Geografie politică - o nouă abordare

Geografie politică - o nouă abordare

 • Autor:

 • Editura: Editura Universitară

  ISBN: 978-973-749-813-7

 • Anul publicării:

  Ediţia: I

  Pagini: 328

2890 RON

Disponibilitate: stoc epuizat

Acest produs nu este pe stoc momentan.Mai multe detalii Geografie politică - o nouă abordare

Geografie politică – O nouă abordare” este, de fapt, a treia lucrare românească post-decembristă din domeniul geografiei politice. Ea vine să completeze, însă, acest domeniu, oferind o abordare nouă şi diferită faţă de primele două lucrări semnate de domnii Voicu Bodocan şi Alexandru Ilieş. Noua carte acoperă toate cele şapte domenii fundamentale ale geografiei politice, fiind rezultatul unei activităţi majore şi susţinute de cercetare şi documentare, desfăşurată pe parcursul ultimilor cinci ani, ceea ce reiese şi din cele peste 530 de titluri bibliografice folosite în lucrare şi peste 260 citări în infrapagină. În paginile manuscrisului am regăsit idei, modele, concepte şi analize specifice diferitelor şcoli de geografie politică şi geopolitică, precum şi un volum considerabil de informaţii, extrem de interesante. În principiu, lucrarea are un profund caracter didactic, dar păstrează şi trăsăturile necesare unui amplu şi cuprinzător studiu de specialitate, extrem de analitic şi pluridisciplinar. Ea se face, astfel, utilă atât specialiştilor, cât şi celor preocupaţi de problemele geografiei politice şi geopoliticii lumii. Din punct de vedere organizatoric, autorul începe cu o amănunţită definire a disciplinei, a obiectului de studiu precum şi a locului geografiei politice în cadrul geografiei umane. Adept fervent al conceptului de geografie umană, autorul a reuşit să definească perfect poziţia şi relaţiile care se stabilesc între direcţia majoră de studiu reprezentată de geografia umană şi ramura sa componentă, geografia politică. În mod foarte util, lucrarea lămureşte diferenţele dintre geografie, geografie politică, geostrategie şi geopolitică şi clarifică, totodată, terminologia din domeniu, utilizată deseori în mod greşit sau confuz. De exemplu, sunt lămuriţi asemenea termeni precum “independenţă” şi “suveranitate” sau “naţiune” şi “etnie”, în acelaşi timp fiind definite diversele forme de expansiune şi imperialism. Ilustraţiile grafice sau cartografice, precum şi tabelele statistice ajută şi ele, substanţial, la o mai bună înţelegere a subiectelor. Se remarcă, de asemenea, o multitudine de abordări inedite si originale. Este vorba de “Simbolistica naţională”, de “Componentele şi trăsăturile etnicului”, de “Atributele statului”, de “Politicile de segregare, izolare, asimilare sau integrare etnică”, şi multe altele. Pentru o mai uşoară înţelegere a diferitelor concepte expuse în lucrare, autorul foloseşte şi o serie de analogii care uşurează însuşirea corectă a informaţiilor şi analizelor prezentate. Remarcăm, în plus, ca o surpriză plăcută, includerea a peste 40 de fotografii ale personalităţilor reprezentative din domeniu.

Despre autor

Silviu Costachie

Absolvent al Universităţii din Bucureşti (1995), al Masterului din domeniul aşezărilor umane (1996) şi Doctor în Geografie (2003).
Conferenţiar universitar (2005) şi prodecan al Facultăţii de Geografie (2008), director al Centrului de Cercetare pentru Dezvoltare Regională şi Integrare Europeană (2009), membru în numeroase comisii naţionale şi internaţionale, reprezentant al României în cadrul Acţiunilor COST IS0803 şi IS1101 ale Uniunii Europene (2010).


Unde se găseşte

 • Anticariat online
 • SC Atlas Group Distribution SRL– Bucuresti

 • SC Astro Impex SRL- Bucuresti

 • SC Nicol Cart SRL – Bucuresti

 • SC Larry Cart SRL – Bucuresti

 • SC Rolcris Impex SRL – Bucuresti

 • SC Stand Agentie Difuzare Carte – Bucuresti

 • SC Vox 2000 Com SRL – Bucuresti

 • SC Maricom 94 SRL – Bucuresti

 • SC Mario Fair Play Impex SRL – Bucuresti

Te-ar mai putea interesa şi..

Promoţii

Trimiterile preliminare ale instantelor din Romania la CJUE. Culegere adnotata de jurisprudenta (2007-2018) - Vol. I-X si Addenda

Trimiterile preliminare a..

Drept

54000 RON Detalii 830 RON

Recomandările editurii

Citatul zilei

Preceptele dreptului sunt: sa traiesti cinstit, sa nu vatami altuia, sa dai fiecaruia ce i se cuvine

Iustinian

Personalităţi

Nicolae Iorga Nicolae Iorga Nicolae Iorga  a fost istoric, critic literar, dramaturg, poet, ministru, prim-minist ... citeşte mai mult →

Interviuri

ION VIANU ION VIANU     INTERVIU CU ION VIANU       Ion Vianu (n. 15 aprilie 193 ... citeşte mai mult →