Engleza pentru administraţie publică şi relaţii internaţionale / English for public administration and international relations

Engleza pentru administraţie publică şi relaţii internaţionale / English for public administration and international relations

 • Autor:

 • Editura: Editura Universitară

  ISBN: 978-973-749-971-4

 • Anul publicării:

  Ediţia: I

  Pagini: 176

2408 RON

Disponibilitate: stoc epuizat

Acest produs nu este pe stoc momentan.Mai multe detalii Engleza pentru administraţie publică şi relaţii internaţionale / English for public administration and international relations

Ideea unui altfel de manual aparţine studenţilor mei.

S-a născut în timpul seminariilor, din discuţiile purtate cu ei pe marginea multor subiecte de interes pentru toţi: cum putem asimila activ o limbă străină, de ce gramatică şi de ce nu, cum păstrăm ce am achiziţionat de-a lungul timpului, cum perfecţionăm ceea ce am acumulat şi cum adăugăm ceva nou unui bagaj de cunoştinţe divers, sedimentat în decursul anilor anteriori de studiu al limbii engleze.

 Trebuie să mărturisesc aici că entuziasmul lor a fost de-a dreptul contagios: rezultatul vi se înfăţişează acum, prinzând corporalitate în prezentul demers.

Necesitatea unui astfel de suport de curs pentru seminariile de limba engleză destinate studenţilor facultăţilor de ştiinţe politice, administraţie publică, relaţii internaţionale, jurnalism, sociologie, etc – pentru care materialele de studiu sunt extrem de limitate, reduse de cele mai multe ori la instrumente de lucru de genul dicţionarelor – este de netăgăduit.

Lucrarea de faţă se orientează cu prioritate către aceste domenii de studiu, prin textele actuale, alese cu precădere din sfera politicului şi a libertăţii presei, precum şi prin tematica abordată în dezvoltarea vocabularului specific acestor zone de interes.

Structura unitară a întregului material îşi propune să dezvolte aptitudini multiple, menite să conducă în timp la dezvoltarea unui model de studiu individual, de stimulare a unui proces de învăţare continuă, fără de care perfecţionarea achiziţiei unei limbi străine este, din păcate, imposibilă.

Fiecare capitol conţine un text de specialitate şi unul de cultură generală.

Textul de specialitate este izvorul vocabularului, a cărui desluşire este necesară studenţilor facultăţilor de ştiinţe politice, administraţie publică, relaţii internaţionale, jurnalism şi nu numai, pentru abordarea – cu prioritate – a materialelor de cercetare destinate studiului individual pentru celelalte materii curriculare, a căror sursă de provenienţă a informaţiei este de expresie engleza. Pentru a veni în întâmpinarea studentului dornic să se perfecţioneze, definiţiile termenilor necunoscuţi sunt date în limba engleză.

Textul de cultură generală aduce un plus de culoare şi are menirea de a întări aptitudinile de înţelegere a textului citit la prima vedere, prin întrebările vizând conţinutul acestora.

Noţiunile de gramatică prezente succint în fiecare capitol se vor a aduce un plus de informaţie şi noţiuni practice privind structurile limbii engleze, expresiile idiomatice şi sinonimia şi sunt dublate de exerciţii aplicative.

Temele de portofoliu sunt opţionale, destinate în special celor care învaţă scriind. Subiectele selectate se pliază în general după opţiunile studenţilor şi reflectă, în marea lor majoritate, interesul manifestat de aceştia pentru diferite tematici ale contemporaneităţii: dialogul permanent asupra “problemelor cetăţii”, ale modernităţii noastre – a condus la identificarea temelor pentru eseurile propuse la finele fiecărui capitol.

Comunicarea este – în mod cert – indispensabilă lumii în care trăim. Comunicând transmitem, oferim şi primim poate bunul cel mai de preţ: informaţia. Cuvântul “comunicare” vine din latină – “communis” înseamnă comun, împărtăşit şi face din aceeaşi familie de cuvinte cu comuniune şi comunitate. Nu putem însă avea o comunitate a informaţiei, până când nu reuşim să o împărtăşim şi celorlalţi, care trebuie să o vadă, să o perceapă, să o înţeleagă la fel ca şi noi. Cu atât mai mult în cazul în care informaţia ne survine într-o limbă străină! Iată, de aici, necesitatea includerii în structura fiecărui capitol a unui punct destinat comunicării, punct care îşi propune să răspundă unor întrebări relativ simple, precum Ce este comunicarea? sau Cum comunicăm eficient?

Încerc să închid astfel un cerc al studiului limbii engleze, cerc (oricât ar părea de incomplet la prima vedere) pe care îl desenez în jurul studentului la administraţie publică, relaţii internaţionale, ştiinţe politice, sociologie,  jurnalism, etc. dornic să ştie mai mult şi să se perfecţioneze continuu.

Vă invit să vă bucuraţi de informaţia cuprinsă în acest volum şi să vă doriţi să deveniţi mai buni: mult succes tuturor!

 

Silvia Osman

 

Septembrie 2010

Despre autor

Silvia Osman

Unde se găseşte

 • Anticariat online
 • SC Atlas Group Distribution SRL– Bucuresti

 • SC Astro Impex SRL- Bucuresti

 • SC Nicol Cart SRL – Bucuresti

 • SC Larry Cart SRL – Bucuresti

 • SC Rolcris Impex SRL – Bucuresti

 • SC Stand Agentie Difuzare Carte – Bucuresti

 • SC Vox 2000 Com SRL – Bucuresti

 • SC Maricom 94 SRL – Bucuresti

 • SC Mario Fair Play Impex SRL – Bucuresti

Te-ar mai putea interesa şi..

Practice in communication for the tourism industry

Practice in communication..

Limbi si literaturi straine

1740 RON Detalii

Business English Course Design: A Teacher's Perspective

Business English Course D..

Limbi si literaturi straine

000 RON Detalii

Upper Intermediate Business English

Upper Intermediate Busine..

Limbi si literaturi straine

2698 RON Detalii


Le futur en roumain et en francais - Linguistique et mentalites

Le futur en roumain et en..

Limbi si literaturi straine

2311 RON Detalii

Ahead in Business English

Ahead in Business English..

Limbi si literaturi straine

000 RON Detalii

Business Communication - Keys to accounting,accountancy and auditing

Business Communication - ..

Limbi si literaturi straine

1445 RON Detalii

Promoţii

CONTABILITATE. DE LA TEORIE LA PRACTICA. Metoda si modelare

CONTABILITATE. DE LA TEOR..

Contabilitate

10000 RON Detalii 55 RON

Memomed 2017

Memomed 2017..

Medicina

6400 RON Detalii 80 RON

Filosofie, credinta si drept

Filosofie, credinta si dr..

Drept

4500 RON Detalii 60 RON

Recomandările editurii

ROMANIA SI FENOMENELE MAJORE DIN ECONOMIA EUROPEANĂ SI GLOBALA, Vol. 1

ROMANIA SI FENOMENELE MAJORE D..

Istoria economiei

4334 RON Detalii

PROCESUL DE RECONSTRUCŢIE POST-CONFLICT. STUDIU DE CAZ: AFGANISTAN

PROCESUL DE RECONSTRUCŢIE POS..

Relatii internationale si diplomatie

5000 RON Detalii

Citatul zilei

Preceptele dreptului sunt: sa traiesti cinstit, sa nu vatami altuia, sa dai fiecaruia ce i se cuvine

Iustinian

Personalităţi

Mihai Eminescu Mihai Eminescu Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 -15 iunie 1889) a fost poet , prozator  roman,   ... citeşte mai mult →

Interviuri

 Nicolae Mărgineanu Nicolae Mărgineanu    Destine marcate de istorie. Din biografia unui reputat cineast ... citeşte mai mult →