Geomorfologie

Geomorfologie

  • Autor:

  • Editura: Editura Universitară

    ISBN: 978-606-591-769-9

    Doi: 10.5682/9786065917699

  • Anul publicării:

    Ediţia: IMai multe detalii Geomorfologie

Relieful este suportul tuturor activitatilor umane, component de baza al invelisului natural geografic. Studiul acestuia, sub toate aspectele reprezinta obiectul acestei lucrari.

Ne-am dorit ca aceasta lucrare sa aiba un caracter sintetic si sa fie un mijloc util de lucru si pregatire pentru studentii anului 2 de la curs de zi si ID din cadrul Facultatii de Geografie, sa cuprinda cele mai importante notiuni si continuturi ale geomorfologiei generale.

Lucrarea este structurata in trei parti si anume: Relieful - obiect de studiu al geomorfologiei (in care vor fi prezentate elementele care definesc geomorfologia ca stiinta si istoricul dezvoltarii ei; metodele, legile si principiile acesteia, modul in care se studiaza relieful unei regiuni si etapele realizarii acestui studiu). Rolul agentilor interni in geneza reliefului (se va pune accent pe agentii pasivi precum roca si structura care influenteaza atat formele de relief existente, dar determina si forme de relief specifice). Rolul agentilor externi in geneza reliefului (se vor explica mecanismele prin care agentii externi conduc la aparitia unei game variate de tipuri si forme de relief).

Aceasta varietate a reliefului este de fapt suport pentru societatea omeneasca si toate activitatile sale, relieful fiind, in functie de situatie, atat un factor restrictiv cat si un factor favorizant pentru activitatea umana.

In lucrare se va pune accent pe intelegerea raportului care exista intre agentii geomorfologici (indiferent de tipul lor si de mediul morfogenetic), procesele pe care acestea le determina si forma de relief rezultata.

Despre autor

Alexandru Nedelea


S-a nascut in 1968 la Corbeni, judetul Arges, a absolvit liceul industrial nr. 1 (silvic) Curtea de Arges (1987) si Facultatea de Geografie a Universitatii Bucuresti (1997), fiind apoi masterand in geomorfologie dinamica si protectia mediului terestru (1998).

Din anul 2005 este doctor in geografie cu teza intitulata „Valea Argesului in sectorul montan - studiu geomorfologic”.

In prezent este conferentiar la Universitatea Bucuresti, Facultatea de Geografie si sef al Catedrei de Geomorfologie-Pedologie.

Domeniile de cercetare implica geomorfologia, geomorfologia aplicata mediilor montane, geomorfologia dinamica si riscurile geomorfologice, geografia regionala a Romaniei.

S-a specializat la Universitatea Joseph Fourier Grenoble-Franta (Institutul de Geografie Alpina)  bursier, 2002, Statiunea de cercetari Abisko a Academiei Regale a Suediei, bursier 2000 si 2001.

Este autor sau coautor la 5 lucrari stiintifice, peste 20 articole de specialitate, dintre care 4 in strainatate si numeroase contracte de cercetare (2 in calitate de director de proiect si 14 in echipe de cercetare).

A participat la peste 40 de simpozioane nationale si internationale (Franta, Algeria, Egipt, Turcia, Belgia).

Din 1998 este membru al Asociatiei Geomorfologilor din Romania si al Societatii de Geografie din Romania, iar din 2008 membru in Consiliul Facultatii si în Senatul Universitatii.

Laura Comanescu

Te-ar mai putea interesa şi..

Promoţii

Contabilitatea in partida dubla si legislatia persoanelor juridice fara scop patrimonial, simplificata si actualizata

Contabilitatea in partida..

Contabilitate

5200 RON Detalii 57.8 RON

Ghid de contabilitate si legislatie pentru Casele de Ajutor Reciproc

Ghid de contabilitate si ..

Contabilitate

4300 RON Detalii 48.17 RON

CONTABILITATEA INSTITUTIILOR PUBLICE comentata, actualizata si simplificata

CONTABILITATEA INSTITUTII..

Economie generala

5200 RON Detalii 57.8 RON

Recomandările editurii

ALEGERI SI COMPORTAMENTE ELECTORALE IN ROMANIA: DE LA LOCAL LA NATIONAL

ALEGERI SI COMPORTAMENTE ELECT..

Stiinte politice

4500 RON Detalii

PUTEREA IMAGINII IN RELATIILE PUBLICE. Norme de protocol si comunicare eficienta

PUTEREA IMAGINII IN RELATIILE ..

Comunicare organizationala

3372 RON Detalii

Citatul zilei

Preceptele dreptului sunt: sa traiesti cinstit, sa nu vatami altuia, sa dai fiecaruia ce i se cuvine

Iustinian

Personalităţi

Nicolae Iorga Nicolae Iorga Nicolae Iorga  a fost istoric, critic literar, dramaturg, poet, ministru, prim-minist ... citeşte mai mult →

Interviuri

RADU GABREA RADU GABREA     Radu Gabrea (n. 20 iunie 1937, Bucuresti) este un regizor si sce ... citeşte mai mult →