional din cadrul Facultăţii Administraţie şi Management Public

A participat la specializări în domeniul managementului la universităţi din Austria, Anglia, Spania, Canada, Olanda, Belgia, Germania şi Japonia.  

A participat la implementarea a peste 25 de proiecte în organizaţii din sectorul public şi privat, cu finanţare internă şi internaţională, la majoritatea în calitate de director. 

A publicat singură sau în colaborare peste 30 lucrări în domeniile: managementul firmei, management public, administraţie comparată, management public internaţional.

A participat la numeroase conferinţe interne şi internaţionale unde a susţinut peste 60 lucrări care au fost publicate în reviste sau în volumele conferinţelor.

Este consultant independent autorizat, manager de proiect certificat, evaluator de competenţe resurse umane certificat şi formator certificat de către CNFPA.

Unde se găseşte

 • Anticariat online
 • SC Atlas Group Distribution SRL– Bucuresti

 • SC Astro Impex SRL- Bucuresti

 • SC Nicol Cart SRL – Bucuresti

 • SC Larry Cart SRL – Bucuresti

 • SC Rolcris Impex SRL – Bucuresti

 • SC Stand Agentie Difuzare Carte – Bucuresti

 • SC Vox 2000 Com SRL – Bucuresti

 • SC Maricom 94 SRL – Bucuresti

 • SC Mario Fair Play Impex SRL – Bucuresti

Te-ar mai putea interesa şi..

Promoţii

CONTABILITATE. DE LA TEORIE LA PRACTICA. Ciclul contabil si inchiderea exercitiului financiar

CONTABILITATE. DE LA TEOR..

Contabilitate

10000 RON Detalii 55 RON

CONTABILITATEA INSTITUTIILOR PUBLICE comentata, actualizata si simplificata

CONTABILITATEA INSTITUTII..

Economie generala

5200 RON Detalii 57.8 RON

Memomed 2017

Memomed 2017..

Medicina

6400 RON Detalii 80 RON

Recomandările editurii

Citatul zilei

Preceptele dreptului sunt: sa traiesti cinstit, sa nu vatami altuia, sa dai fiecaruia ce i se cuvine

Iustinian

Personalităţi

Mihai Eminescu Mihai Eminescu Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 -15 iunie 1889) a fost poet , prozator  roman,   ... citeşte mai mult →

Interviuri

Calin Andrei Mihailescu Calin Andrei Mihailescu Calin‑Andrei Mihailescu (n. 16 decembrie 1956, Bucuresti) este un critic liter ... citeşte mai mult →