Pretabilitatea reliefului pentru căi de comunicaţii şi transporturi în Culoarul Prahovei

Pretabilitatea reliefului pentru căi de comunicaţii şi transporturi în Culoarul Prahovei

  • Autor:

  • Editura: Editura Universitară

    ISBN: 978-606-591-235-9

  • Anul publicării:

    Ediţia: I

    Pagini: 245

5394 RON

Disponibilitate: stoc epuizat

Acest produs nu este pe stoc momentan.Mai multe detalii Pretabilitatea reliefului pentru căi de comunicaţii şi transporturi în Culoarul Prahovei

Imi aduc aminte cu multa placere de sfarsiturile de saptamana in care impreuna cu parintii mei urcam in tren si luam invariabil drumul Vaii Prahovei, fie ca aveam ca destinatie Predeal, Busteni, Sinaia sau Babele, Cota 1400, Piscul Cainelui. Si la fel de clar si cu multa placere imi aduc aminte ca abia asteptam sa ajung la Posada, sa stau cat mai ‘plecat’ in afara ferestrei, sa vad cum se indoaie trenul la curbe, sa ma feresc de crengile care loveau vagonul si sa ascult inconfundabilul zgomot metalic al rotilor. Ochii imi lacrimau din cauza vitezei trenului insa refuzam sa ma retrag in compartiment. Priveam cu uimire si respect tot peisajul care ma coplesea.

Cativa ani mai tarziu, impreuna cu prietenii descopeream inaltimile Bucegilor, insa la fel de emotionat traversam defileul de la Posada cu ai sai versanti care stateau sa cada si cu Prahova mereu involburata.

Mai tarziu, departe de Romania nu am uitat acest spatiu: cu ochii mintii incercam sa fac paralele intre traversarile alpine si Valea Prahovei pentru un studiu care se apropie de sfarsit.

Acum mi-am dat seama ca nu am cum sa fiu indiferent fata de Valea Prahovei. Am revenit de curand cu trenul in defileul de la Posada. Ochii imi lacrimau insa refuzam sa ma retrag in compartiment.

 

Autorul

Despre autor

Robert Dobre

S-a născut în martie 1980 în Bucureşti.
A absolvit Facultatea de Geografie, Universitatea din Bucureşti în anul 2004 şi un an mai târziu masterul Geomorfologie dinamică şi protecţia mediului terestru.
Este doctor în geografie din 2009, cu teza Pretabilitatea reliefului pentru căi de comunicaţie şi transporturi în Culoarul Prahovei (sectoarele montan şi subcarpatic).
A urmat mai multe stagii de studiu, cercetare şi perfecţionare la Roma şi Modena în 2003 - 2004, 2007 şi 2008.
A participat la zece contracte de cercetare naţionale şi internaţionale, din care la unul în calitate de director.
A participat la numeroase simpozioane şi conferinţe naţionale şi internaţionale, dintre care amintim Gant, Savona, M’sila, Atena, Fiorano.
A publicat peste 25 de articole ştiinţifice dintre care trei în publicaţii cotate ISI şi 3 cărţi în calitate de co-autor.
Este trezorier al Asociaţiei Geomorfologilor din România.
Preocupările sale de bază se înscriu în sfera geomorfologiei, geomorfologiei aplicate, dezvoltării durabile, GIS, geografiei regionale a României.
În prezent este asistent universitar doctor la departamentul Geomorfologie - Pedologie - Geomatică din Facultatea de Geografie, UB.

Unde se găseşte

www.editurauniversitara.ro

Te-ar mai putea interesa şi..

Promoţii

GHIDUL LEGISLATIV-FISCAL AL MICULUI ÎNTREPRINZĂTOR

GHIDUL LEGISLATIV-FISCAL ..

Contabilitate

3000 RON Detalii 38.53 RON

CONTABILITATE. DE LA TEORIE LA PRACTICA. Ciclul contabil si inchiderea exercitiului financiar

CONTABILITATE. DE LA TEOR..

Contabilitate

10000 RON Detalii 55 RON

Contabilitatea aplicata a intreprinderilor si microintreprinderilor

Contabilitatea aplicata a..

Contabilitate

3500 RON Detalii 38.53 RON

Recomandările editurii

Citatul zilei

Preceptele dreptului sunt: sa traiesti cinstit, sa nu vatami altuia, sa dai fiecaruia ce i se cuvine

Iustinian

Personalităţi

Nicolae Iorga Nicolae Iorga Nicolae Iorga  a fost istoric, critic literar, dramaturg, poet, ministru, prim-minist ... citeşte mai mult →

Interviuri

NEAGU DJUVARA NEAGU DJUVARA Neagu Djuvara (n. 18 august 1916, Bucuresti) este un istoric, diplomat si filolo ... citeşte mai mult →