Geografia cuaternarului

Geografia cuaternarului

 • Autor:

 • Editura: Editura Universitară

  ISBN: 978-973-749-827-4

 • Anul publicării:

  Ediţia: I

  Pagini: 430

3854 RON

Disponibilitate: în stocDespre autor

Florina Folea Tatu

A urmat si absolvit Colegiul universitar de Cartografie (Facultatea de Geografie) intre 1993-1996; Facultatea de Geografie, Specializarea Geomorfologie-Pedologie (Universitatea din Bucuresti) in perioada 1994-1998; studii de Master – Geografie, Specializarea Geomorfologie dinamica si protectia mediului terestru (1998-1999); Studii de Doctorat la Facultatea de Geografie, Universitatea din Bucuresti sub indrumarea Prof.univ.dr. Nicolae Popescu si Prof.univ.dr. Mihai Ielenicz; in 2007 devine Doctor in Știinte ale naturii, Domeniul – Geografie (Titlul tezei – „Glacisul piemontan dintre Putna si Trotus. Studiu geomorfologic”). In 2006 a participat la un curs de specializare in Managementul Proiectelor de Cercetare – Dezvoltare (Academia de Studii Economice Bucuresti), iar in 2011-2012 a absolvit Programul de formare a cadrelor didactice – Dezvoltarea de competente specifice proiectarii si implementarii programelor de formare in tehnologia educatiei la distanta (MECTS – Unitatea de Management a Proiectelor cu Finantare Externa).

Din anul 2000 este cadru didactic la Facultatea de Geografie, Departamentul de Geomorfologie, Pedologie, Geomatica, Universitatea din Bucuresti (2000-2002 – Preparator, 2002-2007 – Asistent, 2007-prezent – Lector). Cursuri predate: Cartografiere fizico-geografica; Desen tehnic; Tehnica scrierii cartografice; Regiuni turistice ale Terrei; Relieful Romaniei; Relieful Terrei; Sisteme de reprezentari cartografice si grafice a teritoriului; Metodologia cercetarii si cartografierii geomorfologice si pedologice; Geomorfologie; Geografia fizica a Romaniei; Geomorfologie climatica.

Este membru al Asociatiei Geomorfologilor din Romania din 1998; al Societatii de Geografie din Romania din 1998; Membru al echipei manageriale din Facultatea de Geografie pentru Invatamant la Distanta – din 1999; Membru in Consiliul Facultatii de Geografie din 2008.

A publicat ca autor si coautor carti, articole stiintifice, harti de popularizare, ghiduri de practica, in total 33 de aparitii.

A participat la 16 manifestari stiintifice internationale, 26 manifestari stiintifice nationale, a participat in comitete de organizare a 7 simpozioane internationale si 9 nationale si a facut parte din echipe de cercetare in cadrul a 7 proiecte de cercetare. In perioada 2010-2012 a fost Director de proiect Universitatea din Bucuresti partener 7 in -  POSDRU/57/1.3/S/32629, Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013; Domeniul major de Interventie: 1.3 "Dezvoltarea resurselor umane din educatie si formare"; Titlul proiectului: „Formarea Profesionala a Cadrelor Didactice din Invatamantul Preuniversitar pentru noi Oportunitati de Dezvoltare in Cariera”.

 

 

 

Nicolae Popescu

Marian Ene

Conf. univ. dr. Marian ENE a absolvit Facultatea de Geografie a Universităţii din Bucureşti în anul 1996, an în care îşi începe cariera universitară.

A absolvit studiile de master în anul 1997 în cadrul aceleiaşi instituţii.

În anul 2004 a obţinut titlul de Doctor în Geografie cu lucrarea „Bazinul subcarpatic al Râmnicului Sărat. Dinamica proceselor geomorfologice actuale cu implicaţii asupra modului de utilizare a terenurilor”, publicată în anul 2005 la Editura Universitară sub titlul „Bazinul hidrografic Râmnicu Sărat. Dinamica reliefului în sectoarele montan şi subcarpatic”.

A publicat singur sau în colaborare 15 cărţi, dicţionare, atlase şi hărţi, 52 de articole de specialitate şi peste 150 de articole şi hărţi de popularizare ştiinţifică.

A participat la peste 60 de manifestări ştiinţifice naţionale şi internaţionale (Franţa, Marea Britanie, Turcia, Italia, Grecia, Egipt).

Unde se găseşte

 • Anticariat online
 • SC Atlas Group Distribution SRL– Bucuresti

 • SC Astro Impex SRL- Bucuresti

 • SC Nicol Cart SRL – Bucuresti

 • SC Larry Cart SRL – Bucuresti

 • SC Rolcris Impex SRL – Bucuresti

 • SC Stand Agentie Difuzare Carte – Bucuresti

 • SC Vox 2000 Com SRL – Bucuresti

 • SC Maricom 94 SRL – Bucuresti

 • SC Mario Fair Play Impex SRL – Bucuresti

Te-ar mai putea interesa şi..

Geologie generala

Geologie generala..

Geografie

3000 RON Detalii


Rosia montana

Rosia montana..

Geografie

000 RON Detalii

Promoţii

CONTABILITATE. DE LA TEORIE LA PRACTICA. Ciclul contabil si inchiderea exercitiului financiar

CONTABILITATE. DE LA TEOR..

Contabilitate

10000 RON Detalii 55 RON

Ghid de contabilitate si legislatie pentru Casele de Ajutor Reciproc

Ghid de contabilitate si ..

Contabilitate

4300 RON Detalii 48.17 RON

Contabilitatea in partida dubla si legislatia persoanelor juridice fara scop patrimonial, simplificata si actualizata

Contabilitatea in partida..

Contabilitate

5200 RON Detalii 57.8 RON

Recomandările editurii

GEOGRAFIE - GHID DE PREGATIRE PENTRU BACALAUREAT. Europa-Romania-Uniunea Europeana. Probleme fundamentale

GEOGRAFIE - GHID DE PREGATIRE ..

Carte Preuniversitara

3372 RON Detalii

Citatul zilei

Preceptele dreptului sunt: sa traiesti cinstit, sa nu vatami altuia, sa dai fiecaruia ce i se cuvine

Iustinian

Personalităţi

Grigore Alexandrescu Grigore Alexandrescu Grigore Alexandrescu a fost un poet si fabulist român. A debutat cu poezii publica ... citeşte mai mult →

Interviuri

RADU PORTOCALĂ RADU PORTOCALĂ          Radu Portocala s‑a nascut la Bucuresti in 1951. Exilat in 197 ... citeşte mai mult →