Hidrologie si meteorologie practica in arealul Portilor de Fier

  • Autor:

  • Editura: Editura Universitară

    ISBN: 978-606-28-0594-4

    Doi: 10.5682/9786062805944

  • Anul publicării:

000 RON

Disponibilitate: stoc epuizat

Acest produs nu este pe stoc momentan.Mai multe detalii Hidrologie si meteorologie practica in arealul Portilor de Fier

Studentii anului I de la Facultatea de Geografie specializarea Meteorologie si Hidrologie, desfasoara o parte din practica de specialitate in cadrul Statiunii Geografice Orsova. In cuprinsul aplicatiei practice sunt prevazute numeroase activitati de teren si aplicatii in domeniul hidrologiei, meteorologiei, geografiei fizice si geologiei, ce au drept obiective majore, pe de o parte, fixarea si consolidarea cunostintelor teoretice acumulate de catre studenti in orele de curs si laborator, iar pe de alta parte, formarea de priceperi si deprinderi specifice cercetarii hidrologice si geologice.

Desi vizeaza indeosebi desfasurarea unor activitati concrete, de specialitate in cele doua domenii, practica are insa si un caracter interdisciplinar, prin integrarea celor doua componente naturale ( hidrometeorologica si geologica) in ansamblul celorlalte elemente ale sistemului mediului din regiunea studiata si intelegerea raporturilor de interdependenta dintre componentele acestui sistem.

Practica desfasurata in perioada de vara de la Orsova este de tip tabara. Studentii vor fi cazati in statiunea geografica, iar aplicatiile se vor desfasura in cea mai mare parte in orizontul local. Sunt prevazute, de asemenea, unele deplasari pe valea Cernei si in Defileul Dunarii. Practica se efectueaza sub directa indrumare a cadrelor didactice din Facultatea de Geografie, alaturi de care pot fi implicati specialisti din cadrul Statiunii Geografice Orsova sau din alte institutii locale (A.N. Apele Române, Administratia Parcului National Portile de Fier).

Despre autor

Daniel Constantin Diaconu

Adrian Amadeus Tiscovschi

Te-ar mai putea interesa şi..

Promoţii

Memomed 2017

Memomed 2017..

Medicina

6400 RON Detalii 80 RON

Contabilitatea aplicata a intreprinderilor si microintreprinderilor

Contabilitatea aplicata a..

Contabilitate

3500 RON Detalii 38.53 RON

CONTABILITATEA INSTITUTIILOR PUBLICE comentata, actualizata si simplificata

CONTABILITATEA INSTITUTII..

Economie generala

5200 RON Detalii 57.8 RON

Recomandările editurii

Citatul zilei

Preceptele dreptului sunt: sa traiesti cinstit, sa nu vatami altuia, sa dai fiecaruia ce i se cuvine

Iustinian

Personalităţi

Grigore Alexandrescu Grigore Alexandrescu Grigore Alexandrescu a fost un poet si fabulist român. A debutat cu poezii publica ... citeşte mai mult →

Interviuri

FLORIN STRETEANU FLORIN STRETEANU   Conf. univ. dr. Florin Streteanu este licentiat al Universitatea Bab ... citeşte mai mult →